Šola prekoračila meje: Učence pozvala k vzpostavitvi islama po vsej državi

Foto: iStock

Islamska šola Bellfield College, v Avstraliji, je svojim učiteljem naročila, naj učencem povedo, da je sekularizem velik sovražnik. Menijo namreč, da lahko mir, stabilnost in pravico dosežemo zgolj z vzpostavitvijo islama. Minister za izobraževanje Rob Stokes je ob tem izrazil zaskrbljenost, da želi šola učence radikalizirati. Zato je zahteval, da se šola zaveže k spoštovanju avstralskih vrednot.

Takšne izjave v islamskih šolah, ki jih imenujejo tudi medrase, sicer niso nobeno presenečenje. Šeriatsko pravo je namreč po njihovem mnenju nad vsemi zakoni, tudi avstralskimi. Vendar pa takšnih idej ne učijo samo v medrasah, ampak tudi v drugih islamskih ustanovah.
Učitelji so po naročilu šole učencem povedali, da je treba islam razširiti po celoti Avstraliji. Da je sekularizem najhujši sovražnik, je zapisano prav v učiteljskih priročnikih, kar se zdi ministru za šolstvo še posebej sporno, piše Daily Mail. “Mir, stabilnost in pravico lahko dosežemo samo z vzpostavitvijo islama,” je navedeno v priročniku.
Takšnih incidentov bo vedno več
Po obisku šolske inšpekcije je šola sporne navedbe sicer umaknila, vendar je minister ob tem poudaril, da morajo storiti še veliko več, da se bodo lahko spopadali z ekstremizmom na šolah.
“Ti pripetljaji ne bodo kar izginili in v prihodnje lahko pričakujemo, da jih bomo videli še veliko več,” je dejal minister in ob tem zahteval, da se šole zavežejo avstralskim vrednotam, kot so demokracija, toleranca, pravičnost in spoštovanje pravil ter zakonov.
A. P.

 

 • Olga

  Medrese zapreti! Tisti, ki so za Alaha in šeriat, naj gredo tja, od koder so prišli!

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!! Če že zdavnaj , bi bilo že Prepozno !!!

 • xtc

  Šole s takimi stališči morajo biti takoj zaprte osebje pa izgnano iz države.

  • ljubinica

   To so verska stalisca. Svobodo veroizpovedi zagotavljajo tudi dokumenti ZN.

   • Razocarana

    Svoboda veroizpovedi ne vključuje omogočanje hujskanja proti kršitvami obstoječih državnih zakonov in deklaracij.

 • vseved

  A nimajo Avstralci en otok namenjen takim in drugačnim nezaželenim prišlekom?

 • baubau

  pri nas vse javne šole že več kot 70 let prekoračujejo meje in pozivajo k vzpostavitvi ateizma,še sedanja vlada pa jih na primer podpre s sklepom o neenakopravnosti učencev v oš alojza šuštarja.

  • Olga

   Komunizem=islamizem=terorizem!

   • Zgornji

    Amennn !!! ! !!! Žaaal.

 • sodnikisozločinci

  Japajade, z lepimi besedami misli, da bo kaj dosegel. Bebo multikultarski.

 • DJURO SUMAR

  Vse privatne (beri: muslimanske, katoliške, pravoslavne, hindujske itd.itd.) šole po vsem svetu je treba zapreti in dovoliti samo sekularne, brez vsakršne omembe verstev.

  • ljubinica

   Komunizem cez ves svet …..

   • djuro sumar

    Ali sem morda omenil komunizem? Jaz sem za humanizem, kar pa ne gre skupaj z versko vzgojo, ki spodbuja nasilje in izkoriščanje.

    • ljubinica

     Ha ha
     Tvoji komentarji demonstrirajo laz ateisticnega humanizma.
     Svobodo veroizpovedi zahte vajo tudi dokumenti ZN.
     Ti pa sanjas o ateisticnem totalitarizmu, ki ga seveda lahko uveljavis samo z nasiljem.

