Ryan najprej predlagal, da Trump odstopi kot kandidat, zdaj ga klicari in se mu ponuja

Foto: epa

Predsednik predstavniškega doma kongresa Paul Ryan je prepričan, da bo Trumpova zmaga poenotila republikance. Hkrati upa, da bosta z Donaldom Trumpom lahko delala z roko v roki, obenem pa je ponudil pomoč tudi pri vodenju “enotne republikanske vlade”.

Ryan je prepričan, da bodo, če bo imel Trump ob sebi pravo ekipo ljudi, tudi rezultati vrhunski. Ker pa sta imela Trump in Ryan kar nekaj vzponov in padcev že od začetka volilnega cikla v letošnjem letu, se veliko ljudi čudi, kako to, da je Ryan ob izvolitvi Trumpa kar iznenada tako prijazen.Z združeno republikansko vlado bomo lahko popravili vse težave,” je dejal Ryan na novinarski konferenci v Wisconsinu. “Vidim velik potencial. Kar vidim, je enotna vlada.”

S Trumpom je že dvakrat govoril, odkar je bil izvoljen za novega predsednika
Težave med Trumpom in Ryanom so se začele, ko se je Trump spustil v bitko za predsednika Združenih držav, saj Ryanu ni bila všeč Trumpova retorika. Odnos med njima pa je bil najslabši v začetku oktobra, ko je Ryan dejal, da bi zaustavil Trumpovo kampanjo, ko so ven pricurljali njegovi sočni komentarji glede nekaterih žensk iz leta 2005. Vendar pa je kljub vsemu Ryan glasoval za Trumpa, na isti novinarski konferenci pa je še razkril, da je s Trumpom že dvakrat govoril, odkar je bil izvoljen za novega predsednika. “Trump bo obrnil politiko na glavo,” je povedal Ryan. “Delali bomo z roko v roki.”

Ena izmed prioritet, ki jih bo Trum uvedel, pa je po Ryanovih besedah razveljavitev in zamenjava ObamaCare, torej univerzalnega zakona zdravstvenega varstva odhajajočega predsednika Obame. Ta zakon je bil sprejet leta 2010, ki je za mnoge Američane postal presneto drag, primerna zdravstvena oskrba pa vse bolj želja kot pa realnost. “Ne moremo mimo zakonodaje, ampak z enotno republikansko vlado bomo lahko odpravili te težave,” je povedal za Fox News. 

“Velikodušno bomo podprli skoraj vse, kar bo Trump predlagal”
Da se veselijo sodelovanja z Donaldom Trumpom, pa je izrazil tudi že senator iz Kentuckyja Mitch McConnell“Velikodušno bomo podprli skoraj vse, kar bo Trump predlagal. In ko bo – če bo – prišlo do razpotij, jih bomo reševali na štiri oči.”
Trumpu pa je čestitala tudi političarka Nancy Pelosi, ki sicer pripada demokratom. Hkrati ga je pozvala, da ponudi “zanesljiva delovna mesta v infrastrukturi” ter da naredi vse, kar bo doprineslo k zaščiti Američanov “na način, ki je močan in pameten, in da spoštuje žrtvovanja naših moških in žensk v uniformi.”

M. S.

 • Steiermark

  Verjamem, da je Trump tako pameten, da bo pravočasno spregledal vso to zahrbtno zalego ter jo odstranil iz svoje bližine, sicer se mu ne piše dobro!

 • Olga

  Kar so rekli, so rekli, vetrogončiči! Sedaj naj pojejo jezikovo župo! Upam, da je Trump pameten in bo gledal nase in na Ameriko!

 • sončnica
  • renee

   ja zelo zanimivo!

 • sončnica
  • renee

   Zakaj naši ne priznajo to ,čeprav vedo ,da narod je osveščen o tej temi?

 • Kučko pod pručko

  Takih spreobrnjencev bo še veliko. Tudi z naše strani. Upam pa, da si bo Trump zapomnil murgelsko navijanje za Clintonovo in da bo vsem našim hinavcem zaloputnil vrata. Vsem, razen Janši, ki je edini iskreno navijal zanj in to tudi javno izražal.

  Pahor naj kar na kolenih moleduje za fototermin, pa ga ne bo dobil. Da o Cmerotu in ostalih sploh ne govorimo!!!

  • totex39

   Ravno pri Janši se bojim, da ga murgelska klapa ne bo obratno prikazala, tem hinavcem sploh ne verjamem.

   • simplya

    Lahko delajo kar hočejo…JJ je bil na “zboru ” republikancev v Ameriki.Sigurno jim je pojasnil stanje pri nas doma…

  • samsara

   Zdaj vidim, da si imel isto misel (fototermin) kot jaz, ki sem jo pravkar parkrat napisal ;-)
   To bo zdaj komijev največji izziv pred koncem njegovega mandata.

 • garfi

  Trump, če ni prevarant mora narediti red in brcati v riti

 • Viktorh

  Ja, tudi drugorazredni se je ponujal Janši, ko so ga nagnali iz ZN.
  Pa ga Janez še povohal ni.

 • Anton

  pač licemerstvo, le zakaj nisem presenečen

 • Nata

  Hm……..ja ? Za dobre službice prav vse naredijo !
  Kot pri nas . Adijo etika in morala !!

 • McBobo

  Takim se reče konformisti ali moške pič….

 • cosmosjasnovidec

  Prava levaška hinavščina enako kot pri nas levaki in komunajzerji.
  Prav tako je zelo vprašljivo kako bo potekalo predsedovanje Trumpa.Večno vladajoča elita go bo skušala omehčati ter podrediti na svojo stran zlepa ali zgrda.
  Lahko,da mu bodo tudi priredili kakšne teroristične scene kot je bila tista z nebotičniki,da mu zbijejo zaupanje pri državljanih in tako naprej.
  Skratka pa je resnica taka,da vsak kandidat pred volitvami govori ter obljublja marsikaj pozneje pa o tem ne duha ne sluha.
  Tudi Obama je navajal in obljubljal vse živo od česar pa ni izpolnil nič.
  Kako se bo obnesel Trump se bo pokazalo sklepanje o tem ali onem pa nima prej nobenega smisla,ker nazadnje za vsakega sledi eno samo veliko razočaranje.
  Noben politik namreč ni zanesljiv še najmanj pa iskren saj se večinoma vsako krat vidi,da vsk naklada ter laže tako na veliko,da navsezadnje verjame že sam sebi.

 • WatsonForus

  podlasice se vračajo !!

 • Borut Stari

  Krti so povsod, Hinavci in ritolizniki tudi,

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!