Se z islamom vračamo v srednji vek? Moškega so obglavili zaradi čarovništva

Foto: Twitter.

Na svetovnem spletu so se pojavile pretresljive fotografije, ki prikazujejo javno obglavljanje starejšega moškega s strani skrajnežev Islamske države. Moškega so obtožili izvajanja čarovništva, poroča Russia Today. 

Po poročanju neodvisne kurdske tiskovne agencije ARA News so obglavljanje izpeljali vojaki džihadistične skupine Khalid Bin Al-Walid, ki v Siriji deluje pod zastavo Islamske države.

Moškemu je sodilo vojaško sodišče
Podobe, ki so bile objavljene v torek, prikazujejo moškega, ki mu je v vasi sodilo vojaško sodišče. Na fotografiji je mogoče opaziti moškega, pripadnika verske policije Islamske države, ki je pred množico ljudi, med katerimi so bili tudi otroci, bral obtožbe glede čarovništva. Ena izmed slik prikazuje istega zapornika z zavezanimi očmi v klečečem položaju, preden ga je rabelj obglavil.

Foto: Twitter

Foto: Twitter.

Najbolj grozljiva fotografija je gotovo tista, ki prikazuje odsekano glavo tega moškega na njegovem telesu. Daily Mail poroča, da je Islamska država objavila fotografije s podnapisom ‘Implementacija zakonov Alaha v prisotnosti muslimanov’.

Največkrat so žrtve muslimanski mistiki sufiji
Islamska država je znana po tem, da je zaradi suma ukvarjanja s čarovništvom obglavila že vrsto članov reda sufi, ki za razliko od ortodoksnih muslimanov ne verjamejo v to, da bi bilo treba strogo upoštevati zapovedana pravila za doseganje duhovne čistosti. Pri svojih obredih pa uporabljajo tudi glasbo in ples.

N. Ž.

 • AlojzZ

  Se z islamom vračamo v srednji vek?

  Da. no, smer je že taka, do kam bomo prišli, je pa drugo vprašanje.

 • Novakec1

  Za navadno rajo bo to črni vek, pohlepneži bodo pa užival sadove svojega pohlepa varovani z privat vojsko kje na kašnih eksotičnih otokih. Upam da jih morje zalije in zravna z cunamijem.

 • Unikatna

  Zato, ker smo norcem dopustili moč, oblast in prevlado na našem planetu!!

 • garfi

  to nam pripravljajo levaki

  • Novakec1

   Desnaki pa svečo držijo.

   • garfi

    ja seveda vsi so isti kaneda

 • tarantela

  Nič novega, že katoliška inkvizicija je to počela, še huje, najprej so jih nategovali, jih stiskali v primeže z železnimi konicami itd., preden so jih žive sežgali. Ker so pač tako počeli s čarovniki, predvsem so pa to radi počeli z ženskami.

  • Olga

   V katerem stoletju?! Papež se je za dejanja izpred 500 let javno opravičil! Danes pa je 21. Stoletje! Muslimanska kultura je 500 let za Evropsko, vse pri njih pa bazira na samo eni knjigi! Kako ravnajo muslimani z ženskami še danes?

  • Capi

   Hmm, no ja, to se je dogajalo v srednjem veku ane?
   Haloooooo!!!! Musliči to počnejo v 21. stoletju!!!
   Od tebe itak ni za pričakovat drugegačnega komentarja…..a si še kar v hosti s “partizani” in čakaš da se vojna konča…..

 • totex39

  Ja, če bomo vse to pustili in nič ukrepali bo vse to kar smo dosegli nič vredno, kajti za to golazen veljajo le pravila ubijanje in uničevanje.