     • djuro sumar

      Sem za svobodno izbiro veroizpovedi, kar manjka vsem vernikom, saj ste strogo naperjeni eni proti drugim, kar tudi povzroča vse te silne vojne in terorizem. Pametni, razgledani ljudje se odločamo za ateizem, kar seveda nima popolnoma ničesar skupnega z nasiljem. Ateizem ne pomeni ničesar drugega kot to, da ne verujem v nobenega Boga.

     • Zgornji

      No, ja, to pa Zato, ker ti žal Manjka Podatkov o Stvarniku , ker si Nepoučen.

     • djuro sumar

      In ti butec me boš podučil.

     • Zgornji

      Kdorkoli ki ima vsaj malo več Pojma o teh Višjih Zadevah te lahko poduči, oziroma, se lahko tudi povsem sam . Lp .

     • ljubinica

      Idiot.
      Kaj pa verjames?
      Tvoja vera: Bil je Nic. Pred okoli 14 milijardami let je Nic brez vzroka in brez namena eksplodiral in potem je NIC brez vzroka in brez namena ustvaril Vse, kar je … vkljucno s tabo ….
      Kdor je sposoben verjeti nekaj takega, tistega je mogoce naplahtati karkoli ….
      ——
      Si za svobodno izbiro veroizpovedi?????
      Ti nimas pojma, kaj je veroizpoved.
      Ti si se odlocil za ateizem?
      Svobodno?
      Ateist ne more verjeti v svobodno voljo. Saj ni nic drugega kot molekule v gibanju ….

     • Megatron Arrows

      A potem je tvoj Bog vsemogočen? A lahko naredi tudi tako velio skalo, da je potem ne more premakniti?

     • Zgornji

      Lahko bi ti odgovoril, da je Bog tako Vsemogočen, da zmore tudi To, Kajti On določa tudi Silo Gravitacije !!! ! !!!
      In vendar ti nebom odgovoril tega.
      Namesto odgovora ti bom odgovoril z vprašanjem, in sicer : A si lahko ti tako neumen, da v neumnosti premagaš samega sebe z neumnostjo ?
      Hvala za vprašanje ;-)

     • Megatron Arrows

      Ne moreš na vprašanje odgovarjati z vprašanjem, posebej, ker nisi ugotovil, da gre za paradoks, ki si ga zastavil tudi ti. Bog ne določa sile gravitacije (težnosti), ampak gravitacijoa je ena od štirih osnovnih interakcij v naravi.

     • ljubinica

      Ha ha
      A te “interakcije v naravi” so pa nastale kar iz nic … in nic jih tudi vzdrzuje v obstajanju …

     • Megatron Arrows

      Tradicionalno štejemo med osnovne sile štiri interakcije: gravitacijo, elektromagnetno interakcijo, šibko jedrsko silo in močna jedrska sila. Izraz »osnovne sile« se je ohranil kljub temu, da je nekoliko zavajajoč, saj ene med njimi – gravitacije – ne opisujemo več kot silo v Newtonovem pomenu: na telo z maso ne deluje na daljavo nobena »gravitacijska sila«, kot to opisuje gravitacijski zakon, ampak jo v okviru splošne teorije relativnosti razlagamo kot ukrivljenost prostor-časa, ki ga sestavlja gravitacijsko podaljšanje časa in ukrivljenost prostora. Sodobni pogled na tri osnovne sile – elektromagnetno ter šibko in močno jedrsko – je, da telesa ne interagirajo neposredno eno z drugim, ampak ustvarjajo okoli sebe polje, ki vpliva na obnašanje oddaljenih teles. Kvantna teorija polja povezuje ta polja z enim ali več delci, za katere se meni, da so rezultat neke osnovne simetrije v naravi.

     • ljubinica

      To ni odgovor na moja vprasanja.
      Vprasanje je bilo: Od kod te sile in kaj jih vzdrzuje v ravnovesju.
      Znanost samo odkriva, kako stvari v naravi delujejo.
      Znanost ne ve, KAJ stvari so.
      Ne ve, kaj je materija, kaj je sila, kaj je zivljenje, kaj je zavest ….

