Savdska Arabija brez milosti do večspolnih oseb: Vdrli na zabavo in ubili dva transseksualca

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Policija v Savdski Arabiji je do smrti pretepla dve večspolni osebi iz Pakistana. Okrutno dejanje šeriatske policije je spremljala množica ljudi, v izjavi pa so povedali, da je ena oseba umrla zaradi srčnega napada. 

Dogodek, ki zagotovo ni v ponos arabski policiji, se je zgodil na neki zabavi za transseksualce v prestolnici Riyad, na kateri so aretirali 35 transseksualnih oseb, dve pa so tako hudo pretepli, da sta umrli. Savdski mediji so pisali o moških, ki so bili oblečeni v ženske, vendar niso uporabili besede transseksualec.

Savdski minister za notranje zadeve je informacije o mučenju in smrtnih žrtvah označil za neresnične. “61-letna oseba je med akcijo doživela srčni napad in kasneje umrla v bolnišnici,” je dejal minister. Incident je sprožil tudi odziv Pakistana, ki želi pojasnila.

V policijskem poročilu je zapisano, da so udeleženci zabave imeli spolne odnose in se oblačili v ženske. Homoseksualnost je v Savdski Arabiji kazniva s smrtjo, sprememba spola pa je nezakonita, piše Express.

Islam prepoveduje vsakršno drugačnost – kaj bi na to rekel gejevski aktivist Blažič, ki migrantom izreka dobrodošlico?
Pakistanski vodja večspolnih oseb Trans Action Pakistan Farzan Riaz je prepričan, da so dve osebi z zabave načrtno pretepli s palicami, pred tem pa so jim na glave nataknili vreče. “Zelo smo ožaloščeni zaradi smrti dveh nedolžnih trans oseb in zahtevamo od savdske vlade, da razkrije resnično ozadje in detajle aretacije ter zdravstveno stanje aretiranih oseb.”

Foto: iStock

V humanitarni organizaciji Modre žile ocenjujejo, da so pripadniki več spolnih oseb žrtve nasilja, ki ga izvaja savdski režim, in niso obravnavani enako kot ostali državljani.

M. P.

 • Olga

  “Miroljubni” Islam po Poriću?! Strpni do drugačnih….?! Hanzi pa še reklamira halal prehrano za muslimane, za davkoplačevalskim denar!??? Propagirajo mučenje živali!?? Muslimani “poginulih živali ne jejo”!??? Žival morajo zaklati, da ji odteka kri?!!!! To je barbarstvo brez primere!!! To slovenska zakonodaja dovoljuje???? Je tudi to miroljubni in strpni islam…???

  • Dragan Krstič

   Musliman je spoštovanja vreden če pripadnika druge vere ali ateista laže, goljufa, oropa, okrade
   in umori.

  • tarantela

   No, pojdi malo po naši ljubi deželici, marsikje še koljejo prašiče tako, da jim porinejo nož v vrat, medtem, ko trije ali štirje močni možakarji žival držijo. Nekdo drug podstavi posodo, v katero ulovijo kri za krvavice itd. Kure zakoljejo tako, da jo pobožajo po glavi, da se umiri, potem jo položijo na tnalo in ji odsekajo glavo. Se zgodi, da kura brez glave pobegne in jo potem lovijo.Zajce pobijajo tako, da jih primejo za zadnje tace, krepko mahnejo po zatilju in prerežejo vrat, da kri izteče.

   • Unikatna

    Ne smejo več doma klati. Vsako žival je treba v klavnico odpeljati, nazaj pa dobiš samo meso! Edino na črno še!

    • tarantela

     Domači rejci, ki imajo žival ali dve za svoj zakol, še vedno lahko koljejo doma.

     • Unikatna

      To ne vem, vem pa, da s pištolo ubijejo.

     • tarantela

      Tudi to, kjer imajo pištolo, običajno pridejo na dom poklicni mesarji, je vse bolj enostavno in tudi bolje. Druge male živali pa še vedno pobijajo tako, kot sem opisala.

     • Unikatna

      Najboljše, da ne jemo več mesa :)

   • Olga

    Ampak ne pobijajo živali v cerkvi! Prav tako Evropejci uživamo meso iz trgovin, ki ni pripravljeno po HALAL metodi!

  • Dragan Krstič

   Renesansa jih bo doletela ko bo nafte zmanjkalo. Lenuhom iz SA, ki dobivajo penzijo že od rojstva bo tedaj prekipelo ker penzij ne bo več. Takrat bo pa treba postaviti 10 m visok zid ker tudi ta bagra iz SA bo hotela v Evropo. Sociala v Nemčiji ne bo tako visoka kot v SA ampak bolje
   nekaj kot nič.

