Resnična izpoved prve dame ISIS-a, ki je pobegnila iz Sirije: “Otroke sem želela prisiliti, da bi postali teroristi”

Tania Georgelas s svojimi otroki (Foto: Youtube)

Žena znanega ameriškega člana ISIS je prvič spregovorila o svojem pobegu iz Sirije. Teroristični napad 11. septembra 2001 jo je tako navdušil, da je želela tudi sama ubijati. Poročila se je z zdaj enim najboljših borcev ISIS, za katerega pravi, da želi postati naslednji Osama Bin Laden. Rodila mu je štiri otroke, samo zato, da bi služili Alahu in pobijali. Ko je ugotovila, da jo zaradi naključnih okoliščin čaka grozljiva usoda, je pobegnila.

Britanska ISIS-nevesta, kot se je poimenovala Tania Georgelas, je prvič spregovorila o svoji izkušnji. Preberite, kako se jo po terorističnem napadu 11. septembra 2001 takoj radikalizirala. Poročila se je z muslimanskim ekstremistom in mu rodila štiri otroke. Leta 2013 so skupaj odpotovali v Sirijo, a je Tania po nekaj tednih z otroki pobegnila v Ameriko.

Vse, kar si je želela, ko je bila v Siriji, je to, da bi pobegnila čim dlje od ISIS. Nato je 33-letnica v intervjuju za The Atlantic podrobno opisala svojo radikalizacijo in svoje slepe sanje o tem, da bi tudi njeni otroci postali teroristi.

John Georgelas (Foto: YouTube)

Teroristični napad 11. septembra 2001 jo je povsem navdušil
Pravi, da je bil teroristični napad 11. septembra 2001 njena odskočna deska. “Bila sem stara 17 let, ko sem pred seboj videla vso eksplozijo in porušenje. Naslednji dan sem šla v šolo in prijateljici dejala, da se mi zdi grozno, kar se je zgodilo. Vprašala me je, če se mi to res zdi tako strašno in zamislila sem se. Kar naenkrat sem postala obsedena z džihadom.” Čez nekaj let se je udeležila protesta v Iraku, kjer so muslimani delili letake z naslovom muslimanske spletne strani, namenjene zmenkarijam. Ko se je prijavila, je takoj spoznala Johna Georgelasa iz Teksasa. Dejal ji je, da je velik upornik. Kot najstnik se je drogiral, pustil šolo in se kmalu po omenjenem 11. septembru spreobrnil v islam. Tudi njega je teroristični napad navdušil do te mere, da je podobno želel početi tudi sam.

Želela sva imeti svojo hišo, družino in otroke, ki bi jih vzgojila v morilce in vojake, ki bi se pridružili džihadu,” je o sebi in svojem nekdanjem možu Johnu Georgelasu povedala Američanka, ki se je po spreobrnitvi hitro povzpela na visoke položaje teroristične organizacije.

“Otroke sem rodila samo zato, da bi služili Alahu
Zaljubila sta se in skupaj razpravljala o džihadu ter sanjala o življenju v kalifatu. Čez nekaj let sta se poročila in Tania je rodila štiri otroke. Pred štirimi leti sta se odločila, da se skupaj pridružita ISIS-u. “John se je želel odseliti v Sirijo, a jaz nisem bila pripravljena, saj so bili otroci premajhni,” se spominja. Kljub temu so se preselili. “Otroke sem rodila samo zato, da bi služili Alahu,” priznava. Odpotovali so z avtobusom in se nastanili v zapuščeni vili brez oken in vodovoda.

John je svoje življenje raje kot svoji ženi in otrokom posvetil ISIS
Zaradi pomanjkanja higiene je skupaj z otroci hitro zbolela in ISIS pustila na cedilu. Člani so ji zagrozili in ker je vedela, kako ISIS obravnava tiste, ki ji obrnejo hrbet, je pripravila kovčke in z otroki pobegnila. Pri pobegu so ji pomagali tako mož kot njegovi starši. Odpotovala je v Teksas in vložila zahtevo za ločitev, saj John ni želel oditi. Ostal je v Siriji in postal eden najboljših Američanov, ki so se kadarkoli pridružili ISIS.