     • Megatron Arrows

      A naj pišem takole, bolj počasi, da boš razumela. Vesolje je večno, sile, ki predstavljajo osnovo, pa se vzdržuje v ravnovesju samo, s tem, da včasih kje pride do neranovesja, kar lahko povzroči, da kaka zvezda “pridobi” planete, ki jih potem v gravitacijskem polju vzdržuje v ravnovesju. Če ne bi bilo gravitacijskega ravnovesja, tudi tvoj bog ne bi mogel nič pomagat in bi šla TAKOJ k njemu. Kaj je materija sprašuješ in tipkaš po tipkovnici, ki je narejena iz ene od materij. Katera sila te zanima, gravitacija, potisna, prostopadna, vlečna ……Kaj pa je življenje? To je čas med spočetjem in smrtjo, prej ni nič, potem pa tudi nič. Zavest je pa to, da posameznik lahko razmišlja tako, kot sam želi, ne pa tako, kot ga far(vseh verstev) opljuva s prižnice. Boga še zmeraj ni, ker če bi bil, ne bi dovolil takih svinjarij, kot se dogajajo na Zemlji.

     • ljubinica

      Koliko si pa ti star? Pred 100 leti so ateisti verjeli, da je mate
      rija vecna. Zdaj imajo pa hud
      problem ….
      Ze dolgo znanost namrec ve, da vesolje ni vecno. Nastalo je z VELIKIM POKOM. Ze kdaj slisal zanj?
      Z Velikim pokom je nastalo vse: materija, energija, prostor in cas ….

     • Megatron Arrows

      Prapok ali rdeči premik in širjenje Vesolja je pričakovano v večnem vesolju, ki se širi in snov nastaja v vrzelih. Pred poznimi 60. leti 20. stoletja je veliko kozmologov menilo, da lahko neskončno gosto in fizikalno paradoksalno singularnost na začetku Fridmanovega kozmološkega modela obidejo s predpostavko, da se je Vesolje, preden je prešlo v vročo gosto stanje, krčilo in se začelo znova širiti. Torej vesolje (vsemirje) JE VEČNO in se samo giblje v smeri krčenja in širjena. Če pa bi bil bog, pa ne vidim nobenega razloga, da človekolika bitja ne živiju na Soncu, Merkurju, veneri, Marsu, Jupitru, Saturnu, Uranu, neptunu in ne nazadnje tudi na Luni. Pa še po celem vesolju bi moralo biti na milijarde civilizacij, ki bi jih ustvarili njihovi bogovi. A ja, a je krščanski Bog ustvaril vse, ali Jahve, ali Alah ali celo Svarog? Mogoče je kristjane ustvaril Alah, muslimane Jahve in Žide krščanski Bog. A ni imel drugega dela?

     • Zgornji

      No, zdaj si pa že vse zmešal – Zmixal . Namreč, ker je En Enoten Prostor kar je ugotavljal že Albert E. , je Eden tudi Stvarnik Celotnega Vesolja : Materialnega dela ki Ni večen, in Energijskega dela, ki pa na srečo Je Večen . Ti pa govoriš o materilanem delu Vesolja , o katerem ti Manjka Podatkov o njegovem Končnem Stanju , oziroma o njegovi usodi . Zato pa ti tudi Manjka Podatkov, da So V S I Planeti Poseljeni z LJudmi Podobnimi nam, in ne samo to, Temveč še celo Sonca so Poseljena z Ljudmi , pod Vročo Atmosfero , pod katero vladajo Drugačni Zakoni Temperatur kot na tem planetu na katerem si trenutno Inkarniran, in tako tudi na naši Luni , ter na še preostalih lunah , če so le dovolj velike , ker na manjših lunah jih pač ni , zaradi več razlogov.
      Ampak, ker ti NASA te Podatke Vztrajno in zvesto prikriva, seveda Zmotno meniš, da smo “sami” v vesolju .
      Pa lep in manj osamljen večer ti želim iz Vesoljnih dobraw, čaw .

     • Megatron Arrows

      Spet en pridigar, ki od butcev vleče denar. Edino kar me moti, od kje veš za Kraloše?