  • Aktivist

   Islam res potrebuje renesanso. Enkrat bo do tega tudi moralo priti.

  • dob

   Ne verjamem da za totalitarne režime in religije sploh lahko velja evolucija. velja samo evolucija njihove norosti, v smislu norost – in še večja norost!
   Komunizem se je v sedemdesetih letih svojega slovenstva navzel navad, ki so samo začasna “humana” oblika uveljavljanja režima norosti. Torej, izkoriščanja in maltretiranja svobodnega duha slehernega človeka. Režim prenaša samo vdanost in služenje režimu.Sprememb ne prenaša.

   Toda ta “človečnost” je navidezna, predvsem pa začasne narave. Reči, da je slo-komunizem 300 let za nekom…. je absurd! Diktature ne poznajo razvoja, čez tristo let bodo ravno takšne kot so bile pred 70 leti. In isto velja za Islam.
   Pri teh režimih ni linearnega časa, ki omogoča razvoj. Zato bo Stvarstvo to obliko dojemanja časa (linearno) zamenjalo za – vse hkrati!
   Napadlo nas bo vse hkrati. Preteklost bo zdaj in prihodnost se bo zmešala s sedanjostjo.
   Pol bodo pa tisti, ki pravijo, da je “useglih”, imeli useglih!
   Da bodo videli, kako to zgleda, ko ni več mogoče dogodkov razporediti po premici, kjer se dogodki lahko vrstijo eden za drugim po neki logiki in po predvidevanih, kaj bo in kaj ne bo. Kaj je mogoče in kaj ni mogoče.

   Videli bodo, kako je, ko se možganom zmeša in ni več mogoče predvidevati niti najmanjšega dogodka, ker so vsi naenkrat in vsi so zdaj.
   Stvarstvo si misli takole: zakaj bi še imeli pravila, če jih pa nihče ne upošteva?

   • Olga

    Krščanstvo je bilo v srednjem veku s čarovniškimi procesi in monopolizacijo vere v bistvu diktatorska religija! Kljub temu je Evropa zmogla renesanso in ob enem z njo se je modernizirala tudi cerkev! Zato upam, da se bo isto zgodilo z Islamom, saj tudi v Islamu najdemo mislece in kulturnike (Salman Rushdie), ki se zavedajo, da je trenutni Islam religija nasilja! Zavedajo se tudi, da Koran, kakor tudi Sveto pismo ne moreš interpretirati dobesedno! Vem, da bo proces trajal dolgo, ampak upanje umre zadnje…
    Ta trenutek islam v Evropo ne sodi! Mogoče, ko in če bo moderniziral!

    • dob
     • marta

      V glavnem se zgoraj s tabo strinjam, vendar ….. tule. “..opisal sem, kako mu bom čreva izpulil in mu jih ovil okrog vratu, ter ga z njimi zadavil…..” ne tako – zaradi tebe samega. Bog ni kriv za našo izkrivljenost. Bog ni kriv, če cerkvene institucije ne delujejo tako, kot bi On želel – Bog je Ljubezen.
      Ločiti moramo vero in institucijo, ki jo oznanja. Človek je nepopoln in grešen – Bog je popoln in ena sama Ljubezen. Mogoče mi boš nekoč pritrdil ? Bog daj !

     • dob

      Moj Bog ni popoln, uči se.
      Popolnost je samo mit.

      Morda je “popolnost” še največja zabloda človeštva. Vsekakor je pa najbolj usodna.
      Moja naloga ni moliti k Bogu, temveč pogovarjati se z njim. Seveda, vsak ima lahko svojega Boga – in jaz imam Mojega Boga. Z njim sem zadovoljen. Za nič ga ne zamenjam.

      Ne zahtevam od Njega popolnosti, on pa od mene ne. Pravzaprav “popolnost” kot pojem odnosa med nama dvema, moti odnos. Ker to pomeni, da on vse ve, jaz pa sem omejen v znanju in ga sploh nikdar ne morem razumeti. V resnici pri Mojem Bogu ni tako; On sebe razume, ko ga jaz razumem. Pomaga mi, da bi ga razumel. To je najbolj pogrešal, ko je bil sam: da bi ga nekdo razumel!

      Oba se učiva eden od drugega v tem najinem odnosu in sva si zato drug drugemu hvaležna za to možnost.

      Rekel mi je še tole: Lucifer ima o sebi mnenje, da je popoln. On misli, da vse ve in vse zna, od zmeraj – za zmeraj. Zato se mu nič ni treba učiti, ker je popoln. Popolnost – se namreč ne uči. Ni se ji treba.

      To bo Luciferja pokopalo. In vse, ki še padejo na njegovo finto popolnosti.
      Popolnosti ni! Popolnost je mit.

