So specialci rešili uvodno tekmo bundeslige pred terorističnim napadom?

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Nemške specialne enote so danes v Porenju prijele domnevnega skrajneža Islamske države, ki naj bi načrtoval teroristični napad na uvodni tekmi nemškega nogometnega prvenstva, ki bo konec avgusta. Osumljenec naj bi v Nemčijo prišel kot begunec iz Sirije.

Posebna delovna skupina policije (SEK) je prejšnji petek aretirala 24-letnega prosilca za azil, osumljenega načrtovanja terorističnega napada na uvodni tekmi nemškega nogometnega prvenstva. Nemški policisti so namig o domnevnem teroristu dobili iz zapora v kraju Gelsenkirchen v sosednji zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija. Nedavna policijska preiskava zaenkrat ni odkrila dokazov o konkretni grožnji, poroča Merkur.de.

V policijski akciji v mestu Mutterstadt so poleg specialcev sodelovali zvezni kriminalisti, usmerjala pa jo je policija iz Duisburga. Tožilstvo je zahtevalo nalog za prijetje osumljenca, ki je trenutno v priporu. Minister za notranje zadeve Ralf Jäger (SPD) je ob tem povedal: “Aretacija dokazuje, da so varnostni organi v boju proti terorizmu uspešni in da dobro sodelujemo.”

Našli številne fotografije spopadov v Siriji
Moški naj bi deloval po navodilih visokega predstavnika Islamske države,v Nemčijo pa naj bi prišel letos, kot begunec iz Sirije. Nameščen je bil v Severnem Porenju-Vestfaliji. Ob aretaciji so preiskovalci na njegovem telefonu in računalniku  našli številne fotografije, ki prikazujejo spopade v Siriji. Zaenkrat še ne vedo ali gre za osebne fotografije osumljenca ali pa jih je naložil na svoj računalnik iz spleta.

V. V.

 • Anton

  sirijec prišel v nemčijo. koliko potencialnih skrajnežev, med drugim tudi pristašev/članov isisa je Slovenska vlada pod diktirko Cmerarja ups cerarjav prvem valu migracje(ko ni bilo popolnoma nobe kontrole, skrtka kaos po domače rečeno kršitev šengengovskih predpisov po celi črti) “izvozila” naprej.

 • Franc Šink

  Spet ena visoko izobražena oseba.Vprašanje je v čemu?

 • sprehajalec

  So specialci rešili uvodno tekmo bundeslige pred terorističnim napadom?

  Bravo specialci, ena tekma je pod streho. Ostane pa še 305 tekem prve lige in 306 druge lige v sezoni 16/17. Veliko bo še dela….

 • totex39

  Hudič begunski a nima vojne v svoji državi, naj tam kaže mišice ne pa v Evropi.

 • alojz

  Takoj vrniti vse moške od 16 do 60 leta. Če se pa kakšna ženska razstreli je pa treba vrniti še vse ostale.

 • Sloven”c

  toliko o tem, kulturna obogatitev pa to….cepci

 • cornusmas

  A spet en kirurg na delu?

 • garfi

  mogoče jih zato murgelski mediji ne imenujejo več begunci
  trenutna moda je prebežniki

  • samsara

   Tudi begunci kar vztrajajo, pri nekaterih najbolj gorečih družbenopolitičnih delavcih.

 • samsara

  Zagotovo je trpel za psihičnimi motnjami ali kar boleznimi, ubogi Sirec, ki je moral toliko prestati. Zdaj pa še tujec v tujem okolju, kjer moški nekako nimajo statusa, kot ga je bil vajen doma, v puščavi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!