 • tarantela

  Ko boste tole odprli, se bo najprej pokazala črna stran. potegnite drsnik na desni strani navzdol, lahko boste prebrali grozljiv prispevek.
  Za Olgo: ni pomembno kdaj, časovni razkorak je za tako grozodejstvo nepomemben! Saj tudi Ti ne odpuščaš dogodkov izpred 70 let, mar ne?
  Pomembno je, da so vedno trpeli ljudje, predvsem najhuje ženske, nad katerimi se je izživljalo duhovništvo. Perverznost na meji razumljivega, danes se pa izživljajo nad otročiči!!!
  http://dennisyeeavatar.blogspot.si/2010/01/kako-to-da-zenske-ob-dnevu-carovnic.html

  • Olga

   Razlika je velika! Iz zadnjih dogodkov so svojci in zločinci živi! Kaj sporočamo z nekaznivanjem zločinov in relativizacijo? Da se zločin splača, ker zločinci ne bodo odgovarjali in ne bodo kaznovani! To se je lepo videlo v Balkanski moriji! Srbski zločinci so se celo sklicevali na nekaznovanost njihovih očetov za povojno morijo! Mislili so, da to velja tudi za Srebrenico in druga morišča!
   Morijo iz srednjega veka sem dobro spoznala skozi literarna in zgodovinska dela ter filme! Tudi cerkev se je za dejanja izpred stoletij opravičila! Sama ta dejanja obsojam, vendar živih iz tega obdobja ni več!

   • tarantela

    Tudi Kučan in Pahor sta se opravičila. Toliko o tem.
    O tem, da niso morilci kaznovani: Kaj meniš, kdo je prevzel oblast ob osamosvojitvi in potem leta 2004-2008? Nič se ni zgodilo, kot da je tudi njim vseeno. Jim držijo štango? Prav zato se mi je desnica uprla. Niso iskreni! Čakali so, da so pomrli, koliko je še živih? Mislim pravih zločincev, potomcev ne moremo obsojati, ni pošteno. Kar se domobrancev tiče pa mislim sledeče: škof Rožman jih je pozival, naj se borijo za domovino in Boga (za Boga se ni treba nikomur boriti, se bo sam, je dovolj močan, mar ne?), ob koncu vojne je pa jajca stisnil na tuje (oprosti izrazu, ampak to me res jezi!) in prepustil usodi te rosno mlade fante, tudi mojega strica. Kot dober pastir bi moral biti z njimi do konca. Oni so nosili posledice tujih (tudi njegovih) računic in pohlepa. Ne, tega mu ne morem oprostiti!. Njemu! Ni pa tega kriv sedanji nadškof metropolit, kot za povojne poboje niso krivi tisti, ki so se takrat šele rodili.

    • baubau

     tarantela:Poišči celostno resnico-dandanes je že znana- namesto zgolj partijskih ponarejenih priredb-tudi in predvsem o škofu Rožmanu.A vso resnico je treba najprej predvsem hoteti in potem vztrajno iskati.

    • Olga

     “Vladajoča desnica”, nikoli ni bila vladajoča, že zaradi koalicije z DESUSom in SLS, ki sta vseskozi minirali prave korake! Vsi vemo, da je Janševa SDS vedno spoštovala koalicijsko pogodbo! Potomci za umore niso krivi, krivi pa so za uničenje arhivov, skrivanje grobišč, pritiska na sodstvo in policijo, da niso preiskovali zločinov, za udbaške umore v tujini (Gorenc, Kučan), medijske laži in prikrivanje zločinov svojih staršev!
     Opravičilo Kučana in Kocjančiča z rokami v žepu v Kočevskem Rogu?

     • tarantela

      Za vse svoje neuspehe so krivi levičarji pa Kučan itd. a ne? Treba je znat, pa ne z napihovanjem nekakšnih svojih zaslug in sebi postavljanjem spominskih plošč za zasluge, ki jih ima ves narod!