     • Zgornji

      Heh, bebec, če bi ti vedel koliko jaz pregaram v naši družinski firmi , ne pa neki Vatikanski Bandi, mislim da nebi takih naivnih bebastih for ven blebetal … :-P

     • Zgornji

      Problem vseh teh “brihtnežev” Je , da jim manjka Podatek, da materialni del Vesolja Ni Večen, ker ne samo da Ima svoj Začetek, ga Nekoč Čaka tudi Konec , in sicer ko Bo Vsa Materialna Energija Transformirana nazaj v svojo Prvotno stanje , v Svobodno Energijo . Ampak, mislim, da bodo počasi le prišli tudi do Tega Spoznanja … če jih seveda nebo prej prehitel Konec Sveta v Naslednjem Desetletju.

     • ljubinica

      Tale je dobra: Zavest je to, da posameznik lahko razmislja, kot sam zeli ….
      Ha ha
      Vaski ateist. Logicna posledica tvojega ateizma je, da kot ateist ne mores verjeti v svobodno voljo. Saj si samo molekule v gibanju. Kako naj se molekule za karkoli “odlocijo”? Molekule se gibljejo po naravnih zakonih, cilja nimajo ….
      —-
      Ampak logika in ateist seveda ne gre skupaj ….

     • Megatron Arrows

      A si res nepismena? Jaz sem reformirani agnostik in ne ateist. In samo tako, kot sem jaz imajo svobodno voljo, ker ni podrejena nobeni goljufivi verski sekti. Kakšen je pa moj cilj, pa bolje da ne veš

     • Zgornji

      No, ja, Ampak … “naravne zakone” pa je Določil – K D O ???

     • Zgornji

      He, he, a ne, kako hitro začnemo ljudje kriviti Stvarnika za Vse slabo kar se dogaja okrog nas, in v nas, kajneda …
      To so ponavadi taki, ki mislijo da je prej ” nič ” , potem ” nič ” , nevedo pa , da imajo Najhujši ” Nič ” Vmes med obema “ničoma” in to zelo “blizu” sebe – v svojih Bučah … !!! ! !!! ;-)

     • Zgornji

      Ja, eni imajo Precej opraviti iz “niča” , … Predvsem v njihovih “ničnih” prostorih glav … ;-)

     • Zgornji

      Torej nisi zmogel ugotoviti da jaz že kar veliko let vem za tole bebasto vprašanje, na katerega sem ti z lahkoto odgovoril z enakio bebastim vprašanjem, ker sem videl da ti pač Manjka Podatkov o Stvarstvu katerega del je tudi materialni del vesolja. Ampak, ker ti ni jasno tudi Kdo je Uzakonil Zakone Gravitacije poleg Mnooogih ostalih zakonov, se boš pač moral prej vsaj malo podučiti o teh Višjih zadevah, da neboš spet izpadel nepoučen tako kot zdaj in bova lahko kakšno globjo rekla o teh zadevah o katerih ti še ni jasen izvor . Lp + #

     • Megatron Arrows

      Daj to razlagaj tvojim ministrantom, ne pa meni, ki sem s tem že zdavnaj razčistil. BOGA NI, to so samo pravljice za naivce in tiste, ki se nočerjo soočiti z realnostjo in svoje probleme prenašajo na izmišljeno “bitje”. In še nekaj, to ni vprašanje, to je paradoks !! Pa spet ni to božja iznajdba, ampak človeškega uma.

     • Zgornji

      Heh, ja, in Daaaleč Največji Praradox imaš ti v glavi , he, he, he …

     • Megatron Arrows

      Če je bil NIČ, potem tudi Boga ni bilo, razen če verjameš, da je NIČ. Pred miljardeletmi je v vesolju krožilo veliko zvezd tudi naše Sonce. In ker se mu je ena zvezda preveč približala, je Sonce izvrglo nekaj materije iz katere so se oblikovali planeti. Vse skupaj so bili gravitacijski valovi in centrifugalne sile, ki so vplivali na “izdelavo” planetov, ki sedaj krožijo okoli Sonca, Zemlja z hitrostjo 30,287 km/s, pa še vrti se z obodno hitrostjo na ekvatorju 465,12 m/s. V miljonletjih je kar nekaj meteorjev zadelo zemljino površje in s seboj prineslo veliko materiala, ki je pomagal pri “izgranji” zraka in vode. Ker je zemljina notranjost vroča so se v vročih vodah razvili mikroorganizmi, ki so bili pogoj za nastanek drugih organizmov, oz. hrana za njih. Iz vesolja pa so prišli vesoljci (bogovi???) ki so naselili razne višje oblike življenja, ki se je z mutacijami spreminjalo, recimo najslabše vidimo sedaj pri razvoju človeka. mogoče se bodo vesoljci vrnili in počistili ta plevel. In da se razuemo, jaz nisem ateist, ampak reformirani agnostik.

