Sirske sile iz pokrajine Alep izgnale še zadnje džihadiste

Foto: epa, fotografija je simbolična

Sirske vladne sile so danes znova prevzele nadzor nad krajem Maskana, zadnjo utrdbo skrajne skupine Islamska država v pokrajini Alep na severu Sirije.

Po navedbah sirske tiskovne agencije Sana so vladne sile znova “vzpostavile varnost in stabilnost” v Maskani na vzhodu pokrajine Alep, od koder so ponoči pregnale borce Islamske države. Sirski observatorij za človekove pravice pa je sporočil, da so se džihadisti skupaj z družinami umaknili iz kraja po znatnem napredku režimskih sil na tem območju v zadnjih dveh tednih.

Foto: epa

Raka – prestolnica Islamske države je še neosvobojena
Sirske sile so v zadnjih dneh prekinile cestno povezavo med Maskano in Rako, prestolnico Islamske države v Siriji. Maskana leži približno 15 kilometrov od pokrajine Raka, kjer se sirske opozicijske demokratične sile pripravljajo na ofenzivo na mesto Raka. Za zdaj ne kaže, da bo sirska vojska sodelovala v tej operaciji.

Z osvojitvijo Maskane se je končala velika ofenziva sirskih sil in paravojaških enot v pokrajini Alep, med katero so te od januarja zavzele več kot 200 krajev in vasi.

C. Š., STA

 • Povejte v kaj so se vpletli am eričani, ki so ob strani džihadistom on Jordanski meji. Direktno nagajajo Sirski državni vojski in še več, so direkten sovražnikj proti kateremu se bodo Rusi ob podpori Sircev zelo krvavo borili.

  • garfi

   tudi ti se krvavo boriš
   putin je krvav

   • Ne v Siriji- v Siriji se borijo za pravično stvar. IS podpirajo Itrael, ZDA, Turčija, Jordanija.. Tu gre za direktno borbo proti n ovemu svet ovnemu re du. In to bi ljudje morali bolj poznati, ker gre za temelj zla na svetu.

    • cosmosjasnovidec

     Za časa črnskega kamelotrajbarja “obame” so Zda res podpirale IS saj so đihadiste oskrbovali tudi z orožjem prav tako kot turki,rusi in celo slovenija z pošiljkami katere je pošiljal komunajzerski iztrebek “milan kurčan” po domače imenovan dvojajčni pajacek.
     Trump pa bo oziroma je sigurno že prekinil taka dejanja katera mu seveda zamerijo levičarji,ker so jezni,da sedaj služijo samo turki in rusi oni pa ne.
     Zato ravno levičarji pod vplivom gnide “sorosa” toliko kokodačejo,ker sedaj tudi smrduh “soros” ne more prosto švercati orožja k đihadistom.

     • Mora tudi Trump delati kot mu ukažejo gospodarji v ZDA..ne si delat iluzij.

  • cosmosjasnovidec

   Kje si pa ti bil na prepihu?

 • xtc

  Baje poročajo ;da je zadnji bežeči imel na hrbtu sliko Tita in na r*** vtetovirano rdečo zvezdo:

 • tarantela

  A ni Katar financiral gradnjo džamije v Ljubljani, ali se motim?
  http://svet24.si/clanek/novice/svet/5934f441da66c/zaostritev-odnosov-katar-so-odrezali

 • Anonimni_Profesor

  Danes so izgnali katarske diplomate iz nekaterih arabskih drzav zaradi podpiranja terorizma. Tudi mi bi jih morali nagnat da bi bezali kot stakori.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!