Skrajnež v Moskvi zabodel opozicijsko rusko novinarko

Tatjana Felgengauer (foto: Facebook)

Neznanec je danes v Moskvi vdrl v prostore radia Eho Moskve in v vrat zabodel radijsko voditeljico Tatjano Felgengauer, je sporočil odgovorni urednik radia Aleksej Venediktov. Felgengauerjeva je utrpela hujše poškodbe in so jo odpeljali v bolnišnico. Napadalca so aretirali.

Napadalec je varnostnike začasno oslepel s sprejem, vdrl v prostore in zabodel 32-letno Felgengauerjevo. Varnostnikom je nato uspelo napadalca ustaviti in ga zadržati do prihoda policije. Venediktov je še pojasnil, da je Felgengauerjeva utrpela hujše poškodbe, vendar njeno življenje ni ogroženo.

Gre za novinarko, ki se je udeleževala opozicijskih shodov
Ruski mediji so sicer poročali, da sta v stavbo skušala vdreti dva napadalca, uspelo pa je le enemu. Felgengauerjeva je ena od nadomestnih urednic in dolgoletna voditeljica jutranje informativne oddaje. Aktivno se udeležuje tudi opozicijskih shodov. Eho Moskve je znana radijska postaja, ki na pogovore redno vabi opozicijske voditelje in je pogosto kritična do vlade, čeprav je eden od večinskih lastnikov ruski plinski gigant Gazprom, piše STA.

Napadalec.

Aretacija napadalca.

 

C. Š.

 • šmentanamuha

  Problem je beseda “opozicijska” novinarka, ki se aktivno udeležuje opozicijskih shodov. Mislim, da resni novinarji že po defoltu tega ne bi smeli početi. Etični kodeks jim veleva nevtralno držo, ki bi naj bila podlaga za čim bolj objektivno poročanje. Torej se mora odločiti ali je političarka ali novinarka. Sicer ni ne eno ne drugo.

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Kaj pa hanziatski forum 571? Pozicijski “novinarji” so pa lahko?

   • šmentanamuha

    To velja za vse, draga Olga, kaj nisem dovolj jasno napisala?

  • Soave

   Zelo dober pogled !!

 • baubau

  komunizem=terorizem=barbarizem

 • xtc

  Putinova klika pridno čisti opozicijo,kot so to počeli KGB jevci no in naš mesar Titek.

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Kaj pa Kramberger? Titeka ni bilo več…

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Pri nas so komunisti ubili Krambergerja, ker bi lahko prevzel oblast! Nato je “zmagal” Kučan…ki je izjavil, da je “veren”… Nato je “zamrznil” partijsko knjižico. Še pomnite tovariši?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!