Rusija po napadu na tarče, povezane s kemičnim orožjem, v Sirijo pošilja bojne ladje, polne težke vojaške opreme

Putin pošilja svoje vojaške ladje v Sirijo. (Foto: twitter)

Po napadu na Sirijo, ki so ga izvedle Amerika in njene zaveznice, so iz turške vojaške opazovalnice opazili dve ruski vojni ladji, ki sta bili na poti v Sirijo. Ladji sta bili natovorjeni z vojaško opremo – vključno z oklepnimi vozili BTR-80, hitrimi patruljnimi čolni in sistemi bombnih radarjev Pelena-1.

Ko sta ruski ladji prečkali ožino Bospor, so ju v turški vojaški opazovalnici fotografirali in jasno se vidi, da je na krovu vojaška oprema. Ladji naj bi bile namenjene v Tartus v Siriji, ki ni daleč stran od tarč v bližini Damaska in Homsa, ki jih je Amerika napadla. Rusija je potrdila, da so fotografije resnične, a je dejala, da naj bi tovor le “domnevno” vključeval vojaško opremo, a jasno je, kaj je na krovu. Pravijo, da so vojaško in humanitarno oskrbeli arabsko državo, ki je v vojnem stanju.

Rusija pravi, da bi napad na Sirijo lahko prestregla
Rusija trdi, da je zračna obramba nameščena po vsej Siriji in da bi lahko prestregla 71 od 103 izstrelkov, ki so jih izstrelili v petkovem napadu na tarče, ki so povezane s kemičnim napadom. Pentagon pa je dejal, da so bili vsi cilji doseženi, vse tarče razstreljene. Predsednik Donald Trump je zapisal, da je bil napad popoln. Ruski predsednik Vladimir Putin pa je napad označil kot “dejanje agresije”, z njim se strinja tudi zunanji minister Sergej Lavrov, ki meni, da je bilo to “nesprejemljivo in brezpravno“.

Vojaške ruske ladje, polne oklepnikov, na poti v Sirijo. (foto: Twitter)

Špekulacij, kako se bo Rusija odzvala na napad, je ogromno. Daily Mail pravi, da bi v Združenem kraljestvu lahko bile tarče “oskrba z vodo, plinska omrežja, banke, bolnišnice in kontrola zračnega prometa.” Vsekakor pa je treba pošiljke vojaške opreme v Sirijo, kot poroča Breitbart, obravnavati kot simbolično gesto kljubovanja; zagotovo se niso trudili prikriti ladij, ko sta pluli čez turške vode. Prav tako bodo Rusi in Iranci izkoristili ameriški napad za politične agende.

Foto: twitter

A. G.

 

 • Amerika pa kopiči marince v Jordaniji. Na tisoče jih prihaja. Kabala ima spet umazane načrte, samo jim ne bo uspelo. Pozitivne sile so tokrat močnejše in kljub defenzivni drži, še vedno spoštovanja vredne. Tudi naftne vrtine pri Deir Ez Zoir-ju bodo kmalu spet pod oblastjo Sirske države. Trenutno so pod okupacijo Amerike in njihovih podložnikov Kurdov.

  • soc

   Radio Erevan, pardon, TV Russia Today v svojem elementu, desetletja kasneje poimenovanem fake news. Čeprav s Kabalo in podobno ezoteriko načeloma v svojih blesteče objektivnih pogledih Rusi ne operirajo, očitno individualni ekskurz propagandista tipično skritega profila.

   • Ljudje božji malo malo je treba pogledati okoli, pa bo konec prepričanj, ki so brez prave podlage. Resnica ni za lene.

    • xtc

     Definitvo sploh če je ruska ali od trola.

    • soc

     Pamet in razgledanost res nista dani vsakomur, večini je veliko laže verjeti v terorije zarote za gostilniške čvekače. Na Slovenskem še posebej glede ZDA, Židov, Vatikana in grdega kapitalizma nasploh. Zato pa ima Levica toliko vernikov.

    • garfi

     kdo podpira sirskega diktatorja
     diktatorji in teroristi

  • garfi

   kakšni sirski državi

  • Jan Kovalski

   Kakšne pozitivne sile???

