Romana Tomc: Slovenija Grčiji namenila kar 1,37 milijarde evrov finančne pomoči, skrajni levičar Tsipras pa že pozabil na obljube na volitvah in katere države so Grčijo reševale iz krize

Foto: romanatomc.si

Danes je Evropski parlament, kot že deveti v vrsti predsednikov vlad, nagovoril grški premier Aleksis Tsipras. Čeprav bi se moral, podobno kot njegovi predhodniki, osredotočiti na razpravo o prihodnosti Evrope, je minute svojega govora namenil zgolj predstavitvi gospodarske in družbene situacije v Grčiji.

Spomnimo, da je od dogovora o finančni pomoči Grčiji preteklo že osem let, po tem, ko je grška vlada leta 2009 priznala, da so objavljali lažne statistike o stanju svojega gospodarstva. Zaradi ogrožanja celotnega gospodarstva unije so države članice Grčiji odobrile finančno posojilo v višini 318 milijard evrov. Daleč največ sredstev je Grčiji prispevala Nemčija, ki pa je bila takrat tudi najmočnejša zagovornica varčevalnih ukrepov. Slovenija je v času Pahorjeve vlade odobrila 1,37 milijarde evrov posojila, kar je glede na odstotek BDP-ja največ izmed držav članic EU.

Evropska poslanka Romana Tomc, ki je Tsiprasov nastop označila kot pretirano samozavesten, če ne celo vzvišen in žaljiv do drugih grških kolegov, izpostavlja: “Tsipras je zmagal na volitvah kot skrajni levičar, nasprotujoč nemški politiki. Po volitvah je pozabil na obljube volivcem in obdržal oblast ravno zaradi sodelovanja in finančne pomoči držav članic EU. Danes se iz Grčije izseljujejo mladi, naseljujejo pa se ilegalni migranti, kar zagotovo ne kaže na pozitivne obete, ki jih je danes pred parlamentom opisoval Tsipras.” 

Proti koncu govora se je grški premier dotaknil tudi vprašanja prihodnosti EU, pri čemer je izpostavil, da Evropi grozijo podobne sile kot pred drugo svetovno vojno, v svojem nastopu pa je bil kritičen do kapitalističnega gospodarstva in neoliberalizma. Poudaril je, da varčevalni ukrepi niso ustrezna rešitev za preživetje unije in da Evropa potrebuje močnejši socialni steber pravic. Zdi se, da je grški premier pozabil, katere države so Grčijo reševale pred osmimi leti in s katerimi ukrepi je Grčija ponovno dosegla gospodarsko rast.

J. G.

 • Aron

  Tsipras je izdal grško levico, ne pa da je skrajni levičar. In pa še, v kapitalizmu je kriv tudi posojilodajalec, ne samo posojilojemalec. Zakaj bi morala trpeti samo Grčija, ne pa tudi Nemčija, katero smo realno reševali s pomočjo Grčiji? Tomčeva, sedi cvek.

  • ZatonMesecnikov

   Gre za levičarski način razmišljanja. Če kaj ukradem, nisem kriv le jaz, ampak tudi tisti, ki mi kraje ni preprečil. In bi oba morala biti kaznovana.

   zato so v socializmu razvili izraz “znajti se” in ne ukrasti.

   • večni srb

    Saj, če si se okoristil s kravivm denarjem, ni nič boljše, tudi če si pošteno delal.

    • ZatonMesecnikov

     Praviš privatnik se okorišča s krvavim denarjem. Bom šel tamle čez cesto, ko ravno dva štemata neko bajto na soncu, pa jima očital krvav denar, ki ga trpata.

   • Aron

    Zakaj ukradel? Šlo je za posel med dvema entitetama v kapitalizmu. Ker nemške banke niso zavarovale svojih terjatev, so dolg prevalile na vse Evropejce. Ti pa zagovarjaš kapitaliste, ki se ne znajo izti kapitalizma, pa še iz tvojega žepa so poplačali svoje šlamparije. USeful idiot, cccc

    • ZatonMesecnikov

     Vidi se, da kakšnih poslovnih izkušenj nimaš Arone. Bolj teoretično družboslovne. Na državnih nivojih Države izdajajo obveznice, kot v primeru Slovenije. In Grčije. zavarovanje za vzet kredit. kaj naj zapišejo nemški banki otok Kreto kot zavarovanje za kredit ali kaj? Kot bi storile pri privatniku.?

     malo bluziš Aron, če bi država Slovenija dala na hipoteko celo Štajerko za vzete kredite, bi pa cvilili. Imperialisti, pa banksterji. To predlagaš?

     ker zlate podlage za zavarovanje kreditov se že dolgo ne daje več.

