Ryanairu je prikipelo – potniki izigravajo pravila!

Ryanair (Foto: iStock).

“Videl sem že dvoletnike, kako vlečejo kovček na letalo, tako zelo ljudje izkoriščajo sistem,” se pritožujejo pri irskem nizkocenovnem letalskem prevozniku Ryanair, kjer pravijo, da družine svoje otroke silijo vleči prtljago na letalo, da bi se izognile plačevanju pristojbin zanjo. Pri Ryanairu jim je tega očitno dovolj. Vse manj potnikov namreč prijavlja svojo prtljago, da jim ne bi bilo treba plačevati pristojbin.

Neil Sorahan, finančni direktor družbe, je na tiskovni konferenci povedal, da njihovi potniki stlačijo v ročno prtljago vse, kar se da, in pri tem skušajo izigravati pravila. Zato pri družbi razmišljajo o spremembi pravil za drugi, manjši kos prtljage, ki ga potniki lahko vzamejo na krov letala. Dodal je, da večina potnikov sicer upošteva pravila, a se vedno najdejo tisti, ki jih izkoriščajo, poroča Dailymail.

Letalski prevoznik, ki že tako nudi ugodne cene in ima do potnikov prijaznejšo politiko glede ročne prtljage kot drugi nizkocenovni letalski ponudniki in katerega cene vozovnic so v zadnjih dveh letih padle za 13 odstotkov, trdi, da potniki izkoriščajo njihovo velikodušnost, posledično pa bodo pristojni morali povečati nadzor pri vkrcanju na letalo.

Foto: iStock.

A cene prijavljene prtljage se lahko povzpnejo v nebo in postanejo dražje kot sama vozovnica; prijavljena 15-kilogramska prtljaga s povratno vozovnico vas bo pri Ryanairu stala okoli 60 evrov, 20-kilogramska pa še dodatnih 10 evrov.

Tako po drugi strani Emma Coulthurst s spletnega portala TravelSupermarket.com očitke Ryanaira zavrača kot absurdne in prri tem poudarja, da se potniki držijo zapisanih pravil: “Če mora družina plačati sedež za dvoletnega otroka, je popolnoma upravičena prinesti tudi prtljago za tega otroka.”

Dvoletnik je namreč, prav tako kot odrasel človek, upravičen do 10 kilogramov težke osebne prtljage to je pravilo, ki naj bi ga družine po besedah Sorahana izigravale.

U. V.

 • AIRWAYS

  Prilika naredi tatu. Človeštvo rabi “bič Božji”, da je nad njimi oziroma diktatorja, diktatorski sistem.

 • Nata

  Ljudje izrabijo vsako priliko, ko lahko goljufajo !Ne ozirajo se na nikogar. Kovčke odlagajo pod sedeže, da še nog ne moreš premakniti, prttljažnik pa tudi popolnoma zasedejo. Torej ? Letalska družba mora ukrepati. Nastradali bodo pa tisti, ki se pravil držijo.
  Kot po navadi !!

  • Božo

   Mesto za kovčke je tudi pod sedeži, tako da krivda ni na strani potnikov. Orbanov režimski časopis pač mora o čem pisati.

   • Nata

    Verjetno se z letali ( predvsem nizko cenovnimi )bolj malo vozš ??
    Ti bom kar ugovarjala. Ko ga ima pod svojim sedežem, me seveda ne moti. Pa velikokrat ni tako !
    Pa kakšno povezavo ima ta letalska družba z Orbanom ? Resnčno ste nekateri nemogoči !! Sedaj ste svojim trapastim komentarjem priključili še Orbana.

    • fmg9

     Jaz sem se 1x usedel na nizkocenovni Ryanair, ker druge variante ni bilo. Prtljaga ni bila problem, pac pa voznja. Vse se je treslo, kabina vibrirala, vse iz neke cudne plastike…
     Strah sem krotil z alkoholom cel let in ob pristanku sem bil resno nasekan. Drugi dan pa z mackom na siht.
     Od takrat naprej ne letim vec z RA. (Nevarnost alkoholizma :))

     • Nata

      No, tole me je pa nasmejalo !!
      Kakor se obrnemo, imamo nekaj zadaj !?
      Ja, je bolje dati kakšen evro več, kot pa drugi dan z mačkom okoli špancirati.Pa tudi alkohol ni poceni.
      Kaj vse človek ne doživi. Da o letališčih ne govorim.Tam bi človek potreboval skiro. Saj so take razdalje. . . . . . O, kakšni spomini. Pa je bilo vseeno lepo .

