Se tudi vam ob misli na čokolado cedijo sline? V Nemčiji so tatovi ukradli kar 20 ton Nutelle

Foto: iStock

Nemška policija je javnost obvestila o kraji dvajsetih ton čokolade, ukradene iz priklopnika tovornjaka. Vse, ki bi jim kdo ponujal velike količine sladke pregrehe, naprošajo, naj o tem nemudoma obvestijo policijo.

Ukradeni tovor je vreden med 50.000 in 70.000 evri, vsebuje pa predvsem Nutello, pa tudi Kinder jajčka in čokoladno-sadne pralineje Valparaiso.

V nemškem časopisu Deutsche Welle so objavili poziv policije, da ”mora vsak, ki so mu na nekonvencionalni način ponujene velike količine čokolade, to takoj prijaviti”.

Ocenjujejo, da je se je kraja odvila med vikendom, in sicer v nemškem mestu Neustadt, severovzhodno od Frankfurta. Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Martin Ahlich ugotavlja, da so tatovi nedvomno morali uporabiti lasten tovornjak za vleko hladilnega priklopnika. Dodaj je, da ”ni jasno, ali so si preprosto zaželeli toliko čokolade ali so imeli kak drug namen”.  Zanimivo je predvsem dejstvo, da je nekdo isti vikend v severnem mestu Wittenberg ukradel priklopnik, ki je vseboval 30 ton sadnega soka.

A. L.

 • tarantela

  Najbrž so bili “levaki”.

 • Morala

  Krade se že na veliko, sedaj že nuttelo…

 • karpelec

  Tudi to je udobna papica za izmučene bojevnike, ki si jo bodo privoščili pred naslednjim napadom.

 • mannuro

  rabi kdo kake tri kozarce Nutele? Tavelke?! :)

 • Ana Job

  Temno čokolado obožujem, nutelle pa videt ne morem. Bljak.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!