     • ljubinica

      A nisem dovolj jasno napisala, da je to vera ateista. Ateist verjame, da je NIC ustvaril vse.
      Bog je vecen in ni od tega sveta. Ta svet je ustvaril iz nic.

     • Zgornji

      Ooooo, Neeee, … Bog pa Ni ustvaril tega Vesolja iz nekega ” Nič ” !!! ! !!! On namreč takih “ničelnih” zadev Ne počne !!! ! !!! Lp + #

     • Catwoman

      Res ne vem, zakaj je potem ustvaril toliko trpljenja, če ne počne “ničelnih zadev”.

     • Zgornji

      A ni zanimivo, kako hitro začneš Boga kriviti za vse slabe stvari okrog tebe , namesto da bi ugotovila, da Smo si za Vse Slabe stvari v naših inkarnacijah Večinoma krivi Sami !!! ! !!! A ni to luštno, druge kriviti za vse slabe stvari ?? !!! ?? No, premisli malo, kako bi se počutila, če bi vsi vse krivde za vse slabe stvari naprtili nate !!! ! !!! A bi ti bilo lepo ?
      Ampak, Vem kje ti mnajka Podatek, da tako negativno razmišljaš , in sicer : Vsemogočni Stvarnik-Bog je nam dal Svobodno Voljo, da se sami Svobodno Odločimo za Dobro ali za Slabo .
      Pa lep , Svobodnejši večer ti želim :-)

     • Catwoman

      Hvala lepa, Zgornji. Bom premislila o tem. Poskušam razmišljati pozitivno, vendar včasih slepilo umaknem in pogledam nekoliko bolj realno. Lep večer tudi tebi. :-)

     • Zgornji

      Aja. ja, no, okej, no, mucamaca :-) Ja, problem pri nas človeških dušah je ta, da se Žal Večinoma odločama Napačno, Zmotno, Negativno, in potem ne samo da iščemo Krivce za naše trpljenje pri drugih, temveč tudi naprtimo krivdo z krivico na druge, namesto na sebe zaradi lastnih napak-grehov-zmot. Lp + #

     • Catwoman

      No, jaz imam mačjo dušo, zato mi boš moral večkrat kakšno stvar razložiti, ker najbolj razumem igro mačke in miši. Pa lepo spančkaj!

     • Zgornji

      Aja :-)
      No, ja, potem je možno, da je tvoja primarna duša res mačja :-)
      Ampak, vseeno pa ima Vsaka duša zraven še kar lepo število še Drugih , Bolj + Manj Inteligentnih živali , …
      Za mojo pa še nevem katera bi bila primarna , … možno pa da je ptičja , ker imam malo bolj velik “kljunček” … :-/
      Lep dan ti želim :-)

     • Catwoman

      Prisrčno. Mogoče je tvoja primarna, živalska duša sova, saj si zelo brihten. Pa en lep dan imej še naprej. ;-)

     • Zgornji

      Hja, možno je tudi to , zato ne izključujem te “sovine” možnosti , Ampak Le pod pogojem, da so imeli na mojem rodnem planetu – od koder sem se prišel inkarnirat na ta planet – tudi zares kake sove . :-) Kajti drugače potem niso zmogle sovine duše začeti združevanja tamkaj, če jih recimo nebi bilo. Ker , tudi vsaka duša ima tudi svojih primarnih živalskih duš Več, oziroma – Veliko, : cca od 50 pa do 150 .
      Good night + sweet dreams :-)

     • Catwoman

      Me prepoznaš?

     • Zgornji

      Aja , … ups , … ne, .. nevem, … nisem prepričan , … Aja, možno pa … da si …
      A ti mene prepoznaš ?

