Severna Koreja spet napenja mišice – izstrelili tri nove balistične rakete

Foto: EPA

Severna Koreja pod vodstvom diktatorja Kim Jong Una je izstrelila tri nove balistične rakete. Rakete, ki naj bi imele doseg 600 kilometrov, so izstrelili iz severa države proti Japonskemu morju.

Šlo naj bi za odziv Severne Koreje na vzpostavitev naprednega protiraketnega sistema THAAD v Južni Koreji. Namestitev le tega sta namreč napovedali tako Južna Koreja kot Združene Države Amerike.

ZDA napovedale postopek pri Združenih narodih
Združene Države Amerike so včeraj sporočile, da bodo sprožile vprašanje severnokorejskih izstrelitev v Združenih narodih, poroča STA. Od napovedi vzpostavitve protiraketnega sistema je namreč Severna Koreja izstrelila že celo vrsto raket, nazadnje 9. julija s podmornice.

“Ostro obsojamo nedavne severnokorejske raketne poizkuse, ki pomenijo kršitev resolucij Varnostnega sveta ZN, ki Severni Koreji prepoveduje uporabo balističnih raket,” je dejal tiskovni predstavnik Pentagona, poveljnik Garry Ross.

Varnostni svet ZN je zaradi izzivanja proti Pjongjangu marca uvedel najstrožje sankcije doslej, zaradi česar je Severna Koreja v zadnjem času ZDA in Južni Koreji večkrat zagrozila z napadom.

A. R.

 • Borut Stari

  Psihopati vedno hranijo glave, želodci so pa prazni.

 • FORT WORTH

  Verjetno se bliza cas,ko bo Kim ulovil nekaj vzgojnih okoli betice…

 • Dostmamrecesije

  Kim, Kim, Kim. Kdaj te bo srečala pamet. 3/4 države strada, ti pa se igraš z življenji.

 • devote

  glavno, da jih Obamovec lahko kadarkoli…

 • avtohtoni neandartalec

  Balistične rakete, to so vendar veliki topovski izstrelki, letijo v nekih parabolah in ne morejo bistveno spreminjati smer, pravih vodenih raket zgleda sploh ne razvijajo, ker nimajo elektronike in radijskih povezav. Zato je to patetično orožje, ki ga lahko zahod brez težav sklati iz neba, veliko prej kot bi zadeli cilje, tudi brez raketnega ščita, so pa taki projektili razmeroma poceni in verjetno zato z njimi pumpajo narod. Zgledajo spekfakularno, to je pa tudi bolj ali manj vse kar zmorejo.

  • cosmosjasnovidec

   Že res vendar se tudi ti topovski izstrelki dajo usmeriti tja kamor morajo.

 • cosmosjasnovidec

  In kaj je sedaj iz tiste grožnje Južne koreje,da bo napadla Severno,če še enkrat spustijo rakete?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!