 • freedomfighter

  Te americani pa rusi so sami zdraharji…kam smo prisli da je kitajska edina drzava ki proba prepreciti velik konflikt in se edina obnasa kot zrela drzava ostali pa kot otroci v peskovniku ki se kregajo za lopatko kot najhujsi otroci…res kdo bi si mislil da bo komunisticen rezim edini od velesil ki ne propagira konflikta

 • opazovalec

  nazarensko lepo bi bilo,. če bi kleni slovenski pisarji znali slovenščino. in razlikovali pojme vojaška ladja, vojna ladja in bojna ladja (slednje so sicer izginile s površin morja po 2. SV. Slvenska Wiki pravi:

  Iz Wikipedije, proste enciklopedije

  Različne vojaške ladje
  Vojaške ladje so vsa gladinska pomorska plovila, ki se uporabljajo za vojaške in/ali vojne naloge, so lahko oborožena ali ne in imajo posadko, ki jo sestavljajo vojaške osebe.

  Vojaške ladje delimo na:

  vojne ladje: ladje, ki so oborožene in namenjene bojevanju in
  pomožne vojaške ladje: ladje, ki so po navadi neoborožene in primarno namenjene logistični podpori vojnih ladij.

  Vsaj ena od ladij na sliki ni vojaška, to je ona rumena, ostale so pa pomožne vojaške ladje namenjene transportu in ne boju na morju

  • xtc

   No samo tole ,ko že trolaš.
   Bojne ladije so ostale operetivne še vse tam do 70 let,pečino zgrajenih v letih 1929-38 pa so tam ,do leta 54 razrezali.
   Vanguard je izginil v šesdesetih Richelieu in Jean Bart pa takoj na začetku sedemdesetih med tem ko so bile New Jersej,Missouri in Iowa še zelo aktivne v Korejski vojni,delno slednji dve še v Vietnamu,v operativi pa sta otali do pred petih ali šestih let ,ko sta odšli v rezervo,konzervirani.

   • opazovalec

    Me veseli, da se na nekaj spoznaš. Moja izjava, da so izginile s površja morja po 2. sv se nanaša nato, da so izgubile primat, ki je prešel na letalonosilke. vso delovanje po 2. SV je bilo samo še v vlogi topovnjč ali pa monitorjev malo večjeg kalibra. v 1. zalivski vojni so ta zadnjo predstavnico privleli pred obalo kar lepo z vlačilci, temeljita obnova strojnice bi bila predraga. Sicer pa si poglej slavno zgodovino B -62, saj veš katera je to, ki je bila umakjnena iz flote (decommissioned) že leta 1948 in je vajo ponovila kar 4x..

    Laid down: 16 September 1940
    Launched: 7 December 1942
    Commissioned: 23 May 1943
    Decommissioned: 30 June 1948
    Recommissioned: 21 November 1950
    Decommissioned: 21 August 1957
    Recommissioned: 6 April 1968
    Decommissioned: 17 December 1969
    Recommissioned: 28 December 1982
    Decommissioned: 8 February 1991
    Struck: 4 January 1999

 • domovina mili dom

  Diktator diktatorju na pomoč.

 • domovina mili dom

  Po padcu z balkona umrl ruski preiskovalni novinar. Maksim Borodin je poročal o tem, da so bili med februarskimi ameriškimi letalskimi napadi v Siriji ubiti tudi plačanci z območja
  Jekaterinburga.

  “Moskva – Ruski preiskovalni novinar Maksim Borodin,
  ki je pisal o ruskih plačancih v Siriji, je umrl po še nepojasnjenem
  padcu z balkona svojega stanovanja na petem nadstropju v ruskem mestu
  Jekaterinburg. Tri dni po padcu je umrl v nedeljo, so sporočili iz
  njegovega časnika Novi Den.

  32-letni novinar je nedavno poročal o tem, da so bili med
  februarskimi ameriškimi letalskimi napadi v Siriji ubiti tudi plačanci z
  območja Jekaterinburga. V teh napadih je bilo po trditvah ZDA ubitih
  več sto ruskih borcev. Moskva o številkah ni govorila, je pa potrdila,
  da so bili ubiti tudi ruski državljani.

  Šlo naj bi za zaposlene v zasebni vojaški družbi Wagner Group,
  zasebni vojski, ki jo Moskva uporablja v Siriji, poroča francoska
  tiskovna agencija AFP.”

  • Krtača 20

   Jp. Na drugi strani pa cepajo vsi ki so karkoli vpleteni v rabote s killary hlinton kot muhe na šipi. En samomor, drugi se s pištolo trikrat v glavo, tretji z žeblji, pa spet prometna….

