Revnim Tajkam obljubljali ameriške sanje, potem pa jih izkoristili za prostitucijo

Foto: iStock

Dvoletna preiskava mednarodne verige, ki se je ukvarjala s trgovino z ljudmi, je končno dobila svoj epilog. V ZDA in drugih državah so aretirali več posameznikov, ki so revnim Azijkam obljubljali ameriške sanje. A te so se ob prihodu v ZDA za njih spremenile v pekel.

Organi pregona so prijeli 17 članov mednarodne organizacije, ki se je ukvarjala s seks turizmom. Proti vsem 17 je bila že vložena obtožnica, ki jih bremeni trgovine z ljudmi. “Obtožnica vsebuje podroben opis izjemno sofisticiranega sistema trgovanja z ljudmi in spolnimi uslugami, ki so se ga obtoženi posluževali,” je povedal tožilec iz Minnesote Andrew Luger.

V prostitucijo so jih prisilili, ker niso mogle odplačati dolga
Organizacija, za katero so delali obtoženi, je v Ameriko zvabila na stotine revnih žensk iz Bangkoka na Tajskem, potem pa jih prisilila, da so prodajale svoje spolne usluge, ker so bile zaradi potovanja v ZDA in bivanja tam zadolžene pri obdolženih, poleg tega so jih prepričali še v drage lepotne operacije. “Tajkam so obljubili, da jim bodo izpolnili ameriške sanje, namesto tega pa so jih izkoristili in prisilili, da živijo nočno moro,” je dejal Luger.

Vpleteni v to mednarodno verigo so iskali predvsem ženske, ki so le malo ali nič govorile angleško. Obljubljali so jim ameriške sanje, a da bi bile prave za Ameriko, so jih prepričali, da se morajo operirati. Seveda so organizatorji vedeli, zakaj – da bodo bolj privlačne potencialnim kupcem v ZDA. Kljub temu pa so jim plastične operacije zaračunali v višini okrog 53 tisoč evrov. Ker denarja za pokritje takega dolga niso imele, so jih prisilili, da ga odplačajo s prostituiranjem.

Ponarejali so vizume in potne liste, prali denar in izsiljevali
Organizacijo kriminalcev pa obtožnica ne bremeni le prisilne prostitucije, temveč tudi ponarejanja vizumov in potnih listin, da so Tajke lahko zvabili v Ameriko. Medtem so zbirali tudi podatke o družinah žrtev in jih tako držali v šahu, saj so te podatke uporabili kot sredstvo, če so se poskušale upreti. Obtožnica pa jih bremeni tudi pranja denarja.

Ob prihodu v ZDA so ženske namestili v bordele, nadzorovali pa so jih zvodniki, ki so jim tako priskrbeli stranke kot tudi po opravljeni nalogi pobrali ves denar ter ga dali obtoženim, da so pokrili dolgove, ki so si jih te ženske prislužile z lepotnimi operacijami.

Je to le vrh ledene gore?
Nekateri člani te mednarodne verige z ljudmi so še vedno na begu, vendar računajo na to, da jim bo prijetih 17 kriminalcev izdalo podatke, da bodo aretirali še ostale ter tako uničili organizacijo. Luger pa je še dodal, da je bilo do sedaj ugotovljenih na stotine žensk, ki so jih spolno zasužnjili, in da jih bo ob koncu preiskave verjetno še mnogo več.

M. S.

  • indijanka

    Hmmm..je to za komentatorje sedaj spolno suženjstvo..ali spet ne? Verjetno bom spet brala, da bi na Tajskem živele siromašno v Ameriki pa so živele sanjsko. Pa spet so se same javile na oglas…kajne. Fuj in fej. Vse tiste, ki sodelujejo pri izkoriščanju deklet bi morali vreči krokodilom.

  • Adolf Hitler lebt

    kaj sploh lahko človek od enega amiija židovskega prasca sploh pričakuje kmal bo glava kurbe babilon padla zelo uprašanja čas so samo še sekunde

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!