Sirske sile iz pokrajine Alep izgnale še zadnje džihadiste

Foto: epa, fotografija je simbolična

Sirske vladne sile so danes znova prevzele nadzor nad krajem Maskana, zadnjo utrdbo skrajne skupine Islamska država v pokrajini Alep na severu Sirije.

Po navedbah sirske tiskovne agencije Sana so vladne sile znova “vzpostavile varnost in stabilnost” v Maskani na vzhodu pokrajine Alep, od koder so ponoči pregnale borce Islamske države. Sirski observatorij za človekove pravice pa je sporočil, da so se džihadisti skupaj z družinami umaknili iz kraja po znatnem napredku režimskih sil na tem območju v zadnjih dveh tednih.

Foto: epa

Raka – prestolnica Islamske države je še neosvobojena
Sirske sile so v zadnjih dneh prekinile cestno povezavo med Maskano in Rako, prestolnico Islamske države v Siriji. Maskana leži približno 15 kilometrov od pokrajine Raka, kjer se sirske opozicijske demokratične sile pripravljajo na ofenzivo na mesto Raka. Za zdaj ne kaže, da bo sirska vojska sodelovala v tej operaciji.

Z osvojitvijo Maskane se je končala velika ofenziva sirskih sil in paravojaških enot v pokrajini Alep, med katero so te od januarja zavzele več kot 200 krajev in vasi.

C. Š., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!