Socializem po potrebi – Nicolas Maduro trgovcem ukazal božične razprodaje

Nicolas Maduro (Foto: sta).

Socialistična vlada Nicolasa Madura je prišla na novo idejo, kako prebivalce Venezuele razveseliti v prazničnem času. Kljub temu, da se socialisti strogo borijo proti odprtemu trgu, konkurenci in potrošniški mentaliteti, pa jim je tokrat prišla prav. Maduro je ukazal trgovcem, da morajo imeti božične razprodaje. 

Spomnimo, da je beda v Venezueli iz dneva v dan večja. Ljudje umirajo od lakote ali od nasilja. Povpraševanja je veliko, ponudbe pa zelo malo. Sedaj pa so še tiste trgovine (gre večinoma za male trgovce), ki z že tako nizkimi cenami komaj preživijo, dobile ukaz, da morajo svoje produkte prodajati pod ceno.

Kapitalizem je pripravno orodje socializma, ko se situacija poslabšuje
Neverjetno pri vsem tem pa je, da trgovci niso spustili cen zato, da prodajo produkte, ki se prodajajo po previsoki ceni. Cene so v Venezueli že tako nizke, kar pomeni, da je država za lastne potrebe ukazala trgovcem, naj svoje izdelke praktično podarijo.

Najbolj zaskrbljujoče pri vsem pa je, in to kaže na mentaliteto socializma, da je morala popuste ukazati kar država. Ni šlo za trg, ampak za neposredni ukaz velikega vodje Madura. Pred prodajalnami po državi so se kar na enkrat pojavili vojaki in začeli na okna trgovin lepiti letake “30 odstotkov ceneje”. Nihče od trgovcev se ni upal upreti, saj so trgovine v času obratovanja stražili državni uradniki in vojaki. 

Socializmu res ni v čast, da se v takih družbah vedno najde nek psihopat, ki mu ni mar za lastno ljudstvo, ampak za svojo legendo, za mit o sebi. Maduro pa je že v preteklosti dokazal, da je popolnoma neuravnovešen, saj je pred časom ljudem predlagal, naj si bolečine lajšajo s plesanjem salse. Ples in prisilne razprodaje pa na koncu meseca ne pomenijo veliko, če imaš prazen želodec in živiš v večnem strahu pred karteli in pred oblastjo.

A. R.

 • tarantela

  A mi ve kdo povedati, v katerem sistemu ljudje ne crkujejo od lakote, bolezni in vojn! Ga ni!!!

  • montyamp

   V švicarskem .
   Haha , taran-tele , saj to mogoče spoh ni res .
   Kaj so tvoja vprašanja fata morgana ali pa ……………………………………….. ???

  • Borut Stari

   V slovenskem. Če ne verjameš, vprašaj Cerarja.

 • althar

  Ja to je pa res lepo. Torej bodo ta teden lahko Venezuelci šli v prazne trgovine kupovat le z dvema torbama bankovcev, ne več s tremi.

 • montyamp

  Kordiš in Violeta gresta na razprodajo , peš .

 • montyamp

  Samozapravni socializem je gnoj od sistema , smrdi že prej kot crkne .

 • rrrrr

  Nicolas Maduro trgovcem ukazal božične razprodaje: v trenutku so pošle vse zaloge svežih fotografij hamburgerjev.

 • Anja M.

  V Sloveniji so razprodaje prav tako razpisane. Lakote in pomankanja zaenkrat še ni vendar se stvari hitro lahko spremenijo.

 • xtc

  Tudi v Slovenii bi lahko zaukazali razprodajo rusofilskoyugokomuniustičnih psihopatov teh je v izobilju-vendar škarta nihče ne kupi.

 • Waltter

  Če pobrskate malo nazaj vaše članke ki so bili na to temo da osnovnih stvari primankuje če pa so že so pa izjemno drage tudi preko 100% nekdanje vrednosti. Seveda pa je zelo dobro da se narod napumpa z podobnimi zadevami češ da prodajajo po minimumu sedaj pa šenkujejo seveda to bo. Tudi s temi 30% jih ne bo pobralo , medtem ko pa bodo imeli prodajo skorej nično nad tistim kar sedaj normalno prodajajo.
  In vedno jih predstavljate kot socialistično državo (seveda so in so bedaki kakor nači kumonisti) vendar preprosto izpustite dejstvo da država leži dobesedno na črnem zlatu in da zaradi tega ker je Hugo nagnal ven in pokradel premoženje tujcem tega skoraj ne more prodati. Seveda je hudo in pa tale pozabil na investicije in črpanje je pod tistim kar je bilo pred tem ker so praktično infrastrukturo uničevali.
  Jih pa z oviranjem prodaje čakajo da bodo zaradi lakote odnesli to vlado in potem zopet tujcem odprli njihove naftne vrelce. Ampak takrat bodo še desetljetja ostali na minimumu kot nekakšna božja kazen.
  Čer je narod odžagan ne moreš iz njih narediti znanstvenikov in doktorjev, pa kaj bi človek sploh govoril so nemci že sami to ugotovili.
  Zanimivo pa je kako lahko par bedakov experimentira z celo nacijo in to dejansko brez posledic.

  • Borut Stari

   Tako se zasužnji ljudstvo. Za ljudstvo življenje po kapljicah Za vladajoče… Veš, tisto črno zlato je v globini in če ga ne znaš ali ne zmoreš črpati je enako nič. Resnica je pravzaprav prav socialistična, Stroški so enormno višji od prihodka. Jajce je dražje od ponve v kateri se peče.

 • Borut Stari

  Enostavno. Hinavščina. Ne proizvajajo in pridelujejo ničesar, denarja za uvoz ni. Sedaj po ukazu lahko pod ceno kupujejo tudi tisto česar ni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!