Ruski opozicijski voditelj Navalni ponovno svoboden: Mu bo uspelo zrušiti tirana Putina?

Alexei Navalny (Foto: epa)

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni je prestajal 20-dnevno kazen zaradi organizacije protestov, uperjenih proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Zdaj je po slabih treh tednih ponovno svoboden. V zaporu je za nekaj dni pristal že tretjič, ljudstvo pa ga še zmeraj podpira. Poglejte, kaj je ob ponovni prostosti zapisal.

Navalni je še zmeraj odločen kandidirati na predsedniških volitvah naslednje leto, sporočil pa je tudi, da je “pripravljen na delo“. Že danes zvečer naj bi se udeležil zborovanja v južnem mestu Astrahan. Ob tem je v šali zapisal, da je v zaporu prebral 20 knjig, se naučil nekaj besed kirgiškega jezika in popil 80 litrov čaja.

Že slabo leto vztrajno dobiva podporo, v zaporu pa je v tem času pristal že trikrat
Enainštiridesetletnik je svojo (neuradno) predsedniško kampanjo začel že lani. V tem času je odprl nekaj pisarn in pripravil ogromno shodov po vsej državi, na katerih vztrajno dobiva podporo. Zaradi izvedbe neprijavljenih protestov proti aktualnemu ruskemu predsedniku Putinu pa je v zaporu bil že trikrat. Tako je odslužil že 15-, 25-, in 20-dnevno kazen. Danes zjutraj so njegovi podporniki z mostu v bližini Kremlja izobesili plakat z napisom: “Čas je, da se znebimo Putina in izvolimo Navalnega.”

Pozdravljeni. Zunaj sem. V 20 dneh sem prebral 20 knjig, se naučil nekaj besed kirgiškega jezika, popil 80 litrov čaja in isto pesem na radiju slišal vsaj 60-krat. Pripravljen sem na odhod. Nocoj imam govor v Astrahanu v parku “Prijateljstvo” (nekdanji park ATZP). Ob 18. uri. Pridite,” je ob zgornji fotografiji zapisal na družbenem omrežju Instagram.

A. L.

 • Olga

  Srečno! Rusija potrebuje svobodo in demokracijo! Ubogi ruski narod je ogromno pretepel zaradi diktatorjev!

  • Janko Gedlička

   Pa naj so bili carji ali pa predsedniki centralnega komiteja.

 • xtc

  Putinovo komunistično KGB jevsko mafijsko druščino bo težko razmontirati le z demokratičnimi volitvami.Definitivno pa Rusija rabi “prosvetljenega” diktatorja,ki bo najprej počistil z rdečo mafijo nato pa postopoma uvajal demokratične spremembe, kajti takojšnja demokracija,bi ,demokratično nepismene Ruse takoj porinila v anarhijo,v kateri bi se zopet s prevaro zavrtela nazaj komunistična druščina,ki vlada sedaj.

  • joza joza13

   Hehe… že videno pri nas.

  • Janko Gedlička

   Kakor pri nas.

 • šmentanamuha

  Neverjetno, koliko imate za povedati o Putinu in čez Putina, mislim, da imamo najprej v Sloveniji veliko postoriti.

  • stajerc5

   Mogoce bi za zacetek dali Kahlo hrjavca na ketne, da ne bi vec hodil k babuski!?

 • hle

  En večjih Putinovih kritikov v Nemčiji živeči Hodorkovski je pred časom na vprašanje novinarja kako vidi Navalnega kot predsednika odgovoril to bi bil zelo žalosten čas za Rusijo kot kaže model ve kdo vse stoji za njim in kakšni so njihovi interesi

  • Olga

   Bili bi “žalostni” časi samo za Putina in slovenske komuniste! Kahl bi dal zastavo na pol droga…

   • hle

    Mislim da milijarder ki pozna vsa ozadja politike in moči v Rusiji in v svetu malo bolje pozna zadeve kot pa ena zagrenjena stara baba v Sloveniji

 • Janko Gedlička

  Spominja me na Janša. Tudi on ne drži v zaporih križem rok. Zunaj in notri sta oba nevarna novemu razredu alias udbomafiji. Morda bi za ruske razmere lahko analognemu razredu rekli tudi KGBMAFIJA

 • Vlado77

  Res je žalostno tudi za Ruse. Razen ljudi prejšnjega režima , drugi nimajo šans. Približno tako je pri nas. Rusija ima toliko naravnih virov plus tradicije in zgodovine , da bi lahko bila najmanj na nivoju recimo Francije po standardu. Vendar zaradi zablod hladne vojne in militarizacije in ponosa ( kot Srbi) plačujejo drago ceno predvsem navadni ljudje. Putin, Medvedev in cela vrsta oligarhov povezanih s Putinom ali oblastjo pa se kopajo v bogastvu – ogabno

 • Hribouc

  RasPutin ne bo padel vse dotlej dokler ga podpira Kučan in nj.falanga Rdečega Slovenistana!

  Mimogrede: oglejte si ksiht miličarja, ki drži navalnega.
  Protoptip čuvaja mrtvaških Stalinovih gulagov smrti Rusije & Sibirije!
  Smrt rusjaški kulturi smrti !

 • Jurko

  Tega homofoba Putina pa tud jest ne maram. XD

  • dr Janez Sveti

   A je homofob isto,kot pošten in pameten?
   DR janez Sveti genij

 • Umazani Harvey
 • dr Janez Sveti

  Bolje, da se ta pisun ki je sestavil to neumnost podpisuje z začetnicami, saj bi drugače delal sramot celemu rodu.Čestitke tudi neizobraženemu in premalo inteligentnemu avtorju naslova, ki bi se lahko pozanimal na stricu Google,kaj izraz tiran sploh pomeni. Mimogrede naj pogleda, kaj pomeni če si teslo!
  Ob takšnih bedarijah, ki jih objavljate ni čudno,da se norčujejo iz Nova24tv.
  DR Janez Sveti urednik taboida WoooW

 • Adolf Hitler

  samov njegovih sanjah!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!