     • Olga

      Kljub vsemu Vatikan ne naroča umorov, ne uri teroristov, ne preganja ostalih religij. Cerkev danes priznava človekovo pravico do svobodne volje! Vsak človek se lahko odloči za dobro ali zlo! Nikakor pa ne smete pomešati cerkve s klerom! Seveda se med kleriki pojavljajo tudi pedofili, vendar cerkev tega ne podpira! Jasno pa je, da vsak ščiti svoje interese, vendar mora to delati brez nasilja in s spoštovanjem razlicnosti!
      Oba se strinjava, da v Islamu stvari potekajo drugače!

     • dob

      >>Kljub vsemu Vatikan ne naroča umorov<<
      Močno dvomim v to trditev.

      http://www.cps.org.rs/alberto.pdf

     • Olga

      Rekla bi, da gre za teorijo zarote!

     • dob

      Počakmo da odprejo arhive.

 • Artur

  Savdska Arabija brez milosti do večspolnih oseb: Vdrli na zabavo in ubili dva transseksualca.
  Ubijanje parcijalno !
  Ubijanje globalno na dolgi rok(po principu kuhane žabe, posledice se že kažejo) avtorji in planerji vsega tega že dolgo znani in od že zombiranih “ovc” čaščeni : https://www.youtube.com/watch?v=mWSAFcmkYxE
  https://prof77.wordpress.com/2011/10/01/carved-in-stone-maintain-humanity-under-500000000-yep-they-want-us-dead/

 • Dragan Krstič

  Verska policija mutawa, ki sploh ni uradna policija ampak skupina “radikalnih” muslimanov lahko vdre brez sodnega naloga kadarkoli v prostore, tudi hotelske sobe če sumijo da se tam dogaja nečistovanje
  po šeriatskem pravu. Zoofilija in nekrofilija je pa seveda dovoljena.

 • Unikatna

  Nespametno zabavo organizirati, če vedo, da jih ne tolerirajo, toda nečloveško ni treba z njimi ravnati!

 • janez zorman

  Naša oblast je pa tako pristranska do “pustnih šem”.

 • The Truth Keeper

  Kje si “Domoljub in gej”? A boste povedali kakšno močno? Ali pa se vam že svita, da vas marksisti v zahodnem svetu le uporabljajo kot volilno telo, čeprav ste za njih le truplo! Takšnih “pravic”, kot ste jih uživali pred dizajnirano seksualno revolucijo ne boste uživali več nikoli! Žal…

 • garfi

  ne zagovarjam ne enih ne drugih, oboji so psihopati

 • Barack Bush

  Članek so ziher prevedli is pakistanšine v slovenšino z gugl translejt:
  …humanitarni organizaciji Modre žile ocenjujejo, da so pripadniki več spolnih oseb žrtve nasilja, ki ga izvaj…

 • Barack Bush

  Večspolna oseba je troedina oseba. Moški, ženska in nek srednji spol v eni osebi!!!

 • xtc

  No vsekakor so skupaj lep par:
  HJA VERJETNO SO JIH PRETEPLI ZATO ;KER SO IMELI SPOLNE ODNOSE PRED POROKO:
  Me pa zanima;kako bi levaki vzdrževali muslimansko držav;se ši v njej komunizem in LGTB STVARI;MUSLIMANI PA BI BILI VEČINA PA BI OBOJE TOLERIRALI:

  • cosmosjasnovidec

   Saj je pa večina komunajzarjev predvsem pa vsi levaki homosexualcev in lezbičark tako,da se z kamelotrajbarskimi muslimanskimi homiči in pedofili povsem razumejo.
   Zato jih tudi vabijo in hočejo v europi,da bi se imeli z kom naskakovati.
   Levičarstvo je že od nekdaj bilo nastrojeno homosexualnosti še iz časov kraljevin.

 • cosmosjasnovidec

  To je tudi eden od glavnih razlogov naseljevanja te kamelotrajbarske pedofilsko homosexualne sodrge v europo.
  Tukaj se lahko buzerantje nekažnjeno porivajo med sabo in posiljujejo majhne dečke prekleti pedofili muslimanski.
  Vsaka čast arabski policiji na uspešnem delovanju.

  • sunday

   haj, pozdravljen cjv, sem že mislil, da si odnehal, saj te nekaj časa nisem zasledil in sedaj vidim, da je vse ok in da bomo lahko še kakšno rekli!!!

   • cosmosjasnovidec

    Pozdravljen
    Nekaj časa so bile neke težave na tem portalu.
    Nisem se mogel prijaviti in slične zadeve so se dogajale.