   • domovina mili dom

    Tole si dobro napisal: trikrat v glavo.

    • AresXtremE Nemesis

     Malo bolje preberi stavek. Očitno nekaterim treba narisat da razumejo poved.
     Uporabil je ločilo + omenil “drugi”
     Torej nanaša se na drugo osebo in ne isto.

    • AresXtremE Nemesis

     Verjetno je mislil da so ga 3x v glavo.

     • domovina mili dom

      Sarkazem je treba razumeti.

   • tramal

    Res nimaš pojma kaj kracaš po tem portalu .A je imel samomorilec tri življena da se je trikrat ustrelil v glavo.

    • AresXtremE Nemesis

     Tudi zate velja isto kot za tvojega kolega zgoraj, da si prebereš stavek še 1x

 • garfi

  rusofili kakšna države so sirija, rusija, iran, kitajska

  • xtc

   Sajveš sekularne in demokratične.
   Tako ti bo zatrdil poznavalec trolanja [email protected]

   • garfi

    ali pa celo plačanci

 • xtc

  Očitno se velika vojna začenja.
  Putin se je očitno odločil tvegati glavo in upor tajkunov-vendar vojne ne more dobiti.
  Seveda se je izkazalo ,da ruska 100% obramba le ni 100% in očitno so morale biti izgube zmnatne,saj drugače Lavrov in oni tdugi bučman nebi jokala po OZN.
  Danes so Sirijo napadli Izraelci,Sirci zopet blefirajo o uspešnosti,med tem ,ko Izraelci bolj kot ne kot zadnjič molčijo o uspehih povedali so le ,da je bila misija uspešna.
  Bolj se bo večalo število sankcij bolj bo Rusija krehirala in gospodarstvo sesedalo.
  Kitajci sicer niso ljubitelji ZDA a so pragmatiki,vedno ko je zadva na tesno se prištulijo potiho k ZDA-ekonomske koristi so pač prve in seveda Kitajce mika Sibirija iz tega naslova so Putinu še bolj nevarni kot ZDA saj mejijo direktno in bi ob kakem večjem konfliktu Rusije kje,hitro prestopila meje iz zasedla dele Sibirije.

 • Jan Kovalski

  Tole Putinovo šopirjenje vodi Rusijo v ekonomski kolaps.
  V obstoju v Siriji Putin vidi svoje preživetje, za svoje državljane mu ni mar še posebej, ker ga tako večinsko podpirajo na volitvah. Putin in njegovi volivci, bratje v bedi.
  Nič ne povejo ruski mediji o tem, da po revnih krajih novačijo Ruse za sodelovanje v paravojaških enotah, ruski plačanci po vzhodni Ukrajini sedaj še v Siriji, kjer jih je v enem samem napadu Američanov pred kratkim umrlo cca 300.
  Se že vidijo obrisi prihodnosti, potem, ko je Macron pozval Američane naj ostanejo v Siriji, se bo očitno nadaljevalo s pritiskom in ekonomskim izčrpavanjem Rusije, ki se je “zataknila” v Siriji.

  • xtc

   Saj veš ,da je Putin v volilnem programu obljubil zmanjšanje revščine-300 revežev dnevno manj krat 350 dni,po potrebi potrošno še povečaš in problemi z revščino izginejo še pokopavati ni treba kose popucajo jastrebi in ostali mrhovinarji.

  • Darko Kavšek

   Zataknila se je v Afganistanu, desetletja nazaj.

   • piko8

    In se še ni *ODTAKNILA*!!
    Desetletja nazaj *VOJNA ZVEZD* Ronanald Regan je ta avantura sprabila SSR ekonomsko na kolena!!
    In tudi tokrat nebo noč drugače!!

 • hle

  Na slikah je bilo vidno samo to kar je bilo na zgornjih palubah kaj je bilo naloženo spodaj se pa ne ve gotovo pa se Putin zaveda da bo enkrat moral usekat nazaj kajti aroganca židovskih hlapčkov že presega vse meje

  • Krtača 20

   Tolk časa bojo provociral pa špikal medveda v oči, da bo ta enkrat skočil nazaj. In potem bojo s prstom kazali, no a vidite kakšni so. Stara jenkijevska taktika. Sam če do tega pride, bo hudo.

   • tramal

    Voham ja da imaš usrane gate.Vstavi pleničko.

