Romunski migrant za posilstvo 21-letnice dobil 5 let in 4 mesece zaporne kazni

Foto: YouTube

Na pet let zaporne kazni je bil obsojen 29-letni migrant, ki je v središču Birminghama posilil mlado žensko, ko je bila ta nič hudega sluteča na poti domov s praznovanja svojega 21. rojstnega dne. Potem ko se je na ulici nekoliko oddaljila od svojih prijateljev, je postala žrtev napadalca, nagnusno dejanje pa so posnele tudi nadzorne kamere.

Nekaj minut po tem, ko je 21-letna ženska ženska izginila, sta njeno izognitje opazili tudi prijateljici in jo zato pričeli mrzlično iskati. Prijateljico sta našli ob vhodu bližnjega urada, kjer jo je napadalec posiljeval, zato sta prihiteli in ga s pomočjo vpitja odgnali stran. Zaradi posilstva je bil napadalec včeraj obsojen napet let in štiri mesece zaporne kazni, potem ko je na sodišču Birmingham Crown Court priznal krivdo.

Posiljevalec ni pokazal obžalovanja
Ženska je bila po navedbah Daily Maila posiljena 31. julija lani v bližini ulice Broad Street, kjer se nahaja vrsta barov in nočnih klubov. Sodnik Roderick Henderson je povedal, da je v tem primeru več kot očitno, da je napadalec Florian Lupu pod pretvezo prijaznosti žensko zvlekel z ulice, medtem ko je ta hodila za prijateljicami po bližnjici, in jo posilil. Poleg tega je sodnik ob izreku kazni poudaril, da napadalec ni pokazal nikakršnega kesanja ali obžalovanja.

Foto: iStock

Po prepričanju detektiva McGratha z Zahodne Midlandske policije je šlo v tem primeru za opurtinistični napad na žensko, ki se zaradi opitosti ni bila sposobna braniti. Dodal je, da so storilca s pomočjo opisa aretirali v bližnjem baru Walkabout. “Nikakršnega opravičila ni, ko gre za posilstvo, saj ko nekdo zavrne spolni odnos, nespoštovanje tega pomeni kaznivo dejanje.” Po končanem sojenju je žensko pohvalil zaradi njenega poguma, da je spregovorila o dejanju, in dodal, da upa, da ji bo izrečena zaporna kazen pomagala lažje prebroditi travme, ki jih je doživela ob posilstvu, in da gre v življenju naprej.

N. Ž.

 • Bastian

  Vsaka belka bi morala v torbici nositi pištolco in v samoobrambi je vse dovoljeno. Tudi šus v tilnik nemarnemu pezdetu.

 • Bozz

  “Poleg tega je sodnik ob izreku kazni poudaril, da napadalec ni pokazal nikakršnega kesanja ali obžalovanja.”

  Za take v Svetem pismu piše, da je posilstvo enako umoru, in mora zanj biti smrtna kazen. Po petih letih bo pa spuščen in jovo na novo. Ampak kdo še danes upošteva modrosti Svetega pisma, važno da je kaos, da lahko potem vojsko pošljejo na ulice.

 • Franc Šink

  Ne izgleda kot Rom.Ampak kot Romun.Vidite tudi Romi niso vsega krivi.

 • xtc

  Zločin je zločin in pika ;osebno mislim ;da za posiljevalce nebi smele biti nič manjše kazni kot morilce;sploh ;če gr za okrutna ali skupinska posilstva:
  Vendar pa me tule moti druga vrsta hipokrizije Romun je fasal pet let musličiin temnopolti iz Afrike pa jo sfurajo z pogojnimi ali parimi meseci;mislim ;da gre za ustavno zelo sporno zadevo;ne more biti za isto kaznivo dejanje taka toleranca v kaznih:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!