Sedemletni fantek o ujetništvu v ISIS-u: “Učili so nas, kako z nožem obglavimo človeka.”

Foto: YouTube

Sedemletni otrok iz skupnosti Jazidov je bil v ujetništvu Islamske države kar 30 mesecev. V tem času je pozabil na svoj materni jezik, pripadniki teroristične skupine pa so ga učili rokovanja z orožjem in kako se obglavi človeka, da bi jim, ko bi bil malo večji, čim bolje služil.

Sedemletni fantek je, ko so ga rešili iz grozot ujetništva Islamske države, v videoposnetku, kjer je njegov obraz sicer zakrit, razkril, v kaj vse so ga prisilili člani te teroristične skupine. Med drugim je priznal, da so ga naučili, kako človeku odrezati glavo in rokovati z orožjem. Pretreseni sorodniki zdaj pravijo, da se na vse načine trudijo, da bi fantek čim prej pozabil na grozote in ponovno zaživel družinsko življenje, potem ko so mu teroristi vcepili radikalno versko ideologijo.

Foto: youtube

Fantek je bil v ujetništvu dve leti in pol, v tem času pa je moral opraviti brutalno usposabljanje, med drugim tudi to, kako z nožem človeku odrezati glavo in streljati s puško. “Skrbeli smo za orožje in streljali. Učili so nas razstaviti in sestaviti puške. Nato so nas učili, kako ubiti človeka in mu glavo odrezati z nožem.”

Ti otroci so tiktakanje časovne bombe
Daily Mail poroča, da je bilo več kot tisoč jazidskih otrok ugrabljenih in poslanih na usposabljanje vojnih osnov v Islamsko državo. Tamkajšnji uradniki se zato upravičeno bojijo, da so ti otroci “tiktakanje časovne bombe”, ko bodo pripravljeni, da jih Islamska država razporedi po vsem svetu, kjer bodo izvajali teroristična dejanja na ukaz ISIS-a.

Vendar pa travme teh otrok sežejo še mnogo dlje, saj jih večina pozabi celo svoj materni jezik, če jim kdaj uspe priti nazaj v družino, pa se te nadvse močno trudijo, da bi odstranili vpliv Islamske države iz njih. Poleg tega gredo v teroristični skupini Islamska država tako daleč, da otroke prekrstijo v svojo vero in jim spremenijo ime.

Navedenega fantka, ki se mu je uspelo rešiti iz krempljev Islamske države, so ugrabili v grozljivem napadu na Sindžar v Iraku leta 2014. Med obleganjem je Islamska država ubila na tisoče jazidskih moških, mnoge njihove ženske pa prisilila, da se poročijo s skrajnimi islamskimi borci. Več kot 4o tisoč Jazidov je sicer pobegnilo na vrh gore Sindžar, kjer pa so obtičali brez hrane, vode in zdravstvene oskrbe.

Marjanca Scheicher

 • KIKI

  To pa res ni nič takega, naš Tit Turnšek je bil partizanček že
  v pleničkah, ki jih bo kmalu spet nosll , saj jih je ohranil kot dokaz,
  da je bil borec NOB…so upoštevali!

  • von Rhein

   Pleničke so bile obvezna oprema kurirčka TT. V njih je prenašal pošto.

 • Olga

  To je islam! Spremenil se nisi niti za dlako! Spomnimo se Turških vpadov na naše ozemlje in ugrabljene krščanskih otrok za JANIČARJE! V Evropi mu je treba zapreti vrata in ga prepovedati, dokler se ne civilizirana!

  • KAPIBARA

   Japonci s tem nimajo problema

   • Olga

    Ja, ker so sprejeli mislim da štiri ali pet muslimanov!

 • Ana Job

  Res pretresljivo, otroci si zaslužijo lepo otroštvo in ljubezen. Takšni reveži bodo zaznamovani in travmatizirani za celo življenje.
  In pra *sci, ki to spodbujajo so kaznovani v Evropi s tri mesece zapora! Take, kot je Žavb*i bilo treba fent*at na mestu!!!

 • Caetano

  Pozor Putin je priznal da je skoraj polovica tujih prostovoljcev, ki so se vključili v IS prišla iz Rusije! Tega tudi jaz nisem vedel. Zdi se nemogoče, da to ni bilo dopuščeno, da se pomaga Asadu pri strateški manipulaciji z IS salafi kalifatarji.

  • Jadranko Plavić

   Če bi vedel, da je v Rusiji religiozni razpored takle: Russian Orthodox 15-20%, Muslim 10-15%, other Christian 2% (2006 est.) torej muslimanov, je kakih 20-30 miljonov, in če jih samo 10% podpira radikalni vahabitski islam, je to 2-3 miljone ljudi. V ISIS-u pa je http://i.alalam.ir/news/Image/Inner-Media/2015/12/17/alalam_635859646149583969_25f_4x3.jpg
   po podatkih okoli 4.700 iz nekdanje ZSSR, od tega Rusov 2.400, predvidoma pa jih je okoli 31.000 najemnikov. In iz zahodne Evrope jih je več, kot iz vseh delov nekdanje ZSSR.

   • Caetano

    Novi podatki kazejo da jih je 9000. Pravoslavnih pa je v Rusiji dosti vec.

    • Jadranko Plavić

     Daj kakšen link, da vidim od kje 9.000 muslimanskih najemnikov iz Rusije. Če pa govoriva o vseh najemnikih tudi iz nekdanjih delov ZSSR, pa so se mogoeč iz muslaimanskih držav res podatki povečali. Podatki o religiozni zastopanosti so 10 let stari, tako, da je res lahko več pravoslavnih, ampak to ne vpliava na to, da je muslimanov 20-30 milijonov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!