Romunija bo okrepila nadzor na meji s Srbijo

Foto: STA

Načrtujejo kadrovske okrepitve, več enot s psi, boljšo opremljenost z infrardečimi nadzornimi kamerami in nadzor helikopterja nad mejnim območjem.

Romunsko notranje ministrstvo je danes sporočilo, da bodo okrepili nadzor na meji s Srbijo in tako skušali zajeziti nedovoljeno vstopanje migrantov v državo. Med ukrepi so kadrovska okrepitev, več enot s psi, infrardeče nadzorne kamere in helikopter nad mejnim območjem. O konkretnih številkah niso govorili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nekaj migrantov je poskušalo priti skozi Romunijo tudi v enajstih mesecih, odkar je njena zahodna soseda Madžarska zaprla mejo za migrante, ki prihajajo iz Srbije in Hrvaške.

Od lanskega leta je Balkan na poti proti zahodni Evropi prečkalo okoli milijon migrantov. Tako imenovano balkansko pot so uradno zaprli marca po sklenitvi dogovora s Turčijo glede vračanja migrantov z grških otokov v Turčijo. Kljub temu se je pretežno s pomočjo tihotapcev nekaterim migrantov uspelo prebiti v EU.

V.V., STA

 • pokvarjeniSvet

  Vse države naj začnejo kontrolirati meje in EU v takšni obliki kot je sedaj je bolje da razpade.

  brez politike vsiljevanja migrantov iz tretjega sveta, kulturnega marksizma in političnega komunizma bomo bolje živeli, garantirano !

  • xtc

   Točno tako proč z MOSKVO IN tYCHEPI IPD DEMOKRATI:

   • pokvarjeniSvet

    Moskva je daleč proč po Kilometrih in po političnem vplivu je še pa še bolj daleč proč….kar pa za Washington ni možno trditi.

   • Franc Novak 1979

    Edini, ki delujejo proti muslimanizaciji Evrope so Rusi. EU uničujejo sedanji politiki, ki vabijo migrante BREZ idej, kaj bi z njimi potem lahko naredili. Mogoče se Merklca boji, da ji bo Putin zaprl plinsko pipico, pa bo te semite, kot Dolfe med WWII, porabila za ogrevanje. Pri nemcih, zlasti ex-vzhodnih, nikoli ne veš.

 • zaton

  Tisti evropski politiki tipa Orban, ki jim je mar za lasten narod, bodo državo zaščitili pred migranti. Slovenija žal ne sodi mednje.

 • von Rhein

  Če Hrvatje ne zaprejo meje s Srbijo bo Slovenija v največjih težavah izmed vseh evropskih držav.

  • xtc

   Hja ;mi ne levaki oni jih kar vabijo sem:

   • Franc Novak 1979

    Ravno mi bomo imeli probleme, levaki imajo svoje osebne stražarje. Ampak, tudi ta problem se da rešit, oborožimo se !! Na blackinternetu se da dobiti vse. In če ene tri stisneš, lahko rečeš, da si imel psihične probleme ali pa da si bil zadet od marihuane. To so olajševalne okoliščine.

 • Franc Šink

  Ja kdo bo pa bežal v Romunijo?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!