   • xtc

    Kožo tega medveda bodo v Siriji nagačili ,kot so jo v Afganistanu.

   • Goran Hvala

    Pa nej pride do tega…jst jih podpiram…

  • antimur

   To gobca kučanistično tele, mnogi v Sloveniji, razen levih fašistov, smo na strani zavezništva, takšno izdajstvo kot ga počnete levaki, je možno samo od vas, mi, ki smo pošteni in se držimo dogovorjenega smo na strani, ki brani civilizacijo pred takšnimi izmečki kot si ti in podobni, zato ni čudno, da ste tako navezani na balkanske primitivce in rdečo zvezdo, kjer noben dogovor ne velja nič.

   • hle

    Izdajstvo koga?Svojega naroda ali tujih gospodarjev ali je bil Slovenski parlament ali vlada vprašana glede vojaške agresije na suvereno državo če se stvar zakomplicira pa bomo avtomatsko potegnjeni v kolesje totalnega sranja pri takih zaveznikih sovragov sploh ne rabimo

  • ..

   točno tako

  • tramal

   Rusofil S komu pa naj udari.Z nosom.

   • hle

    Ima z čem usekat ampak to bo storil tako da bo res zabolelo če tega niste dognali do sedaj potem vam ni pomoči

  • xtc

   Seveda bo usekal in dobil po pi**** ,da se bo kadilo.

 • nisem žid

  BRAVO Putin !

 • Dostmamrecesije

  Svetovni klavci stojijo na žerjavci.
  Države se ji sesuvajo, oni si pa še zadnje lase ruvajo.

  • Schemva Miro

   Kdo pa so svetovni klavci?

 • Dostmamrecesije

  Mislim, da tele Putinove vojaške ladje in oprema sploh niso tako hude, kot so nevarne za lastno vojsko. Ena explozija in je cela p….rija.

  • opazovalec

   Takšne p…rije niso prihranjene niti tehnološko najnaprednejšim, vzrniko dmokracije. Majhne kratek stik pa imaš 134 mrtvih in 161 ranjenih, https://en.wikipedia.org/wiki/1967_USS_Forrestal_fire. orožje je pač nevarna zadeva, kar so vedeli že Butalci, ko jim je razgnalo top in so se tolažili, kako hudo mora biti Turkom, če je že njim tako hudo.

   • Dostmamrecesije

    Pomembna je kvaliteta, ki je pa pri Rusih u podnu.

 • Dostmamrecesije

  Kdaj se bosta rokovala naša Kahla in Lavor.

 • tramal

  To zarjavelo nesposobn orožje bo nato v eni uri razbil.

 • Svinsk zrezk

  Uh tako ladevje da bi jh se z triglavom unicl haha

 • xtc

  Posebej za levo zahojene bebave rusofilčke,ki trolajo.
  Realnost št.1 Putin se velike vojne preprosto ne more iti,ker se bio gospodarstvo sesedlo,na to ga je opozoril kar njegov financ minister.
  Realnost št.2,sankcije,nizke cene surovin,opadanje rublja in nizka nafta,,dvigujeta revščino in krehiranje ruskega gospodarstva.
  Realnost 3.Putin z trmoglavljenjem niča premoženje svojih podpornikov-to pa je pot na pred zid.
  Realnost 4,Rusija ni globalna sila je le pomemben mednarodni igrales-sila bi bila,če bi imela ogromno ekonomsko moč in oligarhi nebi bili zadolženi pri tujih bankah.
  Realnost 5-ZDA in Izrael,dejansko obvladujeta svetovne finance,kot trgovino-Rusija je nepomemben igralec,
  In še zadnja kruta realnost,ki velja tudi za slo levake;ZDA in Izrael lehko pritisneta na naše kupce v tujini in bankirje,da nam državo zasujejo v eni uri-samo izvozne posle odpovedo in kreditne linije ali nam zbijejo boniteto-jutri nimamo več ne za zdravstvo,socialo,plače nič.
  Če kdo misli ,da je Heatley stopil v akcijo za nič,ste v hudi zmoti.
  Tudi panika komunista Brgleza ob gobcanju Lavrova na račun Kahle,ni tisto kar Brglez govori,ampak zaradi tistega,kar je levakom s Ceratjem na čelu povedal Heatley-ALI prijatelji ALI IZDAJALCI_ODLOČITE SE.

