V protestih proti ustoličenju Putina aretiranih že 1600 oseb

Foto: epa

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni je za soboto pozval k protestom po vsej Rusiji pred vnovično inavguracijo predsednika Vladimirja Putina. Demonstracije pod geslom Za nas ni car so bile izvedene v 90 ruskih mestih, a marsikje niso bile dovoljene. Ruska policija je do sedaj aretirala že več kot 1600 nasprotnikov Putinovega totalitrarnega režima, med drugim tudi Alekseja Navalnija. Navalni je ruski aktivist in avtor bloga, ki že od leta 2008 opozarja na stanje korupcije v državi in kako se je elita okoli predsednika Putina v zelo kratkem času še enormno obogatila. 

Na volitvah 19. marca, na katerih Aleksej Navalni zaradi pogojne obsodbe ni smel nastopiti, je Vladimir Putin prepričljivo zmagal in bo na čelu države ostal še najmanj šest let. Za nov predsedniški mandat bo prisegel v ponedeljek.

“Strahopetni starec Putin misli, da je car,” je na družbenem omrežju Twitter zapisal Navalni. “A ni naš car, zato 5. maja pojdite na ulice,” je pozval. Protesti so napovedani v 90 mestih po vsej Rusiji. Ponekod, tudi v največjih Moskvi in Sankt Peterburgu, mestne oblasti niso izdale dovoljenja za demonstracije.

V demokratičnih državah so protesti pravica, v totalitarnih, kot je Rusija, pa so prepovedani. (Foto: epa)

Številni so bojijo še večje represije nad demokrati
Ruske oblasti so v zadnjih dneh že ukrepale proti organizatorjem protestov proti Putinu. V več mestih, med drugim v Sankt Peterburgu, sibirskem Krasnojarsku ter Krasnodarju na jugu države, so se vrstile aretacije privržencev Navalnega, piše STA. Policija je tudi preiskala več pisarn organizacije Navalnega. Politični analitiki se bojijo spopadov med protestniki in policijo ter množičnih aretacij nasprotnikov ruskega predsednika, kar se je zgodilo na množičnih protestih proti Putinu leta 2012.

C. Š.

 • šmentanamuha

  Plačanci Georga Sorosa ne dajo miru in demontažo države imenujejo demokracija, liberalnost in kar je še tega. Močna Rusija je garant za kolikor toliko stabilno svetovno politiko. Kdor pa čaka ali upa na kaos, je proti ljudem in si domišlja, da bo piroklastični tok šel mo njega. Fuck off Navalni!

  • QUATEBRIGA

   Vsaj eden, ki šteka.

   Dober komentar!

 • Lewuh

  Putin drži se prestola. Ti si garant miru. Glej ta zmešani NATO. NATO lahko dela kar hoče, ti pa kao ne.

 • xtc

  Putin realno ni nič manjša težava kot Soroš.
  Komunist,ki je nagrabil preko tajne službe in z diktaturo ogromno premoženje,med tem ko je ,povprečna plača zam 200$ cca,kar je blizu Tretjega sveta.
  Rusija je pajdaškokomunistično kapitalistična mafijska tvorba,ki jo obvladujejo bivši oficirji,KGB jevci ,komunisti in mafijci izšli iz vojske.
  Putin je navaden komunističen blefer,ki spretno izrablja Pravoslavno cerkev,kot so slovensko SLO levaki,putinova mafijska tvorba je popolnoma identična slovenski Kučanovi,kjer bivši režimski ljudje in tajni policisti in komunisti obvladajo državo.
  Definitivno Rusija ne rabi raznih Putinov,Navalnih itd ampak vladarja kot je bil Peter veliki ali Katarina velika, dejstvo je ,da je Putin komunist in Rusija globoko v komunizmu,je tudi ta,da se ne Putin ne Rusija nista odrekla ne boljševiških ne kasnejših komunističnih zločinov in ne komunizma,niti komunistične zločince niso postavili pred sodišča niti se niso opravičili za komunistične zločine,ki so jih storili kot okupatorji v okupiranih državah.
  Torej zadeve so povsem jesne-Putin je daleč od rešitve problema on je del svetovnega problema in kdor ga brani ni nič manjši bebec kot oni ,ki navijajo za Soroša in njegovo varianto socializma.

 • Navalni bi samo rad navalil na oblast. Ga pa (in njegove podpornike) delno razumem, jaz tudi ne bi popolnoma zaupal predsedniku, ki prodaja protiletalsko orožje državam, ki sestreljujejo tvoja letala.

 • Adolf Hitler

  Gute Schauspiel

 • Adolf Hitler

  Soros jew Founded Dead or Alive

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!