Škandal v Rusiji: Lokalni minister in uradnica ujeta na pol naga in pijana v državnem vozilu

Foto: youtube

Rutinska prometna kontrola je sprožila obsežen politični škandal v ruski Saratovski regiji, potem ko je policija odkrila lokalnega ministra in mlado žensko, oba vidno pijana in na pol naga v avtu, ki je last države, v času ministrovega dopusta. Policisti so zjutraj v petek, 25. maja, ustavili avtomobil, ker ni imel prižganih luči. Za volanom je bila ženska, pomanjkljivo oblečena, medtem je minister na zadnjih sedežih spal v majici in spodnjem perilu. Oba sta bila vidno zelo pijana.

Ženska, ki je podobna lokalni uradnici, poroča RT, je na porodniškem dopustu, Marija Mišenko. Skušala je zbuditi ministra in ga klicala “Saša, Saša” (okrajšava za Aleksandr), pri tem pa grozila policistom, da bodo imeli probleme, ko se zbudi. Sčasoma je prišel k zavesti in začel iskati dokumente za državno vozilo. Takrat se je izkazalo, da je minister za finance Saratovske regije, Aleksandr Viskrebencev, ki je na dopustu do konca meseca. Policiste je prosil za vžigalnik, da bi prižgal cigareto, in skušal celo pobegniti.

Ker voznica ni priskrbela nobenih dokumentov, da bi jo lahko identificirali, so jo odpeljali na bližnjo policijsko postajo, kjer je zavrnila alkoholni test. Sorodnik Mišenkove je za televizijo dejal, da to zagotovo ni ona, saj ne bi mogla biti vključena v takšen incident, ker je na porodniškem dopustu, poleg tega pa Mišenkova “nikoli ne pije”.

Škandalozni posnetki so sprožili preiskavo domnevne zlorabe vozila, ki je v državni lasti. Če se izkaže, da je Viskrebencev dejal ženski, naj vozi, lahko oba izgubita vozniško dovoljenje. “Guverner je odredil posebno komisijo pod vodstvom namestnika guvernerja Igorja Pivovarova, da bi preučila vse podrobnosti, sprejela sklepe in odločila o zadevi. Komisija že deluje, odločitev bo kmalu sprejeta,” so sporočili iz pisarne guvernerja. Vir v regionalni upravi je medtem dejal, da bo verjetno Viskrebecev takoj dobil odpoved, ko se vrne s “počitnic”.

A. G.

 

 • RATATA

  Komisija bodo sestavljali
  Pivovarov, Vinarov in Vodkarov.
  Oproščen bo.

 • xtc

  Kaj je tukaj novega?
  Putikini pijančki in kurbe.
  Sicer pa make love and drink,not war.

 • Ana Job

  Očitno nista dosti boljša od naših vladnih uslužbencev.

 • šmentanamuha

  No, ta dva sta se onegavila prostovoljno. Problem je samo službeno vozilo. Pri nas pa Jankovića zalotijo pri izsiljevanju seksa s farmacevtko, potem pa zbrišejo dokaze in stari zdaj hodi okoli kot veliki heroj, ljudje pa mu ploskajo.

 • Soave

  Ja. . . . pišuka, no ?? Če nisi ta pravi, se res nikjer ne moreš skrit, da bi si privoščil sproščujoče trenutke ??
  Kaj je tu posebnega ? Po celem svetu je enako .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!