Realnost negativne demografske slike: Vsak četrti v Nemčiji je migrant, Nemci v Frankfurtu manjšina

Nova nemška realnost (vir: twitter)

Dveletna študija, ki jo je opravil nemški zvezni statistični urad, je razkrila, da se v državi povečuje število migrantov in zmanjšuje število Nemcev, ki umirajo in se selijo iz Nemčije.

Premik v nemški demografski sliki je najbolj opazen v zahodni Nemčiji, kjer otroci priseljencev predstavljajo 42 odstotkov vseh otrok do šestega leta starosti. Podatki iz leta 2018 so po poročanju Voice of Europe razkrili, da se je v zadnjem letu 249 tisoč Nemcev odselilo iz države, medtem ko se jih je v državo vrnilo zgolj 167 tisoč – 82 tisoč Nemcev se je tako iz Nemčije izselilo.

Ta trend se ni spremenil vse od leta 2005 naprej. K upadu števila Nemcev v Nemčiji ravno tako doprinese negativna nataliteta. V zadnjih dveh letih je v državi namreč umrlo pol milijona Nemcev več, kot se jih je rodilo. Ko to združimo s številom Nemcev, ki so zapustili državo, to pomeni 750 tisoč manj Nemcev v državi.

Vsak četrti v Nemčiji migrant
Učinki negativne demografske slike, nizke stopnje rodnosti ter dejstva, da se Nemci izseljujejo, so ravno tako vidni v nekaterih mestih, kot je Frankfurt, kjer so Nemci lansko leto postali manjšinski del prebivalstva. Priseljenci trenutno v Nemčiji predstavljajo 19,3 milijona ljudi, kar pomeni vsakega četrtega prebivalca. Številke imigrantov pa samo naraščajo.

Ivan Šokić

 • SLO84

  Poskrbimo da se to nebo pri nas zgodilo!

 • SLO84
 • tramal

  Na žalost ,je v Sloveniji že vsak drugi migrant in pravih Slovencev manj kot milijon.

  • skorpijon93

   po čem to sklepaš ? podatki statističnega urada razkrivajo da se je populacija od leta 2002 ko se je za Slovence izreklo 83 % prebivalcev Slovenije , populacija se je od takrat in do 2017 leta povečala za 103.000, nekaj na račun smrti, rojstev in priseljevanje iz juga , 240.000 oseb v Sloveniji naj bi bilo rojenih na tujem z Slovenskim državljanstvom- to so sveži podatki, ostalo so začasni delavci

   • tramal

    Tile začastni delavci bodo še pred volitvami postali takozvani Slovenci .Komunajzerji potrebujejo glasove.

 • xtc

  In delovnih ljudi je vse manj-drhali pa vse več.

 • skorpijon93

  veste kako fajn je na češkem kjer ni muslimanov, nimajo evra, niso hlapci brusla ?!! po popisu prebivalstva je tam delež muslimanov 0,2 % od vseh prebivalcev in tako je v vseh višegrajskih državah, ni muslimanov, večji mir in blagor je ! pa veste kako smo si Slovenci, Slovaki in Čehi podobni ? ZELO !

  • Friderik Peršič

   Ker smo iz istega plemena …

   • skorpijon93

    le da tam nimajo muslimanov, nimajo albancev,. bosancev, si jih ne uvažajo , domačin na prvem mestu, učna ura za dudeke v vladi s šarcem na čelu

 • Olga2345

  Kdo bo živel vse te divjake, ko bo nemški “motor” ugasnil?

 • samotoje
 • Aton

  Potrebno je imeti dovolj raje za malo plačano delo. Če imaš nekaj brezposelnih (tudi če neradi delajo), plač ni treba povečevati. Vedno lahko slisiš stavek – saj čakajo na delo. Toliko o socialno čuteči liberali družbi, ki pohlepno veča svoje dobičke.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!