    • garfi

     po opravičilu pa še jajca plačat

    • RATATA

     Ne tolaži se tarantela. To ni vest, ker je nimaš in to, da je nimaš dokazuješ v vsakem tvojem prispevku.
     Imaš morda nekaj sočustvovanja (?) še najbolj pa sočustvuješ sama s seboj.
     Pohabljena si.
     Sicer nisi sama kriva, vendar je nekaj bilo narobe. Tega ne moreš popraviti. Lahko ti sicer kdo pomaga, ampak težko, ker ga ne boš pustila blizu.
     Nikakor ne moreš sprejeti svojega razočaranja, ki si ga doživela. V podzavesti ga nosiš s sabo kot breme. To se prebere iz tvojih pisanj.
     Škodljiva si. Sebi sicer trenutno lajšaš spopadanje z travmo, a jo dolgoročno s tem trenutnim lajšanjem samo še poglabljaš.
     Samo uvidevnosti in vesti tistih (predvsem desničark) se lahko zahvališ, da še kdo na tak “moralno odgovoren” način sploh spregovori v dopisovanju s teboj.
     Tega seveda ne moreš sama dojeti, ker si pohabljena in nezmožna razsojat.
     Nikakor ne vem, kaj točno se ti je zgodilo, lahko se mi pa potožiš in olajšal ti bom trpljenje s tem, ko te bom spravil na pravo pot. Da je pot prava, boš zanesljivo dojela pred mnogo ciljem. Spremembo na bolje pri tebi bodo spoznali tvoji bližnji takoj. In takrat, če ti bodo to povedali, obstaja možnost, da boš korist dojela tudi sama.

     • tarantela

      Samo ena pripomba: Zakaj so še vedno kolaborirali z okupatorjem, medtem, ko je že vs Evropa stopila v vojno proti njim, samo domobranci so edini držali štango Nemcem. Pa veste, da še okupator ni maral niti cenil tistih, ki so izdajali svoj narod?

     • RATATA

      Okupator okupira – vzpostavi red (če ne pobije vseh). Takrat je okupirano območje njegovo – veljajo okupatorjeva pravila (reklo se je celo, da je bila takrat Nemčija (ali pa bili smo pod Nemčijo/Italijo..).
      Ženevska konvencija (veljavna v času ww2) to “kolaboracijo” obravnava in ji (taki kot je bila) niti slučajno ne pripisuje slabega odnosa (Anglija, Francija ….vse je zapisano).
      Doma sem iz “rdečih revirjev” (od tam kot Roman Vodeb – pod Čebinami), vzgojen v sami partizanščini / pa vendar imam vse zakramente!!. Doma pri nas ni bilo nobenega komunista(!), tastari so bili v partizanih, po “svobodi” kot so vedno pravli, pa niso imeli nikakršnih privilegijev (niti jih niso želeli). Jih je pa bolelo, ko so opažali privilegije drugih (“zaslužnih”), ki so jih točno poznali. Privilegijev niso hoteli niti zato, ker niso šli “v hosto” zaradi revolucije – zaradi spremembe sistema – zaradi prevzema oblasti, ampak zato, ker so morali nekam prebegniti (npr. stara mama pred Gestapom – to so bili domači ljudje (kot danes občinarji/ali z upravne enote npr.), ki so imela/morda celo morali imeti to “službo”-tudi ti so sodelovali z okupatorjem). No in ti “tudi kolaboranti v sistemu okupacijske uprave” so ostali po vojni doma morda že pred koncem tudi “prestopili” v partizane …. V naših koncih ni bilo “bele garde”, Domobrancev … , saj so bila to predvsem delavska območja (levičarji/socialci ….).
      Ker se mi že kot najstniku ni nič kaj ujemalo glede zaključkov agitacijskega in olepševalnega propagandnega pouka, sem se z žilico, ki jo imam malo bolj poglobil in ugotovil sledeče:
      1. Komunistom Slovenski narod ni bil pomemben (internacionala / Speransove besede: bomo samo en komunistični narod…..), tudi meje znotraj YU mu niso bile pomembne (to nas zdaj tepe, ampak to je druga tema…)
      2. Za Slovenski narod pa so bili Domobranci (opazuj Slovenskost tistih, ki so morali zaradi revolucionarnega komunističnega nasilja pobegniti iz Dežele). S tem, da je moralo pobegniti ogromno takih, ki niso imeli nobenega greha ali drugega madeža kot to, da niso simpatizirali s komunisti. Bilo pa je več struj protirevolucionarjev. Tudi dolgo zamolčevani TIGRovci, ki so bili defacto prvi aktivni borci proti okupatorju (prvi oborožen spopad maja 1941!! torej še za časa “ljubkega” sodelovanja/kolaboriranja SZ-Nacistična Nemčija, po sporazumu Ribentrop-Molotov) niso bili revolucionarji, ampak v osnovi samo odporniki proti fašističnemu nasilju in za ponovno združitev celotne Slovenske Dežele Primorske (kar pove že njihovo ime)! Sodelovali so z Britansko obveščevalno !!!… To so bili Slovenci, za Slovenski narod – proti okupatorju in ne v osnovi za komunistično revolucijo!! In to se mi gabi pri komunistih, ker so okupacijo grdo izrabili za prevzem oblasti! Zaradi komunistične nespametnega revolucionarjenja in bolanega skakanja v hrbet okupacijskim vojaškim/še bolj policijskim strukturam, se je okupator znašal nad navadnim ljudstvo in požigal hiše in vasi … ampak to so komunistični revolucionarji vedeli (to je navodilo Moše Pijadeja!!)
      Vaške straže so posebej zanimive: Nasilje (mnogo je popisanega in končno izdanega v knjigah) so izvajali revolucionarni komunisti. Morili so ne le odkrite nasprotnike ampak občinske veljake, posestnike, profesorje, tiste in take, za katere so vedeli, da ne morejo biti za “njihovo stvar” t.j. za izvedbo komunistične revolucije. In ti so v Ljubljanski pokrajini prosili okupatorja (koga pa, če je bil oblast okupator??) da jih zaščiti (in to pred sorojaki/brati/ki so bili komunistični revolucionarji…) in ker jih ni mogel zaščititi jih je oborožil in opremil …. Podobno pri domobrancih, da ne pisarim … Kaj misliš, da niso vedeli poučeni, kaj pomeni boljševizem v Sovjetski Zvezi (?) in tega tu niso hoteli, tega so se tu bali !!! itd.
      Za pod črto: Moralo bi nam biti žal, da se tako kot je zdaj, niso “tastari” do konca stolkli!! Tako bi enih popolnoma zmanjkalo. In tako bi, nihče ne vedel za pravo resnico, ki je lahko in je samo ena. Gnusi so komunisti. BUHVEJ(!)