  • Franjo Trojner

   Gola dejstva, ki držijo ste nanizali, 80% našega izvoza gre v članice NATA, če nam zaprejo trge, bomo vsi v Sliveniji travo pasli, ker bo krompir luksuz.

   • šmentanamuha

    Če bo vojna, bomo travo pasli vsi. Ne gre za Ruse, vidva hejterja, ampak za laži, s katerimi hočejo nato članice osi zla Francija-Anglija-ZDA zanetiti vojni spopad z Rusijo.

    • xtc

     Sedaj pa realno,a si ti popoln butl ali kaj?
     Vojna ni več vprašanje ali bo ali ne bo,je le še vprašanje ,časa,definitivno pa je da je neizbežna zaradi zrušenja EU sociale,zdrvstva in penzij zaradi Wikommen politike.
     Sirija je še najmanjši problem.

     • Goran Hvala

      Sej vemo da so to mokre sanje jansevikov…vojna…potem pa spet jokat v kevdru kak vas vsi koljejo…;-)…zgodovina se ponavlja..kot vedno…;-)

     • stajerc5

      Vi se lahko bahate, ko imate zemljanke se iz 1991 skopane, zalozene z srbsko pasuljcino in RR Nis Radio stanicama!

     • Goran Hvala

      Jest vem da so se janseviki skrival pod zemljo 91ga…pa taki domoljubi…izgovor so bli pa otroc…da ne bojo sami ostal…jok jok…

     • xtc

      Ja venar sedaj v drugo smer voitve po EU kažejo tako.

     • Goran Hvala

      Vi sam pejte na volitve in bo…:-)

     • šmentanamuha

      Že zadnjič sem te vprašala, če si si že zloščil vojaške škornje. Ti komaj čakaš, da se začne. Pa kaj si res tolk prbit?

     • xtc

      Nič ne čakam,povedal sem vam že,da je zadeva že odložena predolgo in ,da se je preveč zapletla,če misliš da je zdajšnje stanje kratkoročno kaj šele dolgoročno vzdržno si hudo neumen,že sama ekonomska slika pokaže da ne,kaj šele ostalo.

  • Schemva Miro

   Vse to kar si povedal je večinoma res,je pa Ameriška politika do ostalega sveta najbolj pokvarjena,kar pa tudi ne bo ostali svet gledal v nedogled,prihajajo drugi igralci,pa nisem noben rusofil.

 • Artur

  A obstaja danes še kaj bolj podlega kot je tale kravarski vojni zločinski šljam z njegovimi psihopatološkimi navijači?
  https://www.youtube.com/watch?v=hHzhJ7l9hao
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2018/04/17/sokantan-video-procurio-u-javnost-americki-general-razotkrio/

 • Artur
  • xtc

   Ti kako kaj na piru v sekularnem iranom s tvojim novim “fantom” s katerim trolata skupaj,a sta sekularnim Irancem in teokratom že predstavila vajine Homo Figure Veneris?

   • Artur

    Daj stakni že svojega Trumpita Putin ti ga ponuja saj vidiš revež je že na koncu moči zaradi vožnje monocikla po zraku Lol.

    • xtc

     Ti a so vama teokrati kaj zaploskali ob predstavitvi?

 • Goran Hvala

  Ta je huda….janseviki pravijo putinovo sopirjenje..:-)..nism se opazu da bi putin o vsakem svojem premiku civkal prek twitterja tak kot je to v navadi jansevikom oziroma njihovemu idolu trumpu…:-)…kak se vam en nejansevik ne bi smejal no…

  • Dostmamrecesije

   PŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ

  • maksimalno

   Plitko, plitko.

   • Goran Hvala

    Ne ne..maksimalno, maksimalno..;-)

 • stajerc5

  Ce dobro pogledate na dimnik od tiste srousne od rumene barkace, vidite kako se zadnje rezerve rubljev spreminjajo v dim…
  Reaganova Karma v Trumpovi obliki se vedno deluje po CCCP!

 • Zakaj je že Kuciak umrl in kdo je to poskrbel?? Kdo je že vrhovna mafija,ki ima vse ostale pod nadzorom? Za to se gre in pri tem novinarju je bilo verjetno uporabljeno energijsko orožje, ki lahko naredi zelo hude stvari ali pa samo začasno omotico. Energijsko orožje je kot nevidni laser, ker skoncentrira škodljivo sevanje v žarku z visoko energijo. Z usmerjenim delovanjem lahko ustavijo tudi srce. Zopet je delo določenih agentov, ki so imeli en namen – kompromitiranje ruske oblasti in na drugi strani pomoč pri pripravi nemirov in demonstracij, ki bodo s tem bolj divja in množična.