     • Aron

      Vglavnem, nemške banke so naredile izjemno slab biznis, reševali smo jih pa vsi državljani EUja. Wow, free market pa prosti trg. osebna odgovornost pa to. Za pogruntat ta nateg pa res ne rabiš ‘poslovnih’ (kaj je to???) izkušenj.

     • ZatonMesecnikov

      V zadolževanju države so drugi principi kot zadolževanje za fizične in pravne osebe. Kot sem dejal, kaj naj Grčija da Kreto v zastavo za kredit? kaj boste potem vpili levičarji. O imperialistih. Kar nekaj bankrotov je bilo že držav, pa potem mednarodni denarni sklad. Europa ima to rešeno znotraj skupnosti. Ker je Slovenija na grški poti, ne cvili preveč. Bi zastavil namesto Čuferjevih obveznic naprimer cel Bled? Kot zavarovanje kredita?

      Se pa strinjam, da se država ne sme čez vse mere zadolževati. Banke ki dajejo sedaj kredite sloveniji, imajo računico. Dajejo ji po 3,9% obrestni meri, zanje pa garantira europski vzajemni sklad, ki jih reprogramira, če je nuja. Zato Banka dobi nazaj posojena sredstva.

     • Aron

      Moj pomislek je šel v tej smeri, da so privatne banke posojale denar zato, ker so bile njihove terjatve sicer slabo zavarovane (na podlagi napačnih predpostavk, spet vzete iz zraku), da pa so vedeli, da bodo svoj denar dobile nazaj tako ali drugače. In ravno to se je zgodilo, kapitalistične rizike smo poplačali davkoplačevalci. Popoln zločin :)

     • ZatonMesecnikov

      na enak način danes posojajo privat banke (spomni se Čuferja) denar Sloveniji. Ker jih Eu Centralna banka ne potegne za ušesa. Saj gre za nezavarovana posojila. V zavarovanje dobijo banke ničvredne slovenske državne obveznice.

      Tukaj se strinjava…

    • Jan Kovalski

     Pri posojanju državam se ne daje/jemlje zavarovanj, in …
     … Grčija je ponarejala svoje finančne izkaze, kar je goljufija oziroma kriminal na državni ravni..
     Na podlagi lažnih prikazov bilanc je z goljufijo tudi prišla v EU kjer ne bi bila še danes.

     • Aron

      In zakaj sem moral za grške grehe plačati tudi jaz? In to privat bankam in skladom?

  • večni srb

   Ker so Nemci edini uvoznik naših izdelkov in diplomatski partner, poleg verske džamaherije Vatikana.

 • Antonius

  Blefer komunistični! Naj Tsipras obelodani podatek, koliko je njegova Grčija vplačala, da bi bil evropski steber socialnih pravic bolj močen.

 • ZatonMesecnikov

  #Slovenija je v času Pahorjeve vlade odobrila 1,37 milijarde evrov posojila, kar je glede na odstotek BDP-ja največ izmed držav članic EU.#

  Najbolji na Balkanu….

  • večni srb

   A toliko je plačal za 5 minut slinjenja pri Obami?

   • AlojzZ

    Prodal je našo prihodnost.

    • samotoje

     Počel je tisto, kar najbolje zna- delil je naš denar.

 • večni srb

  Nisem bil še nikoli v Grčiji, nimam nič od njih, mi izvažamo skoraj izključno samo v Nemčijo, vse kupujemo pa od pokavarjenih in zanič Hratov.
  Pahor se je tako odločil, naj zdaj še odgovarja, vi desni pa nehajte ščititi te barabe, tudi če vam dajo kaj stran od izplena.

 • FORT WORTH

  Skrajni levak bebo Tsipras si, kot je v navadi levakov ze pripisuje zasluge.
  Medtem, ko je ob blebetal so v njegovo Grcijo pritekale milijarde z zahoda.
  Tsipras in Maduro je eno in isto radikalno nesposobno sranje.
  Aja, Zidan ter butalci z levice spadajo v isto presrano gnezdo.
  Hehehe

 • Olga2345

  Levicarji so lažnivci in tatovi!

