Škotskemu komedijantu zaradi slabe šale, ker je psa učil salutirati, grozi pol leta zaporne kazni

Markus Meechan aka Count Dankula (vir: twitter)

Škotsko sodišče je komedijanta in youtuberja Markusa Meechana spoznalo za krivega “izredne žalitve”. V sodnem procesu, ki traja že več kot dve leti, tožilstvo preganja Meechana, ker je mopsa svojega dekleta v šali naučil salutirati na pozdrav “Sieg heil”.

V hudomušni šali, s katero je Meechan želel svojemu dekletu dokazati, da ni vse, kar je povezano z mopsi, srčkano, je njenega psa naučil salutirati na pozdrav nemškega rajha. Originalni video je hitro postal hit na Youtubu, kjer je na kanalu Count Dankula zbral več kot 3 milijone ogledov, preden so oblasti uspele reagirati.

Tožilstvo je Meechana obtožilo “zločina iz sovraštva”, saj je posnel psa, ki dviguje desno tačko kot odziv na pozdrav “Sieg heil”. Meechan je v vseh pogovorih v javnosti, v intervjujih in na zaslišanjih na sodišču vztrajal, da je bila vse samo šala, da ni ne rasist ne nacistični simpatizer. V pogovoru za Dangerous je povedal, da sta bili “zaplinimo Jude” in “Sieg heil” enostavno “najbolj grozni frazi, ki se ju je lahko domislil”.

Na sodišču je povedal, da je video naredil v glavnem zato, da bi ujezil svoje dekle, ki mu je ves čas sodnega procesa stalo ob strani. Kar je bolj zaskrbljujoče, je dejstvo, da tožilstvo deluje na predpostavki, da je Meechan “koval zaroto s svojim mopsom, da bi izrabil njegovo očarljivost zato, da bi ukanil ljudi, ki bi nato zaplinili polne stadione ljudi.” Če vam zadnji stavek zveni noro, se lahko tolažite, da niste edini.

Kar velja za plebs, ne velja za plemstvo. Na fotografiji je britanski princ Harryj v nacistični uniformi. (vir: twitter)

Zdaj je sodišče Meechana spoznalo za krivega. Vseeno pa se kalvarija nadaljuje, saj so izrek kazni po poročanju neodvisne novinarke Lauren Southern zaradi zavlačevanja tožilstva prestavili na sredino aprila. Meechanu grozi do pol leta zaporne kazni.

Ivan Šokić

 • xtc

  Zanimivo,ko se kamel heblarji in levaki pa derejo javno ,da je treba Izrael uničiti in Izraelce pobiti pa zadeva ni kazniva

 • tasilo

  (X) je zbral več kot 3 milijone ogledov, preden SO OBLASTI USPELE REAGIRATI

  Ajajaj, Šokić, lepo prosim, uprabljaj slovensko sintakso (skladnjo) in pravila ter logiko slovenskega jezika in napiši lepo, prav in smiselno. Dve možnosti imaš, obe sta prav, lepi in smiselni. Tvoje jezikovno skrpucalo ni nič od tega (tako se ponavadi izražajo rovtarji, gmajnarji, gastarbajterji, čefurji, čapci in bebci, za katere je pravilna formulacija z dajalnikom pretrd umski oreh).

  (a >) je zbral več kot 3 milijone ogledov, preden JE OBLASTEM USPELO REAGIRATI
  (b >) je zbral več kot 3 milijone ogledov, preden SO OBLASTI REAGIRALE

  Bo šlo?

  LP. Hanibal Lector

 • Get2 Business

  tudi ta stran je odstranila večino fotografij:
  http://www.catsthatlooklikehitler.com/cgi-bin/seigboardbest.pl?2507:1

 • Vince Blake

  Še malo, pa bodo začeli še psu soditi ti blesavi Angleži….oziroma Škoti.

 • Artur

  Komunajzarskim komedijantom zaradi slabih šal, ker paradirajo z zločinskimi komunističnimi simboli, grozi vsakemu po pol leta zaporne kazni.

  George Carlin -Govori o novom svetskom poretku -prevod
  https://www.youtube.com/watch?v=vg4oVRv3GbQ

 • Artur

  Tožilstvo je Meechana obtožilo “zločina iz sovraštva”, saj je posnel psa, ki dviguje desno tačko kot odziv na pozdrav “Sieg heil” = vzpon NWO “politično korektnega” levega fašizma, ki mimogrede že uničuje Evropo .

  Lauren Southern : Who Are the Real Fascists?
  https://www.youtube.com/watch?v=ozamG2ntIgA

 • Aton

  Še iz Juge. Kuža je lajal samo takrat, ko je lastnik rekel: Bosanc gre!

 • stajerc5

  Nimam pojma kaj je narobe naredil. Moj terier zavoha vsakega rdeckota na sto metrov in ga poscije prej, predno lahko reagiram!

 • Sadako

  https://www.youtube.com/watch?v=Gmalvvvve5E
  Očitno živijo v Jugoslaviji…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!