Severna Koreja trdi, da je preprečila atentat s kemičnim orožjem na Kim Džong Una!

Foto: YouTube.

Severnokorejski diktatorski režim Kim Džong Una je ZDA in Južno Korejo obtožil poskusa umora svojega voditelja z biokemičnim orožjem, ki naj bi ga izvedli CIA in južnokorejska obveščevalna služba IS. Severnokorejski državni medij trdi, da je bil v spodletelo operacijo vpleten tudi državljan Severne Koreje, ki naj bi bil izvrševalec napada na Kima z biokemičnim orožjem s primesjo radioaktivnih primesi. Zahodni mediji sicer dvomijo v verodostojnost novice, ki je prišla v javnost prav v času naraščajočih političnih trenj na Korejskem polotoku.

Severnokorejska državna tiskovna agencija trdi, da so napad njihovi agenti razkrili in preprečili, državljanu pa naj bi na sled prišli že leta 2014, ko naj bi ga rekrutirale ameriške in južnokorejske obveščevalne službe. V naslednjih letih naj bi “izdajalec” večkrat komuniciral z zahodnimi sovražniki, napad pa naj bi bil načrtovan za nedavno vojaško parado, ko je Severna Koreja počastila rojstvo očeta diktature, Kim Sung Ila.

Naj spomnimo. Velika parada v Pjongjangu je bila organizirana 15. aprila, številni zahodni strokovnjaki za vojaško orožje pa so menili, da bi bilo orožje lahko tudi “umetno”. Severnokorejska obveščevalna služba sicer ne poroča, kdaj in kako naj bi državni organi napad na zloglasnega diktatorja preprečili.

Že prejšnji mesec je državni časnik Rodong Sinmun poročal, da so skupne vojaške vaje Avstralije in ZDA priprava na jedrski napad na Severno Korejo, zato je uradni Pjongjang zagrozil s povračilnim udarcem na mesto Darwin.

Južna Koreja je sicer priznala, da so obstajali načrti za atentat na Kim Džong Una, prav tako naj bi v Seulu načrtovali napad na vojaška poslopja nasprotnika. Država je razvila raketni sistem korejskega odpora in kazni (KMPR), ki bi uničil nasprotnikove tarče, če bi se vodstvo počutilo ogroženo.

T. F.

 • Duhec

  Zakaj je to pomembno???

 • Ana Job

  To je samo propaganda iz strani Kim Un Džonga, da bi izpadel pomemben.

  • FORT WORTH

   Lahko naredi karkoli,ostaja nepomemben in zaostal lopov. (:-))

   • Ana Job

    Kim Un je študiral v Švici,šolan je na najprestižnejših privatnih šolah. A kljub temu je gnoj in bo gnoj, dokler se nekomu ne bo posrečilo, da ga fenta.

    • totex39

     Iz tega sledi, da ti nobena prestižna šola ne more dati pameti, če imaš že v genih sam drek kot ga ima on.

     • Ana Job

      Točno!

    • FORT WORTH

     Ja,res.
     Na tistem koncu sveta v resnici gre za velike interese.
     Kitajcem gre v nos bogata kapitalisticna juzna Koreja,ki z gospodarstvom ustvarja zelo veliko nasprotje med jugom in severom,ceprav gre za isti narod.
     Z Amerisko pomocjo je juzna Koreja naredila velik korak v razvoj demokracije in v blagostanje.

    • mannuro

     Ah, mlado prase se je že zredil v velikega praseta. Daj mu še dve žlici fižola, pa večo KiKijev, pa bomo imeli nov jedrski poizkus – tokrat uspešen! Tko, da ne ga hujšat s sankcijami, dajte mu jesti!

     • Ana Job

      Kim Un bi bil kjerkoli drugje na svetu navaden niče, tam kjer je, je pa “božanstvo”. Če mu pa kdo ni všeč, ga pa odstrani. Fajn mu je.

      Tudi Tita ne bi nikjer na svetu gledal, tukaj pa še danes tulijo Mi ti se kunemo!!!

     • mannuro

      Nisem ravno prepričan, da je srečen. Srečen in zadovoljen človek, ne bi bil takšen!
      Druga pa je pri Mi se ti kunemo ljudstvu. Kraljestvo ovac in čredni nagon je silno zakomplicirana stvar. :) Res pa je, če bi imeli pametne politike, bi ljudstvo zaposlili. Četudi bi bili manj plačani, bi bili zadovoljni in bolj pripadni.. pač takšni smo ljudje.

  • pajot

   Je pa še ena možnost,ki so se jo posluževali tudi naši komunisti. Enga so izbral za žrtveno jagnje

   • Ana Job

    To še zdaj delajo.

 • samsara

  Pa ne, da so ugotovili, da so mu hoteli zastrupiti brikete.

  Kim Un Pujs press

  • indijanka

   A tiste, ki z Lune uvažajo posebej zanj?

   • samsara

    Ne vem kje jih nabavljajo, gre pa za tiste, ki spodbujajo nastanek in razvoj tolšče.
    Če ne more biti velik, bo pa vsaj voluminozen.
    Pitanci press

    • tohuvabohu

     Velik je v vodoravni dimenziji.

  • Franc Šink

   Gorenjc bi rekel gun kim prasec.

 • tomven

  Tale bebavi đonking tudi že bele miši sanja…. dajte mu no malo konoplje.

 • Olga

  Tepec, ki je dal ubiti lastnega brata, se trese za svojo rit?

 • mannuro

  Povračilni udarec na Darwin? Kaj v tej državi res raste samo še marihuana?

 • dob
 • sprehajalec

  Fin in zelo verjeten dokumentarec je na jutubu, pa ne takšen kot kakšen levičarske sorte. Negledljiv skupek pamfletov, fantazije, sci-fi in nakladanja.

  Ta je gledljiv in prepričljiv.

  Pravzaprav ni noben problem poklicati iz Južne Koreje kakšnega Severnega vojaka, če imaš njegovo številko. Pa ga povprašaš kako je. Bolj slabo jim gre, Kim je ukazal, da mora biti vsaka enota samozadostna, pa si sama priskrbeti hrano. Lečo, fižol, vendar nimajo vojaki semena za kaj takšnega. Vojaški odpor Južni Koreji in Američanom je brezupen, to jim je jasno. vsak vojak bi v primeru bojne potrebe dobil 120 nabojev. kar se normalno spuca v nekaj minutah.

  Predvsem se pa debelinko boji lastne vojske in nezadovoljstva v vojski, saj nima denarja za njeno vzdrževanje. Tukaj je podana zelo logična ugotovitev oziroma prestrežene informacije, da Kim potrebuje nuklearni program, da bo zmanjšal visoke stroške vojske in hkrati ohranil svoj položaj. Nuklearni program je torej za notranjepolitične razmere z namenom kleščenja stroškov vojske.

  Vse pa kaže, da bo Kima vrgla lastna vojska, pa ta razvoj dogodkov ni več daleč. Severni Korejci so preko tihotapljenja USBjev čez Kitajsko, balonov z USBji iz Južne Koreje, predelanimi radiji, prešvercanimi DVDji kar zadovoljivo informirani o stanju zunaj njihovih meja.

 • xtc

  Zopet se je en birokrat prenajedel uvoženega fižola:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!