Španska policija ubila islamista, osumljenega četrtkovega terorističnega napada

Foto: epa

Španska policija je potrdila, da so danes v mestu Subirats ubili glavnega osumljenca za četrtkov napad v Barceloni Younesa Abouyaaqouba, ki naj bi s kombijem zapeljal v množico ljudi na ulici Rambla in pri tem ubil 13 ljudi.

“Potrjujemo, da je v Subiratsu ubita oseba Younes Abouyaaqoub, napadalec iz Barcelone,” je prek Twitterja sporočila policija. Nosil je tudi pas z eksplozivom, ki so ga že odstranili, vendar pa še niso potrdili, ali je bil pravi. Španski mediji so poročali, da je bil pas lažen.

Policijo naj bi neka ženska obvestila, da se je moški približal hišam v Subiratsu, ki leži približno 50 kilometrov zahodno od Barcelone. Nato naj bi se zatekel v bližnje vinograde. Najverjetneje je bil ubit na cesti med dvema vinogradoma, ki jo je policija kasneje zavarovala.

Foto: epa

Operacija na območju, ki ga preletava helikopter, še vedno poteka, saj iščejo morebitne osumljence, vpletene v napade v Kataloniji. Po navedbah prič je bilo na kraju operacije med 20 in 25 policijskih vozil.

Teroristov je vedno več …
Abouyaaqoub naj bi bil voznik kombija, ki je na Rambli zapeljal v množico in pri tem ubil 13 ljudi, več kot sto jih je bilo ranjenih. Zakrivil naj bi tudi smrt voznika avtomobila, s katerim je želel pobegniti po napadu. Pripadal naj bi 12-članski teroristični celici, za katero oblasti domnevajo, da je izvedla napada v Barceloni in Cambrilsu. Skupno je bilo ubitih 15 ljudi, več kot 100 pa ranjenih.

Terorist Younes Abouyaaqoub (foto: epa)

C. Š., STA

 • Zgornji

  MA, POGLEJTE GA, MLADEGA ZELENCA ZBLOJENEGA , … SAJ IMA ČIIIIIIST ZMEŠAN POGLED, … KOT DA SO GA AVTISTIČNI DUHOVI POVSEM ZMIXALI V NJEGOVO VAKUMSKO BUČOOO !!! ! !!! AMPAK , ON NI TOLIKO KRIV KOT PA NJEGOVI NESPAMETNI STARŠI !!! ! !!!

  • samotoje

   Kriv je islam.

   • Zgornji

    Jaaa, Vem, Vemmm … Ampak, Kaaaj, ko pa Večina današnjega zaslepljenega zabitega butastega zmotnega Človeštva to (še) Ne ve . Žaaal .Upam le, da nebo že Preveč prepozno ko se bodo zavedeli …

 • Rdeče zvezdaš Zoran

  Bravo Španci tko se dela, metek v čelo in konc, kakšna sodišča.

 • stajerc5

  “Nasi” bi ga vprasali: Dober dan, du ju spik balkanis, pliz dokumenta…Yugo kolega bi pa rekel: Pa sta ga jebes, vidis ja, da nima nista. Ma pusti ga, ko bo pisal raporta…

 • WatsonForus

  odlično , vsakega ki naredi tako svinjarijo – takoj šus v glavo in zagrebst.

 • FeriSS.H

  Samo tako naprej, razmerje je “odlično” in “zmagovito” … EDEN Musli za 15 MRTVIH in 120 RANJENIH, v glavnem Evro-ljudi. Niti ni “tako slabo” … so bili še slabši rezultati … tako mimo grede, ni opaziti kakšne CIVILNE INICIATIVE ki bi zahtevala ODGOVORNOST Bruslja in velike šefice Merkulje, pa one sluzaste Komunistke Mogerinijeve in kolegov …

 • Valter BraniSlav

  Španska policija ubila islamista, osumljenega četrtkovega terorističnega napada, PAPEZ FRANCISEK, SOROS, ZDRUZENI LUZERJI, MIROVNI INSTITUT IN SLOVENSKI FILANTROPI PA SO SPANSKO POLICIJO ZE OVADILI ZARADI ISLAMOFOBIJE NAD UBOGIM BEGUNCEM.

 • dob

  To se mi pa ne zdi prav, da ga kar ubijejo, še preden 24 članska zdravniška komisija po šestih mesecih preiskav in razpravljanja ne odloči ali je človek nor in ima psihične probleme, ali pa je terorist.
  Rad bi namreč prebral utemeljitev kje je razlika.

 • Go Ran

  Terorizem in islam sta nerazdružljiva.
  To potrjuje tudi glavni tajnik največje islamske skupnosti Kyai Haji Yahya Cholil Staquffal.

  http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/debatten/islamgelehrter-terrorismus-und-islam-haengen-zusammen-15157757.html

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Me zanima kdaj se bo kej nazaj jim vrnil lej ce oni laho lohk se mi

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!