  • xtc

   A ti to o Putinovi KGB mafiji?
   Ja to bi lahko še držalo.

   • Ja je težko spremeniti mišljenje, sploh če ga dolgo gradiš. Razumem to. So zadaj velike skrite stvari, ki pa jih jasno vidiš če natančno spremljaš dogodke. ni prav sklep sovražiti nekoga zaradi preteklih del. Pravi pristop je podpreti manj slabo stran in vedeti stvari, ki so tudi v ozadju. že oktobrsko revolucijo so zrežirali ljudje, ki so imeli apatite po zavzetju Rusije in kasneje po izvedbo novega svetovnega reda. Za to se gre tudi danes pri večini dogodkov. Ta red pa bi bil daleč od nečesa kar si človek danes želi. Ta elita je satanistična in bi tako postavila tudi pekel za vse, ki smo tukaj. Za to se gre in tega bi se vsak pameten bal.

 • xtc

  Dejansko se bo kmalu videlo,kaj na zdevi je.
  Realno pa Putin ,finanno ne more izbojevati vojne,predpogoj za dobljeno vojno je močno in kapitalsko podloženo gospodarstvo-tega Rusija nima.Upad CHF povezujejo z umikanjem denarja Oligarhov iz Švice-zaradi blokade teh sredstav,vendar mislim ,da za CHF nevarnostini,je pa vlečenje denarja posledica pokrivanja izgub ,ki jih imajo oligarhi,a kaj bo,ko bo denarja zmanjkalo?
  Definitivno se ZDA ob pomoči SA-rivala Irana in ostalih bolj prozahodnih muslimanskih držav lahko vojno igrajo dje kot Putin,ki mora imeti v obziru to,da Kitajci čakajo le na priložnost ,ko mu bodo pasnili Sibirijo in zaplet Rusije v večjo vojn bi bil idealna priložnost za Kitajce,ravno zato so Kitajci pragmatiki in so kljub Trumpovim carinam,požrli cmok.ker računajo na dobiček drugje.
  Putin očitno ne dojema ,da brez finančne trdnosti ni vojne,tudi z vojsko je hudo omejen,da o domačih nasprotnikih ne govorimo.Rubelj je nepomembna valuta ,ruski trg je šibek 150-200 eur plače v povprčju je realno na SLO pod povprečjem sociale.
  Skratka narod pa z litrom vodke več na dan dolgoročno ni možno krotiti.

  • hle

   Vav a zdaj si pa postal že analitik razlika med nekdanjimi vojnami in tistimi pravimi ki sledijo bo verjetno v tem da naslednja tista prava ne bo trajala dolgo rezultat pa ne bo zmaga ene strani ampak kamena doba je pa zanimivo da podpiraš ene od največjih svetovnih teroristov SA vodka je pa itak sveta pijača ker je enkrat krščansko civilizacijo že rešila

   • xtc

    Ja resnica je boleča rusofilček.
    In kdaj je nas vodka rešila?
    Misliš morda v WW 2?
    Na nabijaj neumnosti,sam dobro veš ,če UK in USA nebi izdatno zalagali Rusije z vojnim materijalom(še sedaj ni izplačala vseh pufov), ,bi Hitler tvoje Ruske nagnal na Kamčatko,če jih tam preje nebi zatolkli Japi.

    • hle

     Na prelomu prvega tisočletja ko je Kijevska Rusija menjala religijo je bil v igri tudi islam ki je bil elitam zaradi totalitarnosti celo bolj všeč kot krščanstvo samo dve stvari sta jih motile prepoved pujsa in alkohola zato so se raje pridružili krščanskemu bloku v nasprotnem primeru pa bi bili že tedaj obkoljeni z musoti in bi krščanstvo zagotovo padlo zato lahko rečemo da je vodka rešila našo civilizacijo

   • FUCK COMMUNISM

    Katero krscansko civilizacijo pa je vodka ze resila?! A lahko to mal razlozis???

