Razmere v Veliki Kladuši postajajo nevzdržne, 200 migrantov želelo vdreti na Hrvaško, napovedujejo se protesti

Foto: STA

Policija Bosne in Hercegovine je danes zaustavila približno 200 migrantov, ki so poskušali vstopiti na Hrvaško pri mejnem prehodu Maljevac v bližini Velike Kladuše. Kot so potrdili, so migrante ustavili v neposredni bližini mejnega prehoda s Hrvaško. Medtem se je manjša skupina migrantov napotila proti mejnemu prehodu Izačići. 

Na ministrstvu za notranje zadeve Unsko-sanskega kantona so potrdili, da so približno 200 migrantov ustavili približno 200 metrov pred mejnim prehodom Maljevac.

Migranti so nameravali vstopiti na Hrvaško in nadaljevati svojo pot proti Zahodu. Po pogajanjih s policisti so se v manjših skupinah v policijskem spremstvu začeli vračati v migrantski center Trnovo v Veliki Kladuši, je poročala regionalna televizija N1. Ob mejnem prehodu so bili poleg policistov iz BiH pripravljeni na posredovanje tudi hrvaški policisti, območje so nadzorovali s policijskim helikopterjem.

Razmere so nevzdržne, lokalno prebivalstvo napoveduje proteste
Obenem se je nekaj manj kot 90 migrantov, med katerimi so bile tudi družine z otroki, napotilo iz hotela Sedra v Cazinu proti drugemu mejnemu prehodu s Hrvaško na tem območju, Izačići. Skupina je prišla do predmestja Bihaća. Na poti jo spremljajo policisti, ki so pripravljeni ukrepati, če bo potrebno, je povedala tiskovna predstavnica bihaške policije Snežana Galić.

Foto: STA

Po podatkih bihaške policije je bilo na območju Unsko-sanskega kantona od začetka leta evidentiranih približno 10.500 migrantov. V preteklih dveh mesecih so samo v Bihaću zabeležili skoraj 5.000 migrantov, kar vpliva na varnost v mestu, dodaja N1.

V Bihaću so za nocoj napovedani protesti prebivalcev, ki zahtevajo izredno sejo vlade Unsko-sanskega kantona in nujno ukrepanje oblasti BiH za reševanje migrantske krize v mestu.

C. Š.

 • Van Der Waals

  ŠE BOSANCI BOJO PREJ ZGRADIL ZID NA MEJI KOT SLOVENIJA!!! TAKO GLOBOKO BOM ZABREDLI!

 • Olga2345

  Fajonka jim je že nabavila gate…

 • Mirnik Aleš

  Izkušnja vojne je še vedno živa, ljudje so zmožni predvideti veliko več potez oz. končnico.

 • ZatonMesecnikov

  Leta 2015 je bila prilika spoznati, kaj se nam obeta in kako se zadeve lotevajo na Madžarskem, na edini učinkoviti način. Logično je vsakomur, da ko nek tok zapreš, se preusmeri, pa tako naprej, dokler niso brane povsod. Dokler bo neko mejno področje brez protimigranstkih bran, se bodo odpirale nove in nove poti. Ob sodelovanju levičarskih kolaborantov in Izdajalcev. .

  Ni se Moralni Butl lotil pravilnih ukrepov. Postavil je malo žičnate ograje za dekoracijo, da je utišal Europo, Sedaj pa inštalirajo ob meji Merkurjevo zeleno vrtno ograjo. To je to. V posmeh zdravemu razumu. In ob burnih protestih Vladnih svetovalcev na metelkovi in v Rogu. Preko svoje ambasade SAZU.

  Naj torej Slovenski domoljubi pišejo in beležijo ta imena in priimke, ter njihove Mladiče. Ki spuščajo to poplavo v Slovenijo. Naj bodo imena zabeležena, da ne bomo na koncu vsi krivi, kot je pri nas rado…

  Potem, ko se bodo stvari eskalirale…

  • Novakec1

   Ograja bo služila svojemu namenu če bo elektrificirana.

   • stane

    Mas prav.

 • cosmosjasnovidec

  Nikakršna pogajanja ter protesti proti tej muslimanski golazni ne koristijo ničemur.
  Če jih domačini ne bodo pričeli masovno pobijati se jih na drugačen način ne bodo rešili.
  Bosanđerosi so prismuknjeno že rojeni orožje imajo še od njihovih vojn tako si pa samo nadeti maske čez obraz ter tras po kamelotrajbarski muslimanski drhali.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Novakec1

   Domačini so podvrženi zblojeni zakonodaji preko bruseljskih direktiv. Amen. Mamo štrik za vratom ki se zmeri bolj zateguje, sloovce pa be, be be….

 • Zgornji

  TAKOLE LUTAJO IN BLODIJO , … KOT LAČNE HIJENE , … KO PRIDE PRILIKA PA NAPADEJO … SO TO SVOJO SKRITO ZLOBNO PLAT ŽE POKAZALI … !!! ! !!!

 • samsara

  Bizarno je, da toliko ljudi nezakonito pohajkuje po Evropi in celo znotraj EU. Medtem pa redno kršijo zakone, red in ogrožajo premoženje, zdravje in celo življenja Evropejcev.

  Pred nekaj leti je bilo to nepredstavljivo, danes, pa za voditelje in odgovorne institucije držav kar nekako normalno in vsakdanja. Indiferentno prešuščajo ljudstvu, da si pomaga samo, medtem ko sami uživajo visoke prejemke s strani davkoplačevalcev in očitno še višje iz črnega ozadja.

  Sadovi vaših zavrženih dejanj bodo prišli za vami, kamorkoli boste skušali pobegniti, pokvarjenci pohlepni!
  “From hero to zero!” Ne bo prvič.

 • samotoje

  Treba je podpisati peticijo https://www.pravapeticija.com/pobuda_za_referenfum_o_podpisu_globalnega_migracijskega_pakta_ozn_v_maroku_10_decembra_2018?a=2 in vztrajati pri razpisu referenduma, preprečevati naseljevanje migrantov po Sloveniji, od županov zahtevati informacije o naseljevanju migrantov. Ignoranca je namreč enako kot zatajiti domovino.

  • Novakec1

   Daj zresni se, take stvari se ne rešujejo z papirjem , svečkami, nagelčki itd.

 • ljubinica

  Se malo, pa se bo po Sloveniji sprehajalo na tisoce migrantov ….
  Proteste domacinov bodo zadusili.
  Vse, kar bo nasprotovalo Sorosovi ideologiji globalizma, bodo razglasili za sovrazni govor in kaznovali.
  Iz tiranije komunizma prehajamo v tiranijo globalizma.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!