Škandal brez primere: Lastniku zasegli apartmaje in jih popolnoma obnovili na njegove stroške

Slika je simbolična. Foto: iStock

Očitno nemška oblast uresničuje tisto, kar so obljubili, da bodo naredili: prvič so zasegli prazne bivalne prostore enega od lastnikov stanovanj v okrožju Hamburg Mitte v Nemčiji in jih na silo dali v najem. V povezavi s tem skrbnik trenutno obnavlja šest stanovanj za dolgoročni najem v ulici Ohlendorffstrasse v navedenem kraju. Predstavnica za okrožje Sorina Weiland pa pravi, da jih bodo še letos obnovili, stroške obnove pa naprtili kar lastniku.

Že novembra lani je Abendblatt poročal, da v Hamburgu primanjkuje stanovanj, zato so sprejeli skrajni ukrep: razlastitev. “Priprave” na to so se začele že leta 2013, in sicer s strožjim stanovanjskim varstvenim zakonom za področje Hamburga, kjer lahko dlje časa neuporabljene apartmaje prenovijo in oddajo nasilno v najem, poroča Jihad Watch. V okrožju Mitte so tako zasegli kar šest stanovanj (od načrtovanih osem) na Ohlendorffstrasse.

Potem, ko so lastniku zagrozili z razlastitvijo, pa so mu na koncu le obljubili, da bo lahko ponovno oddajal svoja stanovanja. Vendar pa je bila obljuba zgolj ustna.

Omenjeni apartmaji so bili prazni že od leta 2012, najemodajalec – lastnik pa je zavrnil, da jih vključi na trg izposoje. Zato so bila njegova stanovanja 1. marca izročena skrbniku, ta pa je stanovanja obnovil v skladu s sanitarnimi zahtevami, obnovil ogrevanje, talne obloge, vodovod in omet. Sorina Weiland je razkrila, da so stanovanja trenutno v stanju, ko jih je mogoče spet oddajati in jih bodo vrnili lastniku.

M. S.

 • xtc

  Zadeva jer hudo sporna z vidika človekovih pravic;saj posega v največjo svetinjo zasebno last;kjer lahko država poseže le v primeru če je stanje ogrožalo življenja drugih;v nasprotnem primeru bo zadeva na ESČP PADLA PO DRŽAVI:

 • Messo longi

  Si predstavljate tole pri nas …nacionalizacija …. mi pa še denacionalizacije nismo končali …:)
  gotovo so krivi komunisti … sploh tisti stari 80+ let :)

  • von Rhein

   Končno eden,ki pravilno oceni in napiše.

 • tarantela

  Spet Murgle na delu, hi-hi…

 • tasilo

  Mater, ali ste tako nesposobni, ali tako pokvarjeni ali pa taki manipulatorji. Zakaj ste zatajili, da so “stanovanja namejena NAMESTITVI MUSLIMANSKIH MIGRANTOV? Zakaj ste zatajili, da so vsi ti “zasegi” stanovanj zaradi namestitve beguncev?

  Apartments seized from their owner to accommodate Muslim migrants
  https://www.jihadwatch.org/2017/05/germany-apartments-seized-from-their-owner-to-accommodate-muslim-migrants

  “And now it has happened. Merkel’s Germany is showing a clear preference for Muslim migrants over the rights of its own citizens. And apparently most Germans are too cowed by the prospect of charges of “racism” and “Islamophobia” to utter a murmur of dissent.”

  • princeska

   Tudi novinarji nove nam servirajo novice, ki so v skladu z vladajočo politiko prikrivanja dejstev, zlasti v zvezi z migranti, si nihče ne upa niti pisniti. To ni nesposobnost, to je hlapčevsko zavajanje javnosti.

 • Anja M.

  Takšni incidenti gredo zelo na roke raznim nacionalistom, rasistom, neo-nacistom. Še najbolj ironično pri temu je, da je najverjetneje lastnik teh nepremičnin bil podpornik multikulturalizma dokler niso posledice doletele njega neposredno.

 • Darth Vader

  celoten članek, ki ga povzemate je v celoti preveden tukaj (skupaj z vsemi ustreznimi povezavami):

  https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/15/nemcija-pleni-domove-za-migrante/

 • Vince Blake

  Se pravi, da se Nemci učijo od nas. 70 let od naše nacionalizicije sedaj oni to počno. Pa naj še kdo reče, da naši komunisti niso bili jasnovidci in “pred časom”. (sarkazem).

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!