Zdaj ima novega partnerja, z otroki pa živi pri bogatih starših svojega nekdanjega moža. Rodila se je v Londonu in je ena izmed petih otrok. O svojem otroštvu pravi, da ni bilo lahko. “Na vsakem koraku sem se srečevala z rasizmom. Imeli smo tudi zelo slabe sosede, ki so nam razbijali okna. Zmeraj sem se počutila, kot da ne spadam tja, kjer sem bila. Iskala sem način, kako bi se maščevala.”

Tania Georgelas z novim partnerjem (Foto: YouTube)

Pojavljajo se vprašanja o njeni dokončni prekinitvi stikov s Sirijo in možem, ki želi postati naslednji Bin Laden
Tania si je ustvarila novo življenje in si na drugi spletni strani za zmenkarije spet ustvarila profil. Zapisala je: “Imam štiri otroke, mož me je zapustil, ker želi postati naslednji Osama Bin Laden.” Pravi, da ji je v roku 24 ur pisalo kar 1300 moških, ki jih je pritegnil njen opis. “Veliko ljudi name gleda z usmiljenjem in mislijo, da sem zelo nesrečna. Sama vidim kozarec napol poln,” pravi. “Vesela sem, da sem pobegnila iz Sirije, moji otroci pa so zdravi in pametni,” je povedala za Daily Mail, ki je januarja poročal tudi o vprašanjih, ali je Tania stike s Sirijo res pretrgala.

A. L.

 

 • mona lisa

  Nikoli ji ne bi smeli pustiti se vrniti. Sedemnajstletnica je točno vedela kaj vse pomeni in videla kaj dela terorizem pa se ji je vseeno zdelo fino. In otroci. Bodo kot ona in njihov oče? Potem pa se čudimo glede teroristov in napadov.

 • Dostmamrecesije

  Kako so jo lahko spustili v ZDA???

 • Olga_10

  Takšne se ne bi smele nikoli vrniti, saj so potencialna nevarnost za vse!

 • pacek

  Navdušilo jo je kako sta v Ameriki padla dvojčka, na koncu je pa pobegnila v Ameriko?! hmm takim pa res privoščim da naj ostanejo v Siriji. Njeni otroci lahko nekega dne začnejo streljati po cerkvah, tako je bilo zdaj v Teksasu!

 • Matt_von_Glanz

  Zaradi zanimive in navdihujoče zgodbe, pa jebi politiko.

 • xtc

  No ,ko poeberete te “ipovedi” hitro ugotoviš kaki ljudje se pridružujejo islamistom(sfaliranci,drogeraši,kriminalci,zločinci) zelo podobno kotNOB druščina skratka delomrzniška psihopatsko zločinska drhal ,ki nima pospravljeno po glavi.

 • Ana Job

  Totalno zmešana ženska.

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Ja ja mislim da majo ornk oprane glave za delat jim ni za take ko jih ujamejo je kamnolom v sibiriji pa na roke izkopavat sudr tut v slo si eni to prcej zasluzjo

 • dr Janez Sveti

  Kako romantičnoooo..
  DR janez Sveti producent filmov z odrasle

 • ahnenpass

  Rodila mu je štiri otroke, da bodo pobijali, to enostavno ne drži, ker niste posebej napisali, da so vsi štirje fantje, deklice seveda služijo za nekaj drugega.

 • ahnenpass

  Če je rodila štiri otroke, je itak odslužila svoje, njen problem bodo pa verjetno rešili s štirimi metki.
  Zbežala je pa zaradi bolezni in svinjarije, verjetno je med ameriškimi brezdomci in genetsko modificiranimi kavbojci tega manj, a ne.
  Najbolj zanimiv je efekt navdušenja nad spektakularnim podvigom, ne glede na osebne lastnosti in razmere, take stvari vedno delujejo tudi psihološko, ko se trudi um zanikati in drugače osmisliti dejstva. Mene 911 ni preveč pretresel, ker ne verjamem, da so vložili toliko truda in žrtev za dve brezvezni stolpnici, prej bi rekel, da je Bush spet potopil Luzitanijo. Tudi to je psihološki efekt, resnica je enostavno tako absurdna, da je vse bolj verjetno kot gola dejstva, ki so velika neumnost.

 • BananaNjam

  ISIS je ameriški otrok in to od Hilary! A ste tolk zaplankani??!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!