  • slaipowi

   2x manjši kot SDS-ovci.
   V SDS so pa tudi kurbe, ki po 4 otrocih z enim partnerjem, v službi najdejo boljšega kurca. “Beli snegec” jim tudi ni tuj. Materi štirih otrok? V vrhu SDS….
   In taki mi bodo predavali o slovenskih družinskih vrednotah??? Skrijte se in se ne oglašajte, bo bolje za vas na lokalnih volitvah.

   • slosin

    ej, ampak pufov pa SDS-sovci ne jemljejo…

    • slaipowi

     Ker so zaloteni z rokami v marmeljad. Drugače bi pa jih. Od hudiča, če bi jim dal.

     • slosin

      aha, od hudiča bi najemal pufe…no, so spet krivi, ker niso najemal posojil od samega hudiča…a niso kapitalisti, od katerih naše levičarske vlade najemajo posojila, tudi sami hudiči…pa tkole btw! Koga so dobil že s parklji v marmeladi?
      ..malce za iztočnico:1 miljarda opranih dolarčkov, pa teš6, pa bančna luknja…pa zdravstvo…

     • slaipowi

      “Slovenija je v odnosu do Grčije izpostavljena v vrednosti 1,3 milijarde evrov, saj je Grčiji:
      – med letoma 2010 in 2012 dala 263,7 milijona evrov posojila.Grčija zanj prvih deset let plačuje le obresti. Prvi obrok glavnice bo zapadel 15. junija 2020, posojilo pa bo balkanska država odplačevala do leta 2041…
      – po letu 2012 dala za okrog milijardo evrov POROŠTEV v okviru sklada za evropsko finančno stabilnost (European Financial Stability Facility oziroma s kratico EFSF) oziroma Evropskega reševalnega sklada (ESM), ki je leta 2012 dal pomoč Grčiji (ter pozneje tudi Cipru, Portugalski in Irski).”
      to je že višja matematika zate, puf in poroštvo za puf. Nič presenetljivega za povprečnega podpornika SDS s IV. stopnjo izobrazbe.

     • slosin

      ajde Hmurabi, a smem vprašat, če je to nekaj takega, kot poroštvo (440 mio) za teš6…. Če grčija ne bo mogla povrniti pufov…ode baba sa kolačima vrednih 1,3 miljarde…
      Vidim pa, da veš, kakšna je poprečna stopnja izobrazbe podpornikov SDS. Kje ste to ugotovil? Moram te razočarat, moja je kr malo višja…No, pa tvoje poznavanje kurbarije je tudi hvale vredno….

     • slaipowi

      Jaz kurbo pounam in komentiram. Tvoja izobrazba je pa za podpornika SDS nadpovprecna. Si torej eden tistih ki povprecje dvigujejo. Ponosen? Na kaj? Na to da si v taki druzbi ali na to da si nadpovprecen? Zgolj retoricno vprasanje. Ce ne bi bilo takih kot si ti bi bilo povprecje nekje pri koncani OŠ. Statistika pač. Kot izobražen verjetno veš o čem govorim

     • slosin

      uf, neizmerno sem ponosen, da sem nocoj v družbi take umske kapacitete, kot si ti…Pa upam, da se moje družbe ne sramuješ, čeprov podpiram neke skrajno skrajne slovenske desničarje…Ampak veš, pri nas na sceni ni stranke, ki bi imela višjo tržno vrednost od te, ki jo podpiram…žal…

    • Djuro Sumar

     Kako se že piše tista Srbkinja, ki je “posodila” denar stranki SDS’

     • slosin

      kako se že pišejo tisti predsedniki vlad, ki so zapufali Slovenijo za 25 miljard…Pa najbrž ti še ni pršlo, da boš tudi ti vračal te pufe, za razliko od pufov, ki jih najema SDS…Pa ne govor o nečem, kar ni bilo nikoli realizirano…

     • opazovalec

      Pa daj ti to meni povej, kateri predsednik vlade je v 4 letih mandata uspel povečati dolg države za 100%. In to v časih največje prosperitete!

