Ruske zračne sile proti ISIS: Bo terorizem v Siriji končno poražen?

Foto: epa

Ruske zračne sile so uničile veliko število vojakov, vozil in orožja velikega kalibra v sirskem mestu Deir ez-Zor, poroča rusko obrambno ministrstvo. “Ruske zračne sile so uničile še en velik steber borcev ISIS, ki se je odpravljal na območje mesta Deir ez-Zor, kjer mednarodni teroristi poskušajo preoblikovati in opremiti še svojo zadnjo bazo v Siriji,” pravijo v izjavi.

Ministrstvo je poudarilo, da je bilo ubitih več kot 200 vojakov, uničili pa so tudi njihova masovna vozila, opremljena s strelivom in okrog 20 terorističnih terenskih avtomobilov, oboroženih z orožjem velikega kalibra. Ob tem so ruski reaktivci teroristom vzeli tudi številna oklepna vozila, vključno s tankerji.

Se približuje konec ”džihadističnega kraljestva”?
Teroristi, ki so utrpeli velike izgube v provincah Raqa in Homs, zdaj preizkušali svojo srečo v Deir ez-Zoru, a bo tudi ta poraz odločilno zaznamoval poraz celotne teroristične organizacije. “Poraz ISIS-a v regiji Deir ez-Zor je odločilni poraz mednarodne teroristične skupine v Sirski arabski republiki,” je poudarilo ministrstvo za obrambo in podprlo besede ruskega obrambnega ministra Sergeja Shoiguja. Pred več kot enim tednom je ta dejal, da padec islamske države v Deir ez-Zoru lahko signalizira konec džihadističnega samooklicanega kraljestva. “Obstajajo ključne točke, vključno z Deir ez-Zorom. Tam se že več kot eno leto vrstijo vojaške akcije. Ljudje se pogumno borijo. Redno so tja dostavljena zdravila, streliva in hrana,” je dejal Shoigu.

Skozi leta jih je iz Deir ez-Zora veliko pobegnilo, a danes še zmeraj tam živi približno 125.000 civilistov. Vojska si še naprej prizadeva za osvoboditev mesta pred obleganjem. Ob sirskih in ruskih napadih na teroriste v mestih Wadi al-Tharda, Taliet Aloush in Sarit Jneid so vojaške enote včeraj napadle še skupino na pokopališču, poroča SANA. Tiskovna agencija vlade v Siriji je sporočila, da je iz province pobegnilo neznano število članov teroristične organizacije ISIS, ki jim jih še ni uspelo ujeti.

A. L.

 • Franjo

  bravo rusija

 • dr Janez Sveti

  “še en velik steber borcev ISIS, ” Kaj pa je to steber borcev?
  “njihova masovna vozila, ” Kaj pa je to masovna vozila?
  Bravo Rusi. Zdaj vemo, zakaj ameriške sankcije. Želijo zaščitit svoje prijatelje!
  DR Janez Sveti dejmo krastija

  • Olga

   Kurde, ki se borijo proti Islamski državi! Pravilno! Sankcije imajo pa Tudi zaradi Krima!

   • hle

    Američani podpirajo isis Kurde pa le za kamuflažo raje se vprašaj zakaj ni nobenih novic iz Rake kjer bodo kot kaže Kurdskim silam na zahrbten način polomili hrbtenico ko so jih poslali v žerjavico po kostanj sankcije pa so tipično Ameriško orožje ki je bilo zelo učinkovito do takrat ko so se z njim lotili Rusije

   • Artur

    Kaj lahko ugotoviš, če na referendum glede odcepitve Krima od Ukrajine gledaš nepristransko ?
    http://www.unaslovenia.org/node/2551

   • dr Janez Sveti

    Olgica ne seri ga ponovno!
    DR Janez Sveti opazovalec

 • janez.pokoncni

  V Siriji bo terorizem morda celo poražen, ampak to nam ne bo kaj dosti korisitilo. Hrvatom se že dogaja.

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/novi-detalji-napada-u-importanneu-cura-je-krvava-istrcala-iz-wca-i-vristala-silovao-me/989568.aspx

  • FeriSS.H

   Levuharostanci bodo kmalu lahko gledali svoje Multi-Kulti porno scene kar v živo po javnih WCjih tudi v Slovenistanu

 • samsara

  Kar impresivno v primerjavi z napadi najmočnejše vojske na svetu (pod Husein Barakovim predsednikovanjem) na IS.
  On njihovih nekdanjih napadih (preden so v akcijo stopili Rusi), so poročali, da so uničili tu in tam celo kakšnega ‘pikapa’, poleg par “borcev” IS. Le kako bi lahko kaj več, ko so se vnaprej najavljali.

  • Šlo je po polžje, ker so igrali dvojno igro. Niso smeli na polno, samo malo za kuliso. Če gledamo akcije Rusije gre zdaj vse s turbo hitrostjo.

 • jan

  Kdor misli, da bo terorizem uničen s tem, ko bo uničena neka teroristična organizacija, nima pojma o pravih vzrokih terorizma, ki korenini v versko-politični ideologiji.
  https://www.youtube.com/watch?v=QxzOVSMUrGM&t=38s

 • FeriSS.H

  MUSLIMANSKI Terorizem se ne da uničiti, vse dokler obstajajo Muslimani. Lahko se pa odpravi njihovo delovanje v Evropi na primer, s tem da se VSE Muslimane VRNE od koder so prišli … druge alternative temu ni … vse ostalo je prazno nakladanje “strokovnjakov” kateremu se (((ORGANIZATORJI))) in njihovi Levičarski poltroni krohotom smejijo … skupaj z Musliji

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!