 • soc

  Čak mal… Tule se resda ne zbiramo ljubitelji islama in Saudijcev, a hkrati tudi ni med nami kaj prida navdušencev nad freaki kategorije ekstremne Legebitre.

  Zdaj pa tu ne vem, kdo je v redu, kdo pa grd. Očitno portal meni, da je islam bolj nevaren od dekadentne perverznosti. Res? Kura in jajce?

  • FRANC3

   Oboje!

 • koza

  In kaj se Pakistan buni?
  V EU jim pripravljajo teren … http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/djeca-na-satu-likovnog-izradivala-ogroman-penis-1005026/ … pod člankom je še zanimiva povezava o spolni vzgoji, enim je res dolčas

 • tarantela

  Škoda, da sem že v letih, ko ni več pomembno, kakšnega spola sem, če sploh sem, he-he. Lahko sem punčka, fantek ali pa nekaj vmes. Bi šla na upravno enoto po novo osebno, pa moram prej k frizerju in nov gvant bi se tud spodobl za slikat. Ma, grem rajš na šnicl, jebiga pa še spol tak ali drugačen.

  • novaknovak

   a maternico so ti tud pobral…in vnučki, če jih slučajn imaš te imenujejo…?

   • Nata

    No ? Kaj te je pa piknilo ?
    Maternice so marsikateri babici že odslužile. Pa tudi nimajo jih več.
    Tole pa ni bilo lepo, veš.

 • Nata

  Hi……hi…….no ? Aktivista Blažiča ne zanima kaj se dogaja tam doli.
  Apak bori pa se ! V prvi vrsti za svoje pravice in, tako mimogrede pa še za pravice migrantov. Hm……..ali vi razumete to ? Nekako ne gre skupaj.
  Vendar pa pobijati ljudi, zato kar pač so ?? Saj se samo oblačijo v ženske……ne sekajo glav !!

 • Nata

  Tisto vprašanje v podnaslovu pove vse .Kaj se sploh čudimo ?
  Otroci že tako preveč ” vedo ” in preveč vidijo. Zato absolutno potrebujejo nadzor in vodstvo staršev. Kontrola in – žal – omejitve so edina pametna pot nas starejših pri tej internetni šlamastiki.

  Pa o spletnem izsiljevanju………kakšna kamera na računalniku no ?? Mulčki je prav nič ne potrebujejo.

  Uuuh, sorry.
  Tole sem želela dodati pri komentarju in linku koze – spodaj.

 • Jojo

  Se premalo so jih pretepli…

 • šmentanamuha

  Res me zanima, kaj občutijo moški, če zagledajo nekaj takega, kot je na zgornji simbolični sliki?

 • lauraas

  Ne samo Blažič, vsi levičarji.

 • lauraas

  Tarantela, nikjer vec tako ne koljejo!

 • lauraas

  Mesar žival prej omami in potem zakolje!

 • Winston Wolf

  Eh, nova, nova…
  …že v prvem stavku ustrelite kozla:
  “Dogodek, ki zagotovo ni v ponos arabski policiji…”
  .
  Nasprotno – bodite prepričani, da je policiji ZAE samo ta dogodek zelo v ponos!!

 • tomven

  Islam prepoveduje vsakršno drugačnost – kaj bi na to rekel gejevski aktivist Blažič, ki migrantom izreka dobrodošlico?….

  Kontra zvezani aktivist s tem nima težav… v zelo medli podobi še vedno, vsaj približno, spominja na moškega,

 • Jožef

  V Sloveniji imamo veliko število ljudi, ki odločno podpirajo teorijo spola, LGBT …. in pa prišleke iz arabskih in afriških dežel. Ti prišleki so v glavnem muslimani. To dejstvo pa postavlja vprašanje, kako so lahko ti ljudje v Sloveniji pomešali LGBT in ostalo podobno z islamom. Islam namreč prepoveduje vsakršno drugo zvezo med ljudmi kot poročenimi moškim in žensko (pred njihovim Alahom seveda). Torej naši častilci se navdošujejo nad bližajočimi se grozotami šarije in islama. Bolje bi bilo, da bi se ti ljudje spavili med seboj v Sloveni. To pomeni, levi z desnimi. komuniasti s kristjani itd. Prepovedati pa bi morali gender in lgbt teorijo in posledično vzgojo otrok v šolah, kjer s temi norostimi pohabljajo zdarve otroke. Danes je dan žena, komu čestitati, tistemu osebku, ki ima v hlačah dve luknji ali tistemu ki ima v hlača eno luknoi in par jajc s priveskom. Komu torej ?

  • šmentanamuha

   Dobr si povedu, Jožef.

 • koreninca

  Ena redkih stvari, v kateri podpiram Savdijce. :-))

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!