Savdska borka za pravice žensk odkorakala s socialnih omrežij: “Twitter je orodje, s katerim nas želijo utišati”

Savdijska aktivistka za pravice žensk Manal al-Sharif (vir: twitter)

Savdska aktivistka za pravice žensk je protestno zbrisala svoje profile na Twitterju in Facebooku, saj naj bi socialna omrežja postala orodja despotskih oblasti, ki nadlegujejo disidente in borce za pravice s troli ter roboti.

Manal al-Sharif je prejšnji teden, ko je bila na konferenci SingularityU Nordic, na odru zbrisala svoj Twitter račun, na katerem je imela okoli 300 tisoč sledilcev. Naslednji dan je po poročanju RT na YouTubu pojasnila, zakaj je to storila, in povedala, da je Twitter postal zbirališče “trolov, provladne drhali in robotov”.

“Ista orodja, ki jih uporabljamo za našo osvoboditev, uporabljajo za naše zatiranje in spodkopavanje in za širjenje lažnih novic in sovraštva, ne grem se več.” Al-Sharifova je pred leti zapustila Savdsko Arabijo in pomagala osnovati gibanje za pravice žensk, da lahko vozijo avtomobile.

Navkljub temu, da so Savdijci ženske pustili za volan, pa se je v zadnjih mesecih zaostril pregon proti aktivistkam. Najmanj 13 so jih aretirali na podlagi ohranjanja državne varnosti, tožilstvo pa za eno od disidentk zahteva obglavljanje.

Ivan Šokić

 • porkamashina

  In kdo vodi gonjo proti tem resničnim borkam?Sam te ženske v islamskem svetu resnično spoštujem .Gonjo proti resničnim borkam za ženske pravice v islamskem svetu vodi provladna drhal pri nas v Sloveniji in tudi precejmanj v Evropi toso,zahodne aktivistke,zahodne borke za človekove pravice,nevladni nekakšni humanitarni zavodi in še posebej evropske “feministke”ki na vso moč podpirajo ISIL in ostalo ekstremistično zaostalo svojat, ter simbol tega hejab,nikab burke in podobna oblačila namenjena eksibicionizmu,degradaciji in navadnemu mučenju.Pri nas je tega še posebno veliko.Še zavedate se ne koliko.Ker ta drhal uperjena proti svobodoljubnim muslimankam je dejansko povsod po ministrstvih in zna manipulirati kot dobro povezana mafija.Deluje pa dejansko tudi s samo mafijo.Sem dobro seznanjen z razmerami in dobro vem da pri nas tale savdska borka ne bi bila zaželjena in bi se ta ekstremistična banda spravila nadnjo ter naredila vse da bi jo izgnala iz Slovenij.Pri nas bi ji vzeli vse pravice,bi jo degradirali,vzeli izobrazbo,dokazali da pri nas ne sme dobiti zaposlitve ker je ta rezervirana za “naše”med katerimi so seveda tiste primerno oblečene v ekshibitionistične obleke kot nikab,hejab in podobno in najbrž pošiljali nadnjo kriminalce da bi ji fizično in verbalno grozili.Ker se to pri nas dejansko dogaja in osebno poznam vsaj eno družino katerim so to tudi dejansko storili..Verjemite mi da pa pri nas znajo manipulirati in uporabljajo čisto kriminalne prijeme v medijih pa se hkrati predstavljajo kot nekakšni filantropi,akademiki,svobodoljubneži….Bogpomagaj hinavščina na kvadrat

  • šmentanamuha

   Tako je, vse si povedal.

 • šmentanamuha

  Tako, levičarke, zgledujte se po Manal al-Sharif. Moj poklon pogumni Savdijki.

 • porkamashina

  Takle mamo.Dejansko pri nas vsa “levičarska” garnitura vodi gonjo proti ženskam kot je ta arabka.Drugače se nimam ne za levega ne za desnega tudi versko sem neopredeljen.Ampak ko vidim levo propagando in pa vidim njihove akcije in manipuliranje ter popolno teptanje človeškega dostojanstva in pravic pa opazim da slabših res ne bi moglo biti.

 • Ryuk

  Levičarski fašisti so se danes spravili še nad gab.com (alternativa twitterju) in ga deplatformali.
  Na facebooku so cenzurirali predavanje Ddr. Klemna Jakliča.
  Z vedno bolj omejeno svobodo govora pa drsimo v nov socialistični totalitarizem.

  • xtc

   To kar je bil Hitler 39 so danes socialisti-počno isto,saj so isto gnezdo.

  • šmentanamuha

   Kaj so narediili?

 • Olga2345

  Evropske trole, s skorumpirano Fajonko in raznimi združenji feministk, se pa na vse kriplje trudijo, da ostanejo muslimanke celo v Evropi zakrite in zatiranje!
  To prodajajo Sorosove plačanke kot “kulturo”, “tradicijo” in celo “vero”?!!! Sramota!

 • Bgj

  Janša pa še kar twita.

 • m_m

  Savdska Arabija, zgled demokracije! Če bi Rusija takole ubila novinarja, bi jo že vsa Evropa, ZDA, Avstralija … skratka VSI, bojkotirali, nabili na križ. Savdijcem nekaj požugajo in to je to. Kaj delata nafta in denar! Ljubim demokracijo …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!