Salvini dovolil vplutje v italijanska pristanišča le italijanskim oblastem

Matteo Salvini (Foto: epa)

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je danes dejal, da so italijanska pristanišča odprta le italijanskim oblastem. Tako popoldne v pristanišču v sicilskem Trapaniju pričakujejo ladjo italijanske obalne straže s 67 migranti, ki jih je sicer v ponedeljek rešila italijanska tovorna ladja, a ji niso dovolili vplutja.

Rim je v ponedeljek prepovedal vplutje italijanske tovorne ladje, ki je v morju rešila 67 migrantov. Te je nato prevzela ladja italijanske obalne straže, ki bo predvidoma danes popoldne vplula v pristanišče na Siciliji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

“Italijanska pristanišča so odprta le ladjam italijanskih oblasti in nikomur drugemu,” je dejal Salvini. Želi si “kvalificirano in nadzorovano priseljevanje, kot v drugih državah sveta”, je dodal. Zagotovil je, da je njegov cilj nadzorovati priseljevanje in zmanjšati število mrtvih v Sredozemskem morju.

Na vrhu ministrov EU bodo predstavili dodatne pobude za omejitev migracij
Italijanski notranji minister je danes na poti v avstrijski Innsbruck, kjer se bo danes popoldne sestal z nemškim kolegom Horstom Seehoferjem, v četrtek pa se bo udeležil zasedanja notranjih ministrov EU; ob robu je napovedano še tristransko srečanje s Seehoferjem in avstrijskim notranjim ministrom Herbertom Kicklom.

Foto: Twitter

“Na zasedanju notranjih ministrov EU v Innsbrucku bomo predstavili dodatne pobude za omejitev prisotnosti nezakonitih migrantov v Italiji,” je dejal Salvini po srečanju s premierjem Giuseppejem Contejem. Zagotovil je, da je to enotna odločitev vlade.

C. Š., STA

 • A na Siciliji pa v Trapani je sploh še kaj turizma?

  • Steiermark

   Na Siciliji in v glavnem na celi južni Italiji, kjer “kraljuje” mafija, nimajo hudih problemov s temi zapečenskimi islamci, ker mafija skrbi za to. Ko migrant zagreši kakršenkoli problem, potem ga kaznujejo, tudi z zakopom v cementne stebre…. enostavno izginejo in jih ni več. Veliko več problemov imajo v srednji in severni italiji, kjer pač mafija ni tako močna. Če greš naokrog po Furlaniji, pa tudi v Julijski krajini in Trstu, Tržiču itd. potem moraš prav čakat, da opaziš tudi kakšnega italjana med temi musliji, katerih ženske hodijo naokrog v “žakljih” in tako oblačijo že majhne, 4 – 5 letne deklice!

 • Valter BraniSlav

  Mateo = Italijanski kralj Matjaz….

 • šmentanamuha

  In ti smejoči obrazi na čolnu pravkar pozirajo za en fotosešn kakemu aktivistu. Zgledajo prav dobre volje.

 • cosmosjasnovidec

  Tale Italijan je sprva obetal veliko sedaj je pa stisnil rep med noge.
  Tovorna ladja katera je pobrala to muslimansko golazen bi si jo naj odpeljala k sebi domov.
  Neko reševanje je le navadno nakladanje,ker so jih ravno z to ladjo pretihotapili.
  Italijani bi jih morali pometati nazaj v morje ne pa voziti v Italijo.Vse skupaj so le ene velike blamaže.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Ashtar Sharan

   Raje se prpravte in stražite da jih nebodo še začel šibat iz Koperske luke in z Brnika man kann keinem Mensch mehr vertrauen nur sich selbst konnte man sich vertrauen!

 • Darth Vader

  po informacijah iz italije, italljani že več kot 4 leta potapljajo, pobijajjo ilegalce na morju, daleč pred sestankom z angelo merkel je njihova obalna straža te ilegalce pošiljala na dno sredozemlja……drgač sploh italije nebi bilo več danes…..

 • lado

  jih bo vaš lukec nori ,ki ste ga spet prišlepali v parlament, sprejel in jim “POSTREGEL” Z VAMI BUTELNI ,AJA VAŠ NOVI IDOL JE “GENIJ” ŠARĆIĆ !!!!! ČE HITRO AMPAK RES HITRO NE UUUUKREEEEPAAAAMOOOO SAMI , BOMO ZGODOVINA !!!!!! EJ A KDO VE , KJE NA ZBILJAH JE HALALOVKA FAJONČIČKA ???????

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!