Sarkozy izpadel iz tekme za predsednika Francije

Nicolas Sarkozy (foto: epa)

Nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy je izgubil v strankarski tekmi za nominacijo za predsedniškega kandidata v francoski republikanski stranki. Boljša od njega sta bila protikandidata Francois Fillon in Alain Juppe. 

Sarkozy je že priznal poraz pred strankarskim tekmecem Francoisom Fillonom, ki je slavil po prvem nedeljskem krogu glasovanja v stranki. Na drugem mestu pa je končal nekdanji predsednik vlade Alain Juppe.

Prvo in drugo uvrščeni republikanske strankarske nominacije se bosta med seboj pomerila naslednjo nedeljo, zmagovalec pa bo nato s stranko nastopil na predsedniških volitvah naslednje leto, kjer se bo pomeril s skrajno desno kandidatko Marine Le Pen.

Republikancem kaže najboljše
Zaradi izjemnega padca popularnosti aktualne socialistične oblasti, ki jo vodi predsednik Francois Hollande, bo na naslednjih volitvah po vsej verjetnosti prišlo do spopada med zmerno desno in skrajno desno stranko, saj nobena od levih strank ne bo prišla v drugi krog. Javnomnenjske ankete trenutno kažejo, da bi dobil volitve kateri od desno sredinskih kandidatov.

V svojem zaključnem govoru je Sarkozy povedal, da zaradi poraza ni zagrenjen ali žalosten in želi svoji državi le najbolje. Novinarjem je kasneje povedal, da bo v nadaljevanju podprl tekmeca Fillona, ki ima po njegovem boljši program, kot Juppe. Fillon je sicer opravljal vlogo predsednika vlade, ko je bil Sarkozy med leti 2007 in 2012 predsednik države.

Bo Fillon naslednji predsednik Francije? (foto: epa)

Bo Fillon naslednji predsednik Francije? (foto: epa)

Francois Fillon je tehnokratski politik in anglofil, ki ne skriva navdušenja nad nekdanjo premierko Margaret Thatcher. V svojem programu pa obljublja korenite gospodarske reforme.

Sarkozy se je vrnil v politiko pred dvema letoma in je s svojimi ostrimi stališči vselej dominiral v svoji stranki, saj bi le tako konkuriral skrajno desni kandidatki Le Penovi in vprašanjem o varnosti, priseljevanju nezakonitih migrantov ter francoski identiteti.

M. P.

 • tarantela

  Jejhatana, zdej grem pa na drevo jokat!

  • stajerc5

   Zadnje case si pa veliko na njem…
   Brexit, Trump, LePen…

 • Bonifacij

  ”Sarkozy se je vrnil v politiko pred dvema letoma in je s svojimi ostrimi
  stališči vselej dominiral v svoji stranki, saj bi le tako konkuriral
  skrajno desni kandidatki Le Penovi in vprašanjem o varnosti,
  priseljevanju nezakonitih migrantov ter francoski identiteti.”

  Dominiral je, potem pa izgubil. Logično…

 • pokvarjeniSvet

  Ti njegovi javni govori povedo vse kar je njegov namen in da je del socio-psihopatskega globalnega plana spremeniti demografijo Evrope za vsako ceno, tudi če morejo ljudi s kaznimi in represijo silit v to.

  https://www.youtube.com/watch?v=I8yaiN6ew_g

  Je to normalno, moralno in sprejemljivo ??? če je vaš odgovor Ja…pol pomeni da podpirate to socio psihopatsko globalno elito in ste del problema in sovražnik/izdajalec Evrope in Evropejcev ter sovražnik/ izdajalec človeštva.

  • Adolf Hitler

   ali neveste da kazarskih govnev ie vedno man bunkre so im uničli potresi in zdai se nimao kam več skriti soros so ni dolgo več nazai ko je bil lekvidiran gestapo ima povne roke dela z kazasrsko ali židonerisko mafio!

   Putin Eliminates George Soros

   https://www.youtube.com/watch?v=YH6-JE-ss4c

 • renee

  Carla Bruni je žalostna.

 • Adolf Hitler

  gdo bo zmagovalec to še norec ve seveda

  Marine Le Pen

 • Anton

  ajej to ni dobro za Francijo, upam da ne bo spet kak bebo a la Hollande prišel gor

  • Adolf Hitler

   NE AMPAK Marine Le Pen

 • Adolf Hitler

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Sarkozy DER JUDEN SCHWEINE FRESSE

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!