Socialno omrežje Twitter prekinja stike s podjetjem, ki podrobno vohuni za ljudmi

Foto: epa

Socialno omrežje Twitter je prekinilo stike z medijskim velikanom Media Sonar, ki proizvaja programsko opremo za nadzorovanje, ki je v uporabi 19 lokalnih vladnih agencij. Omenjeno podjetje poleg tega sodeluje tudi s policijo pri vohunjenju za aktivisti. 

Dostop Sonarja do javne platforme Twitterja, ki je namenjen za razvijalce, so onemogočili, v obrambo pa so iz Sonarja preko prodajnega zastopnika sporočili, da je bil nadzorni program, ki je osnovan v oblaku, razvit z namenom, da pomaga pri zaznavanju nezakonitih dejavnosti, ki predstavljajo grožnjo za ohranjanje varnosti, poroča Russia Today.

Organi pregona sodelujejo z medijskim velikanom
Med leti 2014-2016 so bili produkti podjetja Sonar kupljeni s strani 19 organov pregona na lokalni ravni za vsoto vsaj 10.000 ameriških dolarjev. Ugotovljeno je bilo, da so podatke poslali tudi na policijsko postajo Fresno v Združenih državah Amerike.

S programom umetne inteligence podrobno preučujejo posameznika
Podjetje Sonar upravlja s pomočjo programa umetne inteligence, z namenom analiziranja konteksta, fraz in emocij kot predvidenih lastnosti, z namenom, da bi se dokopali do podrobne vsebine individualnih socialnih profilov. S pomočjo svoje analize pa prav tako prikazuje posameznikove trende, od izdelkov, ki jih oseba preferira do lokacij, ki jih pogosto obiskuje.

Foto: epa

Foto: epa

Številni menijo, da takšna vrsta programske opreme ne bi smela biti v rokah organov pregona, saj se jim na ta način olajša možnost za izsleditev organizatorjev protestov in aktivistov. Twitter je poudaril svoj čut za socialno pravičnost in dodal, da bo v prihodnosti še naprej pozoren na podjetja kot je Media Sonar.

N. Ž.

  • Olga

    Kaj uporabljajo naši špijoni in kršitelji človekovih pravic? Naša policija preko Orniga? Pa Janko Veber? Pa Udba? Pred kom branijo? Pred državljani?! Koga branijo? Državo? Lastne interese in PRIVILEGIJE?
    Moj odgovor je, da branijo lastne interese in privilegije pred državljani in DAVKOPLAČEVALCI!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!