    • RATATA

     Morda bi pa enkrat morali spoznati odgovor na vprašanje:
     “kdo znotraj “desnice” je izdajalec”?
     Pri tem je treba upoštevati njegova (njihova) dejanja in ne besedičenja!!

 • Lord H.

  Islamic Fascism by Hamed Abdel-Samad, PDF
  https://archive.org/details/IslamicFascismAbdelSamadHamed2016

  Zelo dobra knjiga ex-muslimana iz Egipta, ki zdaj zaradi fatve pod policijsko zaščito živi v Nemčiji.

 • Franc Šink

  Izgleda da bodo ti islamisti v Evropi zavrteli čas za 500 let nazaj.Ukrepajmo in to takoj!

  • učko

   Najprej bo treba sfukat levakarje, ki jih vabijo sem in podpirajo !!!!!!!!!

   • plamen100

    tocno to in ta politika je zaenkrat v celotni Evropi in je ze danes Evropa unicena sntem da je poseljena s tem narodom!

 • Rožle

  Tole niso nobeni vojaki zame ampak…
  Pajaci !!!

 • Šiška Pizić

  a ni slovenska bela garda za podjetništvo, za globalizacijo (šengen), odprte meje, tj da dobi pohlepen biznis čim več cenene delovne sile, četudi samo virutalno, s kakršnim blefom potem še bolj intenzivno izžema dejansko zaposlene, po tem ključu je tudi zelo pomembna visoka rodnost

  • plamen100

   kolikor vem so to mokre sanje levegafasizma pod krinko kvazi clovekovih pravic!

   • Šiška Pizić

    ne ne, tle sta si pa hanžek in tonin pa še hribar milič zraven zelo enotni ker “nam manjka delavcev” (ob 100 tisoč brezposelnih) oz je “nizka rodnost” (še toliko baje majo mladih ko je ne dobi službe) oz je treba predvsem bolj ožet že zaposlene ali pa bolj ožet na novo zaposlene

 • sprehajalec

  Ce bodo ob prihodu prebrali brosurico z kodeksom obnasanja tukaj v izdaji humanitarnih organizacij, se bodo povsem spremenili.