  • AresXtremE Nemesis

   Ehhhhh… Malo več beri o dogajanjih na področju zgodovine, politike in gospodarstva pa tudi kakšno o vojaški strategiji rukni, da boš v bodoče bolj načitan o stvareh, ki jih komentiraš, bil manj ozkogleden in kvasil manj neumnosti.
   – To, da “oligarhi” jemljejo ven denar iz Švice in posledično povzročili padec Franka, gre v zahvalo ZDA zaradi sankcij, saj se bojijo, da bi jim sredstva zamrznili, denar pa stagnira. Tako bi vsak pri zdravi pameti ravnal enako.
   NE, nebo jim zmanjkalo denarja. Brez denarja so lahko le v primeru slabih investicij, gospodje pa imajo v lasti surovine, tovarne in v nekaterih primerih cela mesta (primer Norilsk) denar pa obračajo v mednarodnih vodah in na domačih tleh ne pa zaradi nekih letnih bančnih obresti.
   – “Kapitalsko podloženo gospodarstvo” kot praviš, lahko čez noč izpuhti v primeru krize, vojne ali kateregakoli izrednega stanja (ekonomskega, naravnega, političnega itn). Na koncu pa se vsi (kriza ali ne) vračajo v osnove povpraševanja – žlahtne kovine (zlato/ srebro, platina,..), nafta, železo in ostale surovine. Rusija pa je daleč pred Ameriko v izvozu zlata in ostalih surovin.
   Predpogoj za dobljeno vojno definitivno NI samo gospodarska moč, tipičen primer ti je Nemčija, ki je gospodarsko najmočnejša v EU, vendar ni sposobna zasesti Poljsko ali katerokoli državo enake veličine ali manj, zaradi tega, ker nima sredstev in moči za to izpeljati (število vojske, število težke oborožitve, logistiko, namenska letala, jedersko orožje, itn..). 1 tank Abrams m1a2 stane od 7 do 9.000.000$ medtem ko 1 AT enota z 10 raketami stane od 300.000$ do 1.000.000$ odvisno od tipa in porekla. Torej 1 vojak onesposobi dražji tank in 3 člana posadke.
   Vsi ki se vsaj malo spoznajo v vojaško tehnologijo lahko potrdijo, da Rusi z relativno manj “budgeta” naredijo boljši izdelek v istem rangu primerjave dveh vojaških proizvodov.
   Primer: T14 Armata, ki velja za najsodobnejši tank na svetu (oglej si zakaj in se malo informiraj o tehničnih lastnosti pa ne samo iz enega vira) stane 4 do 6.000.000$, Abrams M1A2 pa 2 kratnik in več.
   – Le tisti ki izgublja stik z realnostjo lahko izusti to kar si ti napisal. Kitajci definitivno nebodo izdali Rusije, ne v vojaškem ne v političnem in ne v gospodarskem krogu. Malo več prebiraj o aktualnih dogajanjih in medsebojnem sodelovanju na raznih področjih in skupnih načrtih v prihodnje. Da ne dolgotvezim o tem, ker bi se moja kolumna veliko podaljšala se raje sam informiraj.
   – Putin omejen z vojsko? .. Ta je vic stoletja.
   – Domači nasprotniki??.. Z 90% domačo podporo na volitvah?
   – Tudi mi smo veliko pod pragom revščine z 600-800€ povprečne bruto plače, če se primerjamo z Švico, Norveško, Švedsko in podobnimi. Kar pri njih stane 10€ je pri nas 1€ na to pa ne razmišljaš. Probaj plasirati naš izdelek v njihov trg, da te vidim.
   …………
   Suma sumarum, ko pogledam vsak tvoj stavek, vidim en totalni nevedni dibilizem. Verjetno živiš na planetu “Ignorance is a bliss”, da take izjavljaš ali ti je inteligenca na nivoju zlate ribice. Pa še to je žalitev za ribice.

  • AresXtremE Nemesis

   Daj ne kvasi neumnosti bedak. Niti eden stavek v tvojem nakracanem idiotizmu ne drži. Kaj živiš na planetu Disneyland kjer vam je motto življenja “ignorance is a bliss” Ali pa si enostavno neumen že od rojstva?
   Raje malo več prebiraj o zgodovini, gospodarstvu, ekonomiji, svetovni politiki in še kakšno o vojni strategiji vrzi ker vidim da si porazen v vseh omenjenih področjih.

   • FUCK COMMUNISM

    * – “ignorance is bliss”… ne anglesko, ce ne znas!