     • slosin

      v 4 letih je ta predsednik vlade povečal javni dolg za nekaj manj kot 2 miljarde (na cca 8 miljard). Pa naj ti še povem, da smo šli l. 2004 v EU. Carine so padle, odprli so se nam tuji finančni trgi in hura…privatni sektor je navalil na posojila, kot svinja na buče…No, zdej pa probaj ugotovit, če je kakšna razlika med pufom, ki ga vzame vlada in pufom, ki ga vzameš morda ti…A bo šlo? Če ne bo, kr vpraš…

     • Jovo Jamnica

      V času od 2005-2008 je dovolila vlada JJ, da so si prikoritniki nagrabili za 24 milijard €, katere moramo davkoplačevalci odplačevati, od njih pa nimamo nič.

     • slosin

      jovo, prihvatiziranje se je začelo že v 90-tih pod Drnovškom. Res pa je, da Drnovšek ni noro najemal posojil. Malha je bila takrat še polna.Tempo se je pa res pojačajal v letih, ki jih omenjaš… Zakaj že? Ni naključje, da je Mali iz Murgelj par mesecev pred konstituiranjem vlade JJ, ustanovil Forum 21.

      Levičarje je bilo grozno strah, da se bodo desni preveč ‘omastili’ in so pojačali tempo….Pa seveda, davčne oaze so bile z vstopom v EU lažje dostopne…. Pa da ne boš zanikal, da je največ tistih, ki so se najbolj ‘omastili’, ravno iz F21…. No, pa za konec še vprašanje! Koliko vam je Drnovšek šenkal za izropan TAM…?

     • Jovo Jamnica

      Če bi bla SDS takrat v opoziciji, bi zganjala vik in krik ob tajkunizaciji. Ker pa je vladala, se ji to pač ni zdelo nič posebnega. To pa zato, ker so se lahko mastili tudi njihovi. Ono o Drnovšku se mi niti ne sajna, saj nisn nikol sveto poleg korita.

     • marta

      A pri Janševem koritu pa si svetil ?

     • Jovo Jamnica

      Ne. O tem sem bral. Podatki so na spletu.

   • slosin

    ne dela samo twitter čuda, tud levičarji delate čuda v tej državi že več kot 70 let…

    • slaipowi

     Čuda se bodo šele zgodila, s pomočjo vašega orodja, twitterja…. O kurbi, ki po 4 otrocih pusti partnerja seveda ne porečeš nič. Narediš spin na 70 let levičarjev in to je to.
     Spremljaj TW in potem zagovarjaj lopove in kurbe iz SDS,

  • Djuro Sumar

   Desničarji pa pobožnjakarji.

 • garfi

  ni večjih Bedakov, kot so Butalci
  leWiČĆarska Banda je letos vzela že 2 milijardi kreditov od kapitalistov
  v našem imenu

 • Morala

  Po volitvah se ponavadi pri vseh obljube razblinijo in pozabijo. Same lenuhe se podpira. Tisti, ki je Grkom namenil slovensko finančno pomoč, naj sedaj kar sam izterja denar nazaj.

  • domovina mili dom

   Vrana vrani nikoli.

  • samotoje

   Grki vrnili denar? Nam gotovo ne.

 • marta

  Kje pa bodo NAŠI vzeli denar za 1,37 milijarde evrov finančne pomoči Grčiji ?
  Je Grčija že vrnila Sloveniji, kar ji je Pahor posodil ?

  • domovina mili dom

   Tega denarja ne bomo videli, od komunista nikoli. Laž je nesmrtna bit komunistov.

   • Djuro Sumar

    Ko pridejo v Grčiji na oblast desničarji, nam bodo denar zagotovo vrnili. V sanjah seveda.

    • slosin

     ko pridejo na oblast pri nas desničarji, ne dobijo Grki in ostali
     lopovski levakarji, od nas niti centa…

     • Djuro Sumar

      Dokler bo Janez Janša vodja desničarjev, nimate nobenih šans, pa še potem boste morali krepko spremeniti svojo retoriko. Z blatenjem svojih nasprotnikov vam ne bo uspelo, saj to deluje kontra produktivno.

 • domovina mili dom

  Komunisti živijo na kredo, svojih dolgov ne vračajo.

  • samotoje

   Komunizem in socializem sta v svojem bistvu sistema, ki vzameta in si torej ne sposojata. V LB so člani centrale ZKS prihajali po denar, kot bi šli na bankomat, le da je šlo vedno za tuj denar. Svojega oz. nakradenega so vedno zadržali zase. Za te stvari vem, ne gre za domneve.

