Severnokorejski režim razkriva: Državljani z ovacijami pozdravili diktatorjeve strokovnjake za jedrske rakete

Foto: Twitter

V času napetosti na Korejskem polotoku je Severna Koreja razkrila fotografije, na katerih je mogoče videti ogromne množice ljudi, ki oblegajo ceste Pjongjanga, po katerih se v avtobusu vozijo skupine Kim Jong Unovih strokovnjakov za jedrske rakete. 

Več tisoč moških v nedeljskih oblekah in žensk v barvnih tradicionalnih oblačilih se je po navedbah Expressa zbralo na ulicah glavnega mesta Severne Koreje, z namenom, da bi pozdravili znanstvenike in pomočnike v ozadju, ki so bili zaslužni za nedavno izstrelitev nove strateške balistične rakete srednjega dosega.

Foto: Printscreen

Unovi strokovnjaki v čast položili rože
Slike prikazujejo ljudi v barvnih oblačilih, ki v rokah držijo balone in velike šopke, medtem ko se ogromen konvoj avtobusov bež barve z vojaškimi strokovnjaki vali po ulicah. Ena izmed slik prikazuje razvijalce strateških balističnih raket, ki nesejo rože h kipu Kim Il Sunga in Kim Jong Ila.

Foto: Printscreen

Z razkritjem šokantnih fotografij komunistični režim najverjetneje namerava sporočiti, da se “veliki vodja” Kim Jong Un pripravlja na jedrski napad. Na podlagi poročil tiskovne agencije Asia Press naj bi se severnokorejski diktator zavedal napada ZDA v Siriji, zato naj bi se tudi vojska pripravljala pred manevriranimi izstrelki. Poročilo navaja, da so vojaki dobili navodilo, naj postavijo zaščitne zidove in odstranijo kamnite stavbe, ki se nahajajo na ranljivih območjih.

Foto: epa

Severna Koreja bo nadaljevala z izvajanjem jedrskega programa
Ena najbolj problematičnih držav na svetu je obljubila, da bo nadaljevala s svojimi skrivnimi podzemnimi jedrskimi eksplozijami in balističnimi raketnimi poskusi, kljub grožnjam in sankcijam treh največjih svetovnih velesil: ZDA, Kitajske in Rusije. Južnokorejski predsednik Moon Jae In svari, da obstaja velika verjetnost vojaškega spopada s severnokorejskim režimom, saj Severna Koreja z izstrelitvijo balističnih raket nenehno provocira celotno mednarodno skupnost, pri tem pa zavedno krši resolucije Varnostnega sveta Združenih narodov.

N. Ž.

 • vsemojebabe

  A res, a Severno Korejski režim razkriva?
  Tudi cmerko razkriva kako je fantastičen voditelj, prikriva pa, da nas je že letos spet zadolžil za dve milijardi in več.

  • Goran Hvala

   Kak prikriva ce pa po tv nonstop trobijo o tem…

 • radames

  Tudi Andrej Dimitrijevič Saharov je bil (jedrski) fizik, ki je Sovjetski zvezi pomagal
  priti do nuklearnih bomb. Potem je spoznal strahoto takega orožja in strahoto sovjetskega režima. Postal je eden najbolj znanih sovjetskih oporečnikov in borec za človekove pravice.
  Severna Koreja še čaka na takega junaka!

 • PikaPolonica

  Full grd moški.

  • Franc Šink

   Še za pasjo hrano ni.

   • Zgornji

    Heh, Dobra !!! ;-))

  • Zgornji

   Ogabnonagravžen , … kot kak našemljeni odojek :-P

 • Olga

  Slovenski komunisti pozdravljajo naciste v Trbovljah!

 • Antonius

  Američani počasi satelitsko skenirajo Severno Korejo in potem bo padlo točno tja, kjer bo potrebno.
  Severno korejski odojek se takrat še ni rodil, ko so Izraelci leta 1973 skenirali sirskega Hafeza Asada.
  Ko je nazadnje počilo, je počilo točno tam, da je Hafez Asad za zmeraj izgubil golansko planoto.
  Če bo odojek preživel posledice skeniranja, ga bo na koncu speklo njegovo ljudstvo.
  Severni Korejci se bodo rešili svojega tirana, slovenski komunisti in Laibach, bodo izgubili pa svojega vzornika in prijatelja.

 • Franc Šink

  Severno Korejski režim nič ne razkriva,ampak LAŽE.

 • xtc

  hM NEKAKO ME SPOMINJAJO NA SLEDILCEkULTA LEVEGA ZLATEGA TELETA;KI SLAVIJO VELIKE GOSPODARSTVENIKE;kot so Zidar;Šrot;Bavčar;Rigelnik;Groff;Ročnk;Tuš:Jankovič;Kordeš;iLC ITD:

 • Zgornji

  One Word : Celulitko :-P

 • anzek

  Severno korejci tudi podpirajo izgradnjo II. tira. Kaj ne Cerar?

  Samo vprašanje časa je kdaj bo pujs Un končal kot romunski diktator.

 • francelj3

  Strokovnjaki za jedrske rakete? Še nikoli slišal. Ne Američani ne Rusi nimajo jedrskih raket, niti pojma, kako ali zakaj jih narediti. Imajo pa jedrske bombe na raketah, kar bo Kim Un Pujs kmalu doživel v živo. Še en strokovni dosežek začetničarja N.Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!