     • Catwoman

      Lepo spančkaj, odgovor sem ti poslala. :-*

     • Zgornji

      Ajaaaaaaaaaa … :-)) :-*
      Jooooojjj, … jaz sem pa že mislil da je neka druga M.P., iz S.J. , ki me je našla tu gor , … in sem se po eni strani kar malo ustrašil … :-/ :-(
      No, zdaj sem spet pomirjen :-) :-* :-)
      Thanx beybyyy :-* :-) :-*
      Je pa tudi tole tvoje ime Neprimerljivo Lepše kot pa hladno “catwoman” , … :-* :-* :-*
      No, na srečo so ta naša tuzemska imena v tej inkarnaciji na tem planetu Samo Začasna , ker bomo naša Prava imena dobili šele po prehodu v Večnost , pa čeprav smo v prejšnjih življenjih večinoma že imeli Druga imena .
      Tu sem omenil “večinoma” samo zato, ker se nekatere duše pač inkarnirajo Prvič ., in sicer so osvobojene iz Materije tega planeta , ne pa kot nekatere, ki smo pripeljane iz drugih planetov .

      Pa lep + toploljubezniv dan ti želim B. iz M. . :-) :-* :-)

     • Ana Job

      Tudi tebi, en topel ljubezniv pozdrav, takšen, kot si, si super! V komentarjih pa z ostrino naprej, brez milosti! ;-):-*

     • Megatron Arrows

      To, da ateist to verjame, ni res. Ateist samo ne verjame v obstoj Boga, nastanek sveta pa prepušča znanosti. In če nisi vedela, Zemlja ni ploščata, je krogla, ki kroži po vesolju in se krožno giblje (gravitacija) okoli zvezde imenovane Sonce.

     • ljubinica

      Ha ha
      Ti si vaski ateist, ki nima pojma.
      Kaj pa ve znanost o nastanku sveta?
      Kaj pa ve znanost o nastanku zivljenja?
      Kaj pa ve znanost o nastanku cloveka?
      Kaj pa ve znanost o tem, kaj je dobro zivljenje?

     • Megatron Arrows

      HA, ha, ha,…. Ti si vaška klerikalka, ki razen župnika ni nikoli marala nikogar. Znanost ve kar nekaj o nastanku sveta, je pa veliko teorij o nastanku človeka.
      O nastanku življenja pa znanost ve vse, saj danes to z modernimi aparaturami lahko spremljajo “v živo”.
      Jaz sem za tisto, da so vesoljci naselili Zemljo tako za poizkus, kaj se lahko razvije iz njihovega eksperimenta.
      Dobro življenje je vsako, če mu nekdo noče vsiliti svojo teorijo, recimo o Bogu, ki ga ni, ga ni bilo in ga nikoli ne bo.

     • ljubinica

      Ha ha
      Vaski ateist. Kaj pa ve znanost o nastanku sveta? Da je kar nastal iz NIC? Brez vzroka in brez namena?
      Presenetljivo je, da tudi mnogi inteligentni ljudje verjamejo v tak absurd.
      O nastanku cloveka znanost ne ve nic.
      O nastanku zivljenja znanost ne ve nic.
      “Z modernimi aparaturami” nastanka zivljenja seveda ni mogoce spremljati. Sploh ne vem, kaj hoces povedati.
      “Da so vesoljci naselili Zemljo …”
      Bedarija. Ateist res lahko verjame vsako neumnost. Od kod pa vesoljci?
      —–
      Dobro zivljenje je vsako ….
      Seveda. Ateist nima moralnega standarda, ga ne more imeti.
      Za ateista je vse vseeno ….

     • UH-Me piš

      Trdiš da Boga ni – no pa dokaži da ga ni,če že trdiš da ga ni.

     • Megatron Arrows

      Dokaz, da ga ni, je da ljude lahko delajo take svinjarije, kot so vojne, kriminal….. Torej Boga ni ! Zdaj pa ti dokaži, da je !!!

     • UH-Me piš

      Jaz ničesar ne trdim, trdiš ti.Samo to da se nekaj dogaja ne potrjuje da neke stvari ni.To kar si zapisal ti ni božjega ali višjega ampak človeškega izvora.Dan nam je bil um,vid,razmišljanje,govor,svoboda itd. in bi tako početje lahko preprečili,saj nam je bilo dano vse našteto kaj sem zapisal prej.