 • šmentanamuha

  1,37 milijarde Eur nepovratnega “posojila”? To je 1.370.000.000 Eur. Za onih 430 milijonov še vem, ko jih je dal Pahor in s svojimi grimasami govoričil o solidarnosti, ampak kdo je skantal še naslednjih 1000.000.000 milijonov in kdaj? Tako kot podpis marakeške deklaracije, za katero nihče ne ve, kdo jo je podpisal, niti podpisnik sam. Kaj vse počnejo za našim hrbtom, nepojmljivo.. .

 • slaipowi

  “Slovenija je v odnosu do Grčije izpostavljena v vrednosti 1,3 milijarde evrov, saj je Grčiji:
  – med letoma 2010 in 2012 dala 263,7 milijona evrov posojila.Grčija zanj prvih deset plačuje le obresti. Prvi obrok glavnice bo zapadel 15. junija 2020, posojilo pa bo balkanska država odplačevala do leta 2041…
  – po letu 2012 dala za okrog milijardo evrov POROŠTEV v okviru sklada za evropsko finančno stabilnost (European Financial Stability Facility oziroma s kratico EFSF) oziroma Evropskega reševalnega sklada (ESM), ki je leta 2012 dal pomoč Grčiji (ter pozneje tudi Cipru, Portugalski in Irski).”
  Romana, bodite torej vsaj vi pošteni, če že ostali v vaši stranki niso, da o nori24wc ne izgubljam besed. Tudi zaradi vas SDS dobi moj glas, če se le jajo umakne. Nekaj je posojilo povsem drugo pa je poroštvo, ločiva to?
  Vaš zapis je seveda potreben zaradi vašega statusa v stranki, predvsem pa zaradi današnjega nastopa Tsiprasa proti vašemu (predvsem pa jajotovem) prijatelju Orbanu. Pa še Kurtz, ki ste ga imeli za podpornika svojih travm, se ga je odrekel. Hitro popravite škodo tako da očrnite drugega. Že videno in predvidljivo…

  • Mojca pokraculja

   Zakaj ne vprašaš tvojih levakov kako bodo glasovali ?!

   • slaipowi

    Ni potrebe, za levake vem. Oni se vsaj ne pretvarjajo. Desnuharji pa ste menda najbolj pošteni. Kateri pa so čigavi pa ti že veš. Moji niso ne tvoji desnuharji ne levaki, moji so pošteni. Kdorkoli že. Ne ločim med levimi in desnimi. Za razliko od tebe

    • Mojca pokraculja

     Hahaha, dober vic – se ne pretvarjajo!!! hohoho

     • slaipowi

      Aplavz za tale intelektualni komentar.

   • Jovo Jamnica

    Kaj ti skoz bluziš z totimi levaki??? Do zdaj je samo Romana Jordan glasovala po svoji vesti in je v momenti dobla po pukli od “puklastega”…

  • Jovo Jamnica

   Ja. Kurz je presenečenje in ni presenečenje. Stare zamere iz obdobja AO monarhije mogoče???

  • Waltter

   Je pa zanimivo dejstvo SLO je dala za slabih 6 miljard eur poroštev od tega je bilo vnovčenih za 1,1 miljarde poroštev katere se prištejejo k dolgu. Na letni ravni za poroštva ki jih izplača sklad EU za reševanje eur SLO nameni skoraj 400 mio eur. In to je tisto kar tebe bega pri tem, garancije za poroštvo se ne pretvorijo v dolg kar je Pahor in Bratovškova tudi lepo podpisala. Tako da z vsakim letom smo za dodatnih 200-400 mio eur še bolj izpostavljeni.

 • Djuro Sumar

  Kaj bi pravzaprav rada povedala Romana Tomc? Očitno ji ni dovolj da blati Slovence, sedaj se je lotila še Grkov.

  • Mojca pokraculja

   Ja kdo ima pa bolj usran go..c kot ti. Daj nakaži ciprasu iz svojega bančnega računa, če ti je ta levak tolk blizu.

   • Djuro Sumar

    Ti si pa taprava. Saj piše, da je on nam (tudi meni seveda) dolžen, sedaj pa naj mu še nakazujem.

    • Mojca pokraculja

     Bejž no, da piše? Poante itak ne štekaš. Pejt spat jurček !

     • Djuro Sumar

      Dobro razumem tvoj usrani gobec. Ti pač ne razumeš, da mene Grki zanimajo točno toliko kot katoliki, muslimani, protestanti, Hara krišna in kar je še teh norcev na planetu. Nič, absolutno nič. Pa še vašega Šiškota sem pozabil, tudi spada zraven.

