Škandal brez primere: Ameriškim vojakom, večinoma kristjanom, ‘uredili’ muslimanskega kaplana

Foto: epa

Ker niso našli nobenega krščanskega kaplana za 14 tisoč ameriških vojakov, ki so pretežno kristjani, so jim ‘uredili’ kar muslimanskega. Si predstavljate, kakšen škandal bi bil, če bi muslimanom ponudili krščanskega duhovnega voditelja? 

Pojavljajo se več kot upravičena vprašanja, kako bo Khallid Shabazz, muslimanski duhovnik, ustrezno duhovno vodil 14 tisoč večinoma krščanskih vojakov. Shabazz je sicer vojaški podpolkovnik, vendar pa je sprejel odgovorno vlogo, da bo nudil duhovno oskrbo 14 tisoč pretežno krščanskim vojakom v bazi Lewis-McChord, ki se nahaja blizu Washingtona.

Ob ponudbi po pisarni skakal kot majhen otrok
Jihadwatch povzema Shabazzove besede: “Ponudbo sem dobil v telefonskem pogovoru. ‘Hvala, cenim to. Služil bom častno.’ Nato sem odložil slušalko in skakal kot majhen otrok. Tekal sem po pisarni in govoril ‘al hamdulillah, al hamdulillah’, hvaljen bodi Bog!”

Od približno 1.400 duhovnikov v vojski jih je le pet muslimanskih.

Spreobrnil ga je muslimanski vojak v Nemčiji
Shabazz, pred tem znan kot Michael Barnes, se je rodil v luteranski družini v Louisiani. Ko je bil star 23 let, se je pridružil vojski, med drugim pa je deloval tudi v Nemčiji, kjer je sodeloval z muslimanskim vojakom. Pravi, da se je hitro naveličal hvalisanja muslimanskega vojaka o islamu, zato ga je izzval na dvoboj v razpravi. Ta pa je pri Shabazzu povzročila, da je ponovno ovrednotil svojo vero. Nenadoma se je odločil, da prestopi v islam, spremenil si je tudi ime in se na koncu pridružil kaplanskemu zboru. Kot vojaški kaplan tako deluje že 18 let, med drugim je bil tudi v Iraku, na Kosovu in v Guantanamo Bayju.

Mu je za verjeti, da ne bo nikogar spreobrnil v islam?
Shabazz je sicer dejal, da ne namerava nikogar spremeniti v islam, vendar pa se nekateri vojaki odločijo za ta korak. “Moja naloga je, da nikogar ne spreobrnem v islam. Bog vodi ljudi. Moj edini cilj je, da so ljudje, ko zapustijo mojo pisarno, močnejši kot takrat, ko so vanjo vstopili.”

Marjanca Scheicher

 • garfi

  če se ne bodo uprli so multikulti krščanarji

  • Caetano

   Ja takšnih je tudi kar nekaj po krščanskih cerkvah. Eni gredo še dlje od papeža Frančiška, ki uveljavlja multi-kulti politiko migrante v vsako župnijo. Švedska lezbična škofinja je recimo predlagala, da bi zaradi muslimanov umaknili križe iz cerkva v njeni škofiji.

   http://www.breitbart.com/london/2015/10/05/worlds-first-lesbian-bishop-calls-church-remove-crosses-install-muslim-prayer-space/

   • garfi

    folk je plačan ali nor, ne more se dobro končati
    jaz sem sklenil da praga cerkve ne prestopim več
    od nekdaj se mi je njihova hinavščina in utopija upirala
    pred dnevi so dobesedno rajali, ko jim je od butalcev uspelo
    pokrasti sto tisočakov za afriko
    črnuhi pa hodijo posiljevat evropejke

  • Anonimni_Profesor

   Ne samo nekateri kristjani. Tudi kulturni marksisti in razni kao progresivci so čisto indoktrinirani z multi-kulti. Samo poglej nemško sceno. V tem so morda nekateri naši marksisti celo malo boljši. Recimo Žižek nekako čuti, da islamizem in marksistični načrti le ne gredo skupaj. Mogoče je tudi naš Jovo malo v to smer. Mimogrede maček si ga kaj videl zadnji čas?

   • garfi

    nekoliko sem zmanjšal aktivnost, tako da ne spremljam komentatorjev
    v celoti
    težko se bomo izvlekli, še Trump ima hude težave
    mislim, da bomo še naprej capljali v ozadju

 • samotoje

  Muslimanski kaplan? Tole je pa najboljši štos meseca. Marjanca, ti pa res znaš.

 • tarantela

  Učas so take debele nakladal za prvi april, na tem portalu jih pa vsak dan in to kar več skupaj.

 • Olga

  Provokacija! Kaj pravi levaški papež?

  • slaipowi

   Koga pa še briga papež. Olgino mnenje je pomembno.

 • xtc

  No nekaj drži muslimani nimajo kaplanov:
  Če pa gre v tem primeru za kurata;pa gre za hudo provokacijo;saj je težko verjeti ;da bo musliman bral krščanske molitve in spovedoval ipd
  Je pa tudi malce vomljivo ;da bi vojska tvegala tako konfliktno zadevo;ki lahko prinese hude konflikte in spore v njej zao je tale novica malce tako tako;čeprav ni rečeno ;da res ne gre za provokacijo ;ki jo je nekdo namerno storil v vojski;seveda pa bo ob konfliktih tudi odgovoren zanjo:

 • Caetano

  Zakaj nekateri mislite, da to ni možno?!

  Tu spodaj ta islamski kaplan sam govori o svoji novi zadolžitvi:

  http://www.mcclatchydc.com/news/nation-world/national/national-security/article135249589.html

  • samotoje

   Pa ne kaplan!!! za kriščeve rane. To so kurati.

   • Caetano

    Marjana je verjetno prevedla war ali military chaplain kot kaplan je pa kurat to drugace ja. Ampak stvari iz clanka se dogajajo.

 • centurion

  Saj so vojaki.
  Morebiti ga postavijo za trening tarčo na 100m.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!