Sirske ženske pozivajo EU, naj njihove moške pošlje nazaj v domovino, tam jih potrebujejo! Se bo zdaj vrnil tudi Ahmad?

Datum:

Vojna v Siriji, ki se počasi umirja, je privedla do pomanjkanja moških, eden izmed novinarjev naj bi celo ocenil, da je do 70 odstotkov mimoidočih, ki jih sreča, žensk, te pa so v tem času napredovale v karieri, prav tako opravljajo dela, ki so bila v preteklosti značilna za moške. Da se vojna končuje, se strinjajo tako Trump kot Izrael in ruska RT. Skrajni čas je, da se tudi zloglasni brivec Ahmad Shamieh vrne domov, tudi njega žena gotovo nestrpno pričakuje!

Vojna v Siriji je privedla do pomanjkanja moških v državi in zdaj, ko se razmere izboljšujejo, sirske ženske želijo, da  Evropska unija Sirce pošlje nazaj v domovino, da bi jo pomagali rekonstruirati. Tudi ameriški predsednik Donald Trump je že dejal, da je bila Islamska država premagana, in obljubil odpoklic vseh svojih enot z območja. Pri tem ga je med drugim odločno podprl tudi znani in priljubljeni republikanski senator Rand Paul. Tudi Izrael trdi, da je vojne konec, in celo ruska RT objavlja poročila ter posnetke praznovanja božiča v Alepu in v Damasku.

Ženske napredovale v karieri, zasedajo delovna mesta, ki so jih pred tem pretežno moški
Dolga vojna pa je po poročanju portala Voice of Europe povzročila veliko pomanjkanje moških, eden izmed novinarjev namreč trdi, da je 70 odstotkov vseh, ki jih sreča, žensk, tako na univerzi, na ulici kot v kavarnah – same ženske. Večina mladih, za boj sposobnih moških, je Sirijo zapustila, pa trdita študentki Safaa in Sheima. Še ena mimoidoča, Lina, pravi, da bi morale oblasti tistim, ki so pobegnili pred vojaško dolžnostjo, ponuditi amnestijo, da bi pomagali vsaj pri rekonstrukciji države. Kljub pomanjkanju moških pa portal še poroča, da sirske ženske napredujejo v karieri in prevzemajo delovna mesta, ki so bila v preteklosti rezervirana za moške.

Skrajni čas, da se vrne tudi Ahmad!
Se bo v Sirijo prav tako vrnil zloglasni nelegalni migrant Ahmad Shamieh, ki so ga nekateri levičarski poslanci pred policijo skrili celo v hram demokracije, da bi se tako izognil deportaciji? Tudi on je namreč pustil ženo za sabo, na družbenih omrežjih pa se medtem hvali z obiski turističnega bisera Bled, poziranjem v obleki in delom na črno, ki ga v narkomanski greznici Rog opravlja kot brivec in frizer.

Foto: Facebook

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Občina Slovenske Konjice: Rekonstrukcija za hokej ŠRC park Slovenske Konjice

Še ena pridobitev v občini Slovenske Konjice v letu...

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...