     • janko

      Zadnjič sem zasledil tvojo omembo, da si bila svojo delovno dobo za klavirjem. Včasih sem se spraševal, kako zelo osrečuje človeka tak poklic, ko se vse dni, vse življenje poglablja v stoletja trajajoče umetnine velikih genijev. Jaz sem se v svoji delovni dobi prašil v tovarnah v tehnični stroki, mi je pa glasba vedno veliko pomenila. Če hočeš, povej kaj o tem:)

     • Nata

      Hm. . . res je! Dolgo sem že za klavirjem! Z velikim veseljem! Hvala Bogu in moji stari mami, ki mi je omogočila študij glasbe, čeprav je bilo težko. Obožujem vokalno inštrumentalno muziko.To je bil moj poklicŠe danes delam, kolikor mi zdravje dovoli. Veliko tudi poslušam obenem ko pisarim tu, na portalu! Mi v mojih mladih letih nismo poznali YouTube! Sedaj pa lahko poslušaš marsikaj!
      So pa povsodi težave! Čisto človeske! Sijajni mojstri glasbe marsikomu v naši državi ne pomenijo nič in se tudi obnašajo tako.
      Ampak navkljub vsemu je glasba čudovita protiutež življenju! Z njo se lažje prezivi!Kaksne mojstrovine so bile napisane.
      No, sam si napisal, da ti je ob tvojem poklicu glasba veliko pomenila! Samo poglej slovenske zbore! Res smo narod pevcev!
      Si bil poslušalec ali tudi udeleženec?
      No, pa sem nalozila?? Ne znam nehati.

     • janko

      Hvala za odgovor, sem ga zelo vesel. Razen nekaj obiskov prireditev je bil ves moj glasbeni svet radio, ni bilo nikoli časa za kaj več (šiht, kmetija, gradnja). Me pa prevzame vsaka glasba, resna, narodnozabavna. Nedelja popoldne npr. še danes skorajda ne mine brez da bi poslušali čestitke v hiši. In v delavnici je radio vedno bil in je še del obvezne opreme. Tam je v glavnem mir za poslušat, ob delu; temu se danes reče multitasking, da opravljaš več opravil hkrati. To je danes v norem tempu dobrodošlo. Veliko stvari se da tako kombinirat.

     • Nata

      Res je! Glasba je lahko zelo prijetno, nevsiljivo ozadje ob našem delu. Glasba vseh zvrsti, samo da ni nasilna, moteča. Vendar pri meni to prihaja v poštev šele v zadnjem letu. Ko imam veliko časa. Ko se zaradi težav s sklepi koncertno skoraj ne udejstvujem več. Pogrešam ta del. Ampak. . . vse mine.
      Sem pa vedno vesela, ko izvem, da tudi nekdo drugi glasbo in njene mojstre ceni !

     • Nata

      Še čivk o multitaskingu. . . . . . . . ta je zame nevaren. Preveč poslušam muziko in se mi vse sorte zgodi.

 • soc

  Ljubi Bog, spet bebci na projektu prevodov iz angleščine… Tokrat očitno “fare”. Pristojbina???

  SSKJ:
  pristojbina : predpisan znesek, ki se mora plačati državi, občini, skupnosti za določeno storitev, uporabo česa.

  Gre za novce, ki jih je treba odšteti cesarju, ne prodajalcu. Tu pak nategujejo šufti “ubogega” irskega prevoznika, država (skupnost) nima s tem res nikakršne veze.

  Občasno se že sprašujem, če je znanje slovenskega jezika sploh potrebno za delo pri Novi24. Enemu redkih svetilnikov slovenstva v medijih.

 • PRIČEVALCI

  Nova24, vi ste edini, ki pljuvate po potrošnikih (vaših bralcih). A upate, da se bo ljudstvu zasmilil Ryanair, ki se ravnokar zanima še za nakup Alitalia? Vi pa res pojma nimate o ničemer.

 • janko

  To je nizko cenovni prevoz, razdalje niso velike. Ni se še čulo za nesrečo. Pač malo denarja, malo muzike.

 • Janez

  “PRIČEVALCI !
  – 2017, 15, KOMENDA”

  NOVA24TV – TUDI VI STE PREVEČ PRIJAZNI DO UPORABNIKOV TEGA OK PORTALA.
  SPREMENITE
  PRAVILA RABE TEGA OK PORTALAA.
  BI
  F. TUNNKU IN OSTALIM ZLONAMERNIM PROVOKATORJEM MORALI – VISOKO !
  ZARAČUNAVATI – NJIH UPORABO TEGA PORTALA.
  KAR
  BREZ ZADREGE.
  UVEDITE CENIK, PRAVILNIK, PA BO TA OK PORTAL NAPREDOVAL. L.R. Janez KOMENDA
  P.S.
  TUNNKA – KAR BLOKIRAJTE. POZITIVNIH ZAPISOV PRAKTIČNO NIMA.
  PAR
  ANTIKOMUNISTIČNIH PESMI IZ ZDA, POLJSKE.
  1https://www.google.si/search?q=anticommunist+songs&oq=anticommunist+songs&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.19898j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!