Španska oblast podala prvi odziv: “To so morilci, preprosti kriminalci, ki nas ne bodo terorizirali!”

(Foto: epa)

Španska kraljeva palača in vlada v Madridu sta ostro obsodili današnji teroristični napad v Barceloni in sporočili, da terorizem ne bo ustrahoval španskega ljudstva. Napad je sicer po zadnjih podatkih terjal najmanj 13 smrtnih žrtev, več kot 50 je ranjenih, večina huje.

“Teroristi ne bodo nikoli premagali združenih ljudi, ki imajo raje svobodo kot barbarstvo. Vsa Španija stoji ob strani žrtvam in družinam,” je tvitnil Rajoy, ki je prekinil svoj dopust in je na poti v Barcelono. Pred tem je že sporočil, da je v stiku z lokalnimi oblastmi in da je najprej treba pomagati žrtvam in olajšati delo varnostnim silam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Španski kralj Felipe VI. je prav tako obsodil teroristični napad. “To so morilci, preprosti kriminalci, ki nas ne bodo terorizirali,” je tvitnila kraljeva palača.

“Vsa Španija je Barcelona, Ramblas bo znova tu za vse,” so dodali.

J. F.

 • sprehajalec

  Ven z njimi Španci, odkoder so prišli, pa vas ne bodo več terorizirali. Drugače vas bodo še naprej in so besede prazne….

 • Rdeče zvezdaš Zoran

  DOST MAMO TEH KAMELARJEV, VSE VIA ARABIJA !!!

 • RealRevolution

  Ta kraljevina je se najbolj nevtralna od globalnih lovk in se ima nekaj besede zram,ne pa tako kot v Angliji ko so za okras.Nisem pa tukaj zasledil,da bi kdo izrekel >>islamski terorizem<< in ne samo terorizem,ker je bil povzrocen od islamistov.Tako je Trump veckrat omenil ta problem in "obtozil" Hillary ter ostale,da se ne izrazajo pravilno,ker so placani od Arabskih lobijev in ostalih,ki podpirajo multikulturo.

 • Spartan

  “Španski kralj Felipe VI. je prav tako obsodil teroristični napad. “To so morilci, preprosti kriminalci, ki nas ne bodo terorizirali,” je tvitnila kraljeva palača.”

  U! Madona! Felipe! Zdaj si jim pa nagnal straha v kosti! Zdaj si jim pa zares dal tinte pit! Še baziliko “Sagrada Familia” obarvaš v barve španske zastave, mimogrede prilimaj haštag PrayForBarcelona na Twitter in…jasno, brez tega uopšte ne gre…z bagerji dostaviš cca. 10ton plišastih medvedkov okoli slavoloka zmage…in…miren si!

 • Nowotny

  Zopet kup praznih besed, pa na FB kup profilk v barvi španske zastave, pa pametnih izjav kako smo enotni,.. jutri je nov dan, spremenilo se ne bo nič. Razen seveda novega zgražanja nad nepomembnim igralcem Reala, ki bo zlorabil najstnico, ona pa bo potem objavila fotografije na instagramu in se istočasno hvalila, kako je potešena. Dobro jutro norišnica!

 • zoro

  kaj, nas ne bodo terorizrali kot pravi španska oblast, če nas pa že, ali to mogoče ni teror?

 • slosin

  Eh, Španci! Vi mate pa ja izkušnje z rekonkvisto, kaj nebi naredili reprize….

 • Antonius

  Mrtvim je pa res v veliko zadoščenje, da jim po pripovedovanju tistih, ki so s svojim političnim blagoslovom šerijatarske morilce spustili v Španijo, vsi Španci stojijo ob strani. Samo še povabilo mrtvim, naj se udeležijo sedmine manjka, da bo abota španskih političnih oblasti popolna.
  Ljudi /Evropejcev/ se je polastila apatija. Tistim, ki so jim te morilce spravile za vrat, naivni in nezainteresirani prepuščajo, da jim bodo te morilce spravili tudi z vrata.
  “To so morilci, ki nas ne bodo terorizirali” je izjava primerljiva ponujanju sena kot svežo travo.
  Naj španska vlada s kraljem vred mrtvim dopove, da niso žrtve terorizma, ker vlada terorizma ne dovoli.

 • Olga

  So “ostro obsodili”, saj so sami lepo na varnem in ne naredijo nič razen verbalne logoreje! Umirajo tako navadni ljudje!
  Zapreti je treba meje in obračunati s teroristi, tudi tistimi doma radikaliziranimi, vključno z levimi fašisti, ki s Sorosom vse vodijo in podpihujejo!
  V Španijo do “priselili” spet 600 nezakonitih migrantov dvoličneži!

 • lauraas

  Žal so obsodbe, ostri odzivi, protestne note,… premalo za tê nazadnjake!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!