 • Antonius

  Tele bradate moške multikulturnike bi pa človek zares spravil do zadnjega na en otok brez hrane in nožev, da bi se krvoločneži živi požrli med seboj.
  Kdor verjame, da je šerijatarja mogoče prevzgojiti in spremeniti, je sam šerijatar. Oni namreč verjamejo, da je cel svet mogoče prevzgojiti in spremeniti v šerijat.

  • bojan

   Istrelit v vesolje brez zaščitne opreme

 • plamen100

  pih…pac en kamel trajber manj, naj se gnusi pobijejo, najbolje med sabo, seveda. Jasno je da je islak s seriatom srednjeveska religija in najbolj smesno je videti kameljebaca z Iphonom v parkeljnu, saj gre na eni strani za omejeno zaostalo bitje in na drugi strani za najsodobnejsi tehnoloski predmet, torej trk dveh civilazacij ki imata skupno samo prostor in čas! Naloga nas je le da se cimbolj omeji moznost kakrsnikoli kontaktov s temi primitivci!

 • montyamp

  Zato je Adolf čistil nesnago .
  Kot vidimo , so zmagovalci WW2 omogočili razmnoževanje prave golazni .

  Strpnost med morilci = = = samomor

 • tzt

  Tale sudija z oranžno brado zgleda prav simpatično. Nekako se vklapa v to prednovoletno obdobje. Mogoče bi bilo bolje, da bi njegova glava trajno krasila polico lokalnega IS veljaka. Kajti bojim se, da jo zna kmalu kaka raketa razpackati po ulici.

  • rubec

   Naslednja na vrsti za obglavljanje je prav njegova baba. V golaž je zopet preveč mlete paprike vsula.

   • tzt

    In to tista z oranžno kosmatimi joški. Ma v ustih preveč karotena.

 • Jana Novak

  srednji vekk je vdrl v Evropo s pomočjo janičarjev Merkle, Junckerja, Renzija in Hollandeja, največjih uavoznikov, Cmerasti je bil pri tej gnili zaroti nepomemben izvajalec.

  • Rožle

   Nkoli ne bom pozabil kako je bil naš Cmero ponosen, ko ga je pohvalila velika islamistka :
   Anđela Đihad Merhal…!

 • garfi

  na fotkah so same podgane

 • rubec

  Ko bi se vsaj v srednji vek vrnili. Ker še ni bilo te preklete televizije smo takrat ob prvem mraku moški že fukali.

  • Olga

   Vrzite jo iz hiše!

   • Rožle

    TV al babo ? ..

 • samotoje

  Grozljivo, ampak to se dogaja v islamskem kulturnem okolju in je del civilizacije, ki smo ji rekli adijo pred nekaj stoletji. Bolj me moti ogabno sladkobno nakladanje v današnjem TV Dnevniku, kjer se je neko babovje kar topilo od zadovoljstva nad tem, da se begunska družina iz Irana????? v Logatcu krasno počuti, deklica hodi (pokrita z ruto) v šolo in že zna nekaj slovenščine. Potem izvemo, da se je ne sme noben od sošolcev dotakniti, itd. Kdo bo zdaj koga integriral? Iranci nas ali mi njih? To je situacija tu in zdaj.

  • RATATA

   Mi smo bli navajen punce pošlatat v predelu, kjer naj bi enkrat joške ble.

 • tarantela
 • tarantela
  • novaknovak

   sicer samo ti veš, kaj hočeš s tem povedat, ampak medtem, ko se naši otroci, otroci! ne “otroci” brez spremstva, igrajo nogomet, ko hodijo gledat lutkovne in gledališke predstave, tile vozijo svoje otroke na take predstave, kot jih lahk zgoraj vidimo. in s takim prepričanjem pol pridejo v Evropo. pa kje ti je pamet?

 • Nata

  Oni iz srednjega veka sploh še niso izšli !!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!