     • Mojca pokraculja

      Kaj pol tle delaš, če te nič ne zanima. Pejt razlagat svoje blodnje in o blatenju Tomčeve na kakšen drug portal. Matr si bolan !

     • slosin

      kaj tukaj dela, smeši se…

     • Djuro Sumar

      Tukaj pišem tudi zato, da spravljam ob živce klerikalce kakršna sta ti in SLOSIN. Zanima me pa seveda marsikaj, saj nekateri napišejo tudi kaj pametnega.

     • slosin

      duro, najbolš, da greš nazaj v papirnco stare dnarje pa udbovske arhive mlet v holandcu…Do zdej nisem vedu, da sem klerikalc…hvala za informacijo…

     • Djuro Sumar

      Udbovskih arhivov nismo mleli, smo pa enkrat v šestdesetih uničili (kuhali in ne mleli) popolnoma nove jugoslovanske bankovce, ki nikdar niso bili v obtoku in so bili pripravljeni za slučaj ekonomske blokade Jugoslavije.
      To, da si klerikalec bi pa lahko že sam ugotovil.

     • slosin

      sej vidiš, da socijalisti financ ne razumejo. Če bi jih, nebi bili nikoli socijalisti….Res pa je, da so nenakriljivi, ko je treba tuj denar zapraviti…

    • mginko

     Hudo je, ko se človek zdravi na psihiatrije, zato mora normalni človek včasih sprejemat tudi taka bluzenja.

  • slaipowi

   Po naročilu, ker je Tsipras danes oblatil “prijatelja” Orbana. Če si pozabil, Orban daje največ denarja za to strankarsko glasilo.

 • Dragan Krstič

  Je pa Tsipras tudi povedal resnico da EU s takšno migracijsko politiko nima prihodnosti in bo razpadla.

 • Felikss_AH

  1,37 milijarde € … Dobra kupčija ni kaj… ker Grki že vračajo prvo tranšo dolga… in to z dobrimi obrestmi… letos bodo Zlovenistanu skoraj zagotovo izplačali kakih 10,000 “imigrantov”. Edino pri obračunavanju vrednosti “imigrantske valute” so še odprte nejasnosti… kako bo pri temu ovrednoten nič vredni “imigrant”… po kakšnem tečaju in načelu bo določena IMAGINARNA “vrednost” pa ostaja odprto vprašanje. Transportni stroški in skladiščenje “imigrantov” v skladu z Marakeško Deklaracijo gredo v breme prejemnika-upnika.

 • skorpijon93

  češka pa ni dala nič, ker so pametni !

 • Felikss_AH

  Grčija niti slučajno ne bo mogla vrniti dolgov, zato so se Banksterji (najverjetneja ideja Goldman Sachs-a) domislili še enega finančnega patenta, naj se dolg “solidarnostno” porazdeli med vse ostale, in isti princip “solidarnosti” so uporabili za “imigrante”. Konkretno poroštvo je torej OBVEZNOST kot da bi Slovenija sama vzela kredit. Vsi to vedo, razen tega pametnjakoviča slaipowija spodaj ki si tisti prst lahko vtakne sam sebi nekam.

  328 MILIJARD € še Italija skupaj z Španijo ne bi zmogla vrniti, kaj pa ena Grčija ki ji glavni prihodek prihaja od turizma, in tega so im že, in še naprej im ga bodo sesuvali “imigranti”. Saj tudi ena Amerika ne vrača dolgov, od kod pa naj ih vrne če se konstantno zadolžuje pri ZASEBNEM BANKSTERSKEM FED-u. Rothschilds-ov kartel Centralnih Bank ne živi od vračanja dolgov ampak od konstantno rastočih obresti v neskončnost, kar je tudi osnova Banksterizma

  Slovenija si je tako nataknila Grško zankico okoli vrata ker tudi sama ne bo mogla izplačati POROŠTVA, bo pa plačevala obresti v neskončnost, skupaj z večnimi obrestmi za lastne kredite. Saj to je smisel dajanja kreditov državam – Obrestno-Sesalni Perpetum Mobile.

  • Clemen J.

   Goldman sachs je bil proti posojilu grčiji in je prvo zahteval reforme, se pravi konec vladanja grških socialistov. Dal jim je negativno oceno. Največ škode pa so naredile Ruske banke ki so se napajale prek teh kreditov, prale dnar za oligarhe in se pred tem napovedi hitro pobrale ven.