    • AresXtremE Nemesis

     Ker me Yankeestanov jezik ne zanima in mi ni bil nikoli prioriteta, mi boš lepo razložil zakaj naj se ne uporablja “indefinite article” na samostalniku, da malo nadgradim znanje glede na to da je Angleška gramatika polna sivih con kjer pravila še vedno diskutirajo. Tu ti bom hvaležen, ker cenim in sprejemam konstruktivne kritike z razliko od tvojega kolega zgoraj.

 • M x
 • M x

  Zmaga Luči

 • M x
 • BananaNjam

  Društvo slovenskih pisateljev z ogorčenjem zavrača izjave naših
  najvišjih predstavnikov v zvezi s »preventivnim« raketiranjem Damaska
  in Homa v Siriji. Trije mogočniki, samooklicani voditelji svobodnega
  sveta, izvozniki demokracije tja, ker so njihovi geostrateški interesi,
  so v imenu »človečnosti« raketirali objekte, v katerih naj bi sirski
  režim proizvajal kemično orožje in to še preden so mednarodni
  strokovnjaki začeli preiskavo, ali je bilo nad civilnim prebivalstvom
  res uporabljeno kemično orožje. Kot da bi ne bili priče ponavljanju
  zgodovine, ko so si ZDA izmislile orožje za množično uničevanje, da so
  razrušile Irak!

  Taka zavržena dejanja nikakor niso le »napenjanje mišic«, kot se
  običajno reče, ampak grožnja svetovnemu miru. Govorjenje ameriškega
  predsednika o tem, da se s tem svobodni in demokratični svet postavlja
  po robu barbarstvu, je popolnoma neverodostojno. Je bilo dolgotrajno
  bombardiranje Vietnama z napalm bombami kaj manj barbarsko? Še danes so
  deli nekdanjega Severnega Vietnama zastrupljeni, saj je napalm prav
  tako kemična spojina, ki jo med drugim sestavlja natrijev palmitat.

  Predsednik republike, ki je hkrati tudi vrhovni poveljnik Slovenske
  vojske, predsednik vlade v odstopu, znanji minister in obrambna
  ministrica so storili nekaj, česar nikdar ne bi smeli; pa naj je
  Republika Slovenija članica Nata ali ne. Republika Slovenije je
  samostojna, suverena in neodvisna država. Zato mora ravnati skladno z
  voljo svojih državljanov, saj samo táko dokazuje svojo demokratično
  naravo. V primeru podpore, četudi še tako zavite v praznorečje in
  zavzemanje za humanost, so naši predstavniki, predsednik republike
  Sloveniji Borut Pahor, predsednik vklade (v odstopu) dr. Miro Cerar,
  zunanji minister Karel Erjavec in ministrica za obrambo Andreja Katič,
  storili dejanje, zaradi katere so osramotili državo Slovenijo in vse
  njene državljane.

  Sprašujemo jih, kdo jim je dal mandat, da klečeplazijo pred
  samooklicanimi gospodarji t.i. svobodnega sveta? Vzeli so si ga sami in
  s tem so pokazali, da jim je več do praznih pohval Vélikih, kot pa do
  dostojanstva slovenske države in njenih državljanov. Žal ne moremo mimo
  tega, da bi ne spomnili na nečednosti, ki jih je slovenska oblast,
  takšna ali drugačna, že izkazovala Vladarjem: tako so se 9. junija 1941
  predstavniki Slovencev zahvalili Duceju za »osvoboditev«, in tako so
  20. aprila 1944 slovenski domobranci na Hitlerjev rojstni dan prisegli
  večno zvestobo Führerju.

  Ravnanje naših najvišjih predstavnikov oblasti je popolnoma
  nepotrebno, predvsem pa sramotno. Zatorej od njih, od predsednika
  republike, vlade (v odstopu), zunanjega ministra in obrambne ministrice
  zahtevamo opravičilo! Če za 27 kilometrov proge izvajamo in celo
  ponavljamo referendum, na katerem naj bi se izrazila »ljudska volja«,
  kot najvišja oblika neposredne demokracije, je podpora barbarstvu (v
  imenu preprečevanja barbarstva) v nasprotju z vsemi demokratičnimi
  merili. S podporo takemu »urejanju« sveta, uveljavljanju pax americane,
  je nedostojno in je žalitev svobodomiselnega izročila Slovencev.

  Društvo slovenskih pisateljev

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!