     • Megatron Arrows

      A ti veš, da dokazati nekaj, česar NI, ni mogoče. Torej je tvoja zahteva irelevantna. Zaključujem polemiko.

     • UH-Me piš

      Ničesar jaz nisem zahteval,odgovoril si pa z puhlico na moje pisanje in nič drugega, no sedaj pa že filozofiraš–samo glej da se ti ne bo zgodilo to kar se je pokojnemu maršalu,tudi on je trdil, da ni boga in zakaj ga je pred smrtjo izpovedal pokojni Alojzij Šuštar,ki so ga agentje pripeljali čez straska vrata UKC-ja ali pa Ivan Maček Matija ki je lizal prag frančiskanske cerkve in prosil odpuščanja.Še enkrat zapišem da jaz ničesar ne trdim ,ampak v teh 70 letih sem doživel marsikaj in marsikatero stvar -tudi drugi mi niso znali razložiti-tudi smrt je bila vmes, tako da………aja, si zapisal končuješ debato,torej ni argumentov da ga NI.

     • ljubinica

      Razumem: ateist ne verjame v obstoj Boga.
      Povej, kaj pa ateist verjame?

     • Megatron Arrows

      Ateist verjame, da je Zemlja okrogla, da pod vodo ljudje ne morejo dihati, da je cena bencina odvisna od naftinih lobijev, da je danes sobota, da je vsaka religija samo “nategovanje” vernikov, ki verjamejo. Ateist ne verjame pravljicam, zato tudi ne kupuje knjig Harrya Potterja.

     • ljubinica

      Ha ha
      Ateist je prav bedno bitje.
      Razmislja nic ….
      Ima pa svoja “prepricanja”, ki jih vsiljuje drugim …

     • ljubinica

      Pred milijardami let je v vesolju krozilo veliko zvezd …..
      Od kod pa zvezde?
      In kar tako po nakljucju je nastala Zemlja, z vsemi pogoji za razvoj zivljenja …. in mikroorganizmi so se kar pojavili …. Pa ja de ….

     • Megatron Arrows

      Tako je bilo in PIKA !!!

 • ljubinica

  Sekularna oziroma ateisticna druzba ni mozna.
  Ce bodo unicili krscanstvo, bo nastalo praznino zapolnil Islam.

  • Zgornji

   Islam pa sam tudi Nezmore , ker je Samodestruktiven, in se bo brez nas slej ko prej uničil !!! ! !!!

 • ljubinica

  Cuius regio eius religio.
  Treba se bo vrniti k tej modrosti.
  Kristjani v krscanskih dezelah, muslimani v muslimanskih ….
  Multikulti ni mozen. Proizvaja samo konflikte in sovrastvo …..

 • Zgornji

  AJAJAJAJAJAJAJJJJJJJJJ … :-/ :-(
  Zgleda da se tile pokvarjeni zlobni mohamedanci nebodo nikoli spametovali , … so se že preveč pokvarili , očitno , … tako , da bo edini ukrep le še … Ja, … Žal.
  Lp do tedaj.

 • Razocarana

  Tistim ki so tako želijo šariat je potrebno dati eno smerno vozovnico do muslimanske države z uveljavljenim šariatom, katerih je kar nekaj, in jim s tem uresničiti njihovo željo po življenju pod šariatom.

 • Catwoman

  Tolerantnost do tako zaostalega muslimanskega pogojevanja, bo Avstralijo pripeljalo v še zelo velike probleme, ki se bodo odražali med prebivalci in priseljenci.

 • Franci Steiner

  POČAKAJTE, DA BO KONČANA ĐAMIJA, PA O NEVZET IMEL DOVOLJ ČASA TUDI ZA ŠOLSKE REFORME, OBLAČENJE, KOPALIŠČA, DRŽAVNE PRAZNIKE IN PROSTE DNEVE…. ON IN JANKOVIĆ…. JA, PA NA MNOGOŽENSTVO SEM POZABIL, REDIL JIH BO ITAK PRORAČUN

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!