   • Felikss_AH

    Napačno… Goldman Sachs im je zrihtal poroštva in kredite v vrednosti 160 milijard… pod pogojem da so Grki morali kupiti Ameriškega orožja za nekih 67 milijard ali celo 130. Zato ima Grčija orožja, sploh pa letal da bi ih lahko izvažali

    • Clemen J.

     Grki so v krizo padli leta 2014 oz. 2015 kot prva država, za nakup so se odločili ko je predsednik ZDA postal trump 2017, to pa zato ker so dobili za ceno 1, 10 letal f-16, ki pa nima veze z goldmani ki so leta 2014 zagrozili z negativno oceno, če nebo reform. Spet povezuješ neke torije zarote, raje napiši koliko so ruske banke prenakazale v davčne oaze in na druge banke, okoli 100 miljard v enem tednu. Njveč kreditov so pa prav te ruske banke dajale grčiji.

     • Felikss_AH

      Samo nekaj Dejstev da se ti razbistrijo zadeve o Grškem Dolgu

      “Poslovanje” Goldman Sachs-a z Grki se je začelo že leta 2001 in tisto tvoje “so bili proti posojilu Grčiji” lahko obesiš kakšnemu mačku o rep… že samo tale dva linka ti bodo pomagale iz “moje teorije zarote” Orožje pa so kupovali še za časa Bush-a2… Kašen Trump

      How Goldman Sachs Helped Greece to Mask its True Debt – http://www.spiegel.de/international/europe/greek-debt-crisis-how-goldman-sachs-helped-greece-to-mask-its-true-debt-a-676634.html

      How Goldman Sachs Profited From the Greek Debt Crisis – https://www.thenation.com/article/goldmans-greek-gambit/

      Če misliš bluziti še naprej ne pričakuj več moj odgovor

     • Clemen J.

      Se enkrat kriza se ni zgodila zaradi G&S ampak zaradi socialistične utopije, ki je jemala kredite vse povprek, kljub obljubam IMF-ju, da lahko krijejo, kar so pa prikazali z navideznimi prenakazili in posojili s pomočjo ruskih bank. G&S je bonitetna hisa, ki ne posoja denarja, ampak daje oceno kdo je zmožen in s pmočjo katere se lahko določi višino državnega zadolževanja državnih bank. Seveda imajo tudi oni krivdo ker so to prekrivali, da IMF nebi tega ze prej opazil, in bi evropa rekla NE socialistični utopiji grčije. In povsod v vseh utopičnih socialističnih “rajih” je isto, tudi pri nas. Sedaj pa krivijo vse ostale in predvsem tiste ki so jim posodil denar ker so prikazovali lažne bilance. Boh ne daj da bi bili socialisti in njihovo zapravljanja denarja krivi.
      https://www.theguardian.com/business/economics-blog/2012/may/18/who-blame-greece-crisis

     • Felikss_AH

      TVOJE – “G&S je bonitetna hisa, ki ne posoja denarja, ampak daje oceno kdo je zmožen in s pmočjo katere se lahko določi višino državnega zadolževanja državnih bank” –

     • Felikss_AH

      The Goldman Sachs Group, Inc., is an American multinational investment bank and financial services company headquartered in New York City.

      INVESTING and LENDING is where Goldman Sachs enjoys the highest returns on its efforts. An investment bank is, after all, a bank. Goldman Sachs lends money to its corporate clients and also has a department that offers secured loans to wealthy individuals

      Na tvojem mestu bi meni bilo nerodno sploh še kdaj se oglasiti! Tole sem ti izjemoma odgovoril da drugi ki bi tole eventualno brali le dobijo sliko o tvoji “expertnosti”

      PS
      Predvsem pa beri bolj pozorno kar nekdo napiše, ker kaže da imaš problem pri razumevanju napisanega!

 • Clemen J.

  Do kje prideš ko te vodijo socialisti. Upam da so v nemčiji in ostalih državah pripravljeni na posojilo sloveniji, mi smo z novo socialistično vlado na isti poti.

 • Roman

  A ni takrat Pahor govoril o 200 milijonih,kot se spomnim?

 • BorisDe

  A ni bilo samo 800mio eur pomoči, očitno se je ta številka čudežno zvišala v času levofašistov in njihovih akceptiranih kameltrajberjev.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!