Se obeta še hujše kaznovanje po šeriatskem pravu? Muslimani prepovedali snemanje pretepanja storilcev “kaznivih dejanj”

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Indonezijska konservativna provinca Aceh ne bo več dovolila, da se storilce, ki kršijo šeriatski zakon, kaznuje v javnosti, je sporočil njihov guverner. Nazadnje so na tak način – z neštetimi udarci – sodili dvema moškima zaradi medsebojnih spolnih odnosov, ki naj bi “uničili zmerno podobo Indonezije”. Medtem ko nekateri to potezo razumejo kot odgovor na mednarodno obsodbo kaznovanja omenjenih moških, pa se drugi sprašujejo, ali bodo sedaj kazni še hujše, saj bodo stran od javnosti?

Dogovor, ki sta ga podpisala guverner Aceha Irwandi Yusuf in vodja pokrajinskega zakona o človekovih pravicah Yuspahruddin, določa, da se lahko kaznovanje po novem odvija le še v zaporih in drugih objektih za pridržanje. Dogovor določa, da so odrasli še vedno lahko priča kaznovanju, vendar pa ni dovoljena nikakršna oprema za snemanje. Tuji mediji poročajo, da se pričakuje, da bo sedaj na teh obsodbah prisotnih manj ljudi, kot pa do sedaj, ko je javna sojenja spremljalo na stotine tamkajšnjih prebivalcev, piše Jihad Watch.

“Namen kaznovanja znotraj zaporov je preprečiti, da bi to gledali otroci, prav tako ni dovoljeno snemati s kamerami ali s pametnimi telefoni,” je izjavil Yusuf ob podpisu dogovora. Priča temu je bil tudi indonezijski minister za človekove pravice Yasonna Lasoly

J. G.

 • Dostmamrecesije

  Šeriatsko pravo je nezemeljsko pravo. Tako se kaznuje teroriste.

 • Prdo

  Tako bomo Janševo bandico kaznovali

  • Republic Commando

   Meh, vi pedri levi boste samo cvilili.

  • Roman Eržen

   tebe bodo musliči kreten

 • Republic Commando

  Kje ste levičarji? Ste preveč spili včeraj? Boste kaj komentirali?

 • pajot

  Pejte mavričarji paradirat v Indonezijo.Lahko se je repenčit v tolerantni družbi in kazat po ulicah gole riti. V Indoneziji za vsako rit palca raste.

 • Šeriatski sistem je satanizem. Kristus je po povedal, da se celo sovražniku oprošča, da pa se ga muči in ustrahuje a je to znamenje pekla. Ko je nauk v čistem nasprotju z duhovnim, pač prihaja izključno in predvsem do nasilja, da se ga (nauk) varuje. Občasno je nasilje nad nasilnežem nujno, ampak ne za ustrahovanje ostalih in brez mučenja. Gre izključno za varovanje družbe.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!