Spreobrnjenec iz muslimanske vere: “V krščanstvu vidim veliko ljubezni, v islamu pa ogromno jeze in sovraštva”

Foto: iStock

“V krščanstvu vidim veliko ljubezni, v islamu pa ogromno jeze in sovraštva,” je v intervjuju za Jihad Watch povedal anonimni iransko-ameriški sogovornik, ki je delil svojo življenjsko izkušnjo spreobrnitve iz islamske vere v krščanstvo. 

“Martin” se je v Iranu rodil staršema, ki sta bila goreča predstavnika muslimanske vere. V Iranu je živel do leta 1974, ko so ga starši pri 16. letih starosti poslali v Veliko Britanijo, da bi tam dokončal srednjo šolo. Pred odhodom se je brez prisile staršev pri dvanajstih letih odločil, da bo obiskoval predavanja o Koranu in bo petkrat na dan molil, kljub temu, da islamski zakon nalaga, da morajo dečki pričeti z molitvami, ko dopolnijo 14 let.

Po prihodu v Veliko Britanijo zapadel v osebno krizo
Kmalu po tem, ko se je Martin napotil na Otok, je prenehal z obiskovanjem predavanj o Koranu  in z opravljanjem dnevnih molitev, saj je ob soočenju z islamsko vero in zahodnim načinom življenja zapadel v osebno krizo. “Ko sem pričel živeti v Veliki Britaniji, so bili naenkrat razredi mešanih spolov, jaz pa se kot musliman sploh nisem smel rokovati z ženskami, hoditi na zmenke in piti alkohola. Dejstvo je, da v neskladje s pravili islama prideš že, če slediš normalni dnevni rutini.”

Foto: iStock

Martin je v pogovoru izpostavil, da v islamu za dvoličnost ni opravičila, zato se je odločil, da postane ateist in dodal, da je to naredil zaradi sebičnih razlogov. Ateist je ostal tudi v svojih študentskih letih in v poznejšem življenju v ZDA, vse dokler se leta 2003 ni poročil z drugo ženo. Njegova žena je želela poroko s krščanskimi obredi, zato je pastorju v času predporočnih svetovanj izdala, da je ateist. Povedal je, da ga je odziv pastorja zelo pozitivno presenetil, saj bi bila v islamu popolnoma drugačna reakcija, če bi povedal, da je ateist in dodal, da bi ga tam na silo vrgli ven. Pastor je par brez težav poročil, po poroki pa je Martina povabil na krščanska izobraževanja, ki se jih je udeležil in se leta 2013 odločil za krst.

Islam je rigidna vera
Martin je izpostavil, da mu je krščanstvo všeč, ker si ljubljen s strani Boga ne glede na vse in dodal, da je pastor, ki ga je poročil, dober primer, saj je bil do njega spoštljiv, ne glede na to, da ni bil pripadnik krščanske vere, ampak ateist. “Poleg tega moram izpostaviti, da v naši cerkvi molimo tudi za druge, ki v Boga sploh ne verujejo, tega v islamu ne boste videli, saj muslimani molijo zgolj zase.” Martin se je ob spominu na predavanja o Koranu, ki jih je obiskoval, povedal, da je večina Korana osnovana na tem, kako te bo Bog kaznoval, kajti v islamu se ta pogostokrat razjezi na vas. “Krščanstvo ni rigidna vera tako kot islam, ki vam narekuje, kaj lahko jeste, kaj ne smete jesti, kaj lahko nosite, kaj ne smete nositi, kako se smete in kako se ne smete ljubiti. Obstajajo zakoni za vsako stvar, ki jo počnete.”

Foto: iStock

“Z islamom imam problem kot s politiko in ideologijo, ne pa kot z religijo.” Pojasnil je, da obstajata dve obliki muslimanov, in sicer prvi so takšni, da so verni zaradi osebnih razlogov in so politični muslimani, ki so se pojavili od iranske revolucije dalje. “Imam zelo dobre spomine na obdobje, ko je vladal iranski šah Mohamed Reza Pahlavi, ki je pil šampanjec in žensk ni silil v to, da nosijo obrazne tančice. V primeru, da si želel v mošejo, si lahko šel, če si želel v diskoteko, si prav tako lahko šel, prav tako tudi njegov verni oče ni nikomur prepovedoval, da ne sme piti, kajti to je bilo prepuščeno volji vsakega posameznika.”

Foto: iStock

“Zame Iran ne obstaja več”
“Zdaj je v Iranu več alkoholikov kot v času šaha, saj ljudje prakticirajo pitje za štirimi stenami. Stvari, ki se v Iranu dogajajo zdaj, kot so spolni odnosi pred poroko, alkoholizem in droge, kažejo na to, da se je rigidno šeriatsko pravo popolnoma izpridilo.” Martin se spominja časov, ko je bil Iran pod šahovo vladavino bolj razvit kot Južna Koreja, ampak od leta 1979 se je Južna Koreja razvila v moderno družbo, medtem ko je Iran nazadoval kljub naftnemu bogastvu. Iran je sicer zadnjič obiskal leta 2002, ko se je udeležil pogreba svoje matere. Ko je ob obisku videl, kako razširjena je zloraba drog in kolikšen je obseg prostitucije, se je odločil, da se v Iran ne vrne nikoli več, k temu pa tudi botruje razlog, da so tam pogosto aretirani tisti z dvojnim državljanstvom. “Zame Iran ne obstaja več.”

Foto: iStock

K njegovemu razočaranju nad domovino pa botrujeta tudi njegovi sestri, ki sta po smrti matere zahtevali tudi njegov del dediščine in se pri tem sklicevali na to, da je nevernik in si kot takšen nič ne zasluži. Glede na to, da se Martin ni želel več vrniti v Iran, se je vse samo še poslabšalo, vseeno pa je njegovemu odvetniku po enajst let dolgih pravnih postopkih uspelo doseči, da je dobil dvajsetino zapuščine, ki bi mu morala pripadati. Povedal, je da sta njegovi sestri zadovoljni, da sta uspeli v boju za zapuščino, še posebej zato, ker sta premagali kristjana. “Za njiju nisem več brat. Verjemite, če bi imeli priložnost, bi me ubili.”

Martin se boji, da bi muslimani v ZDA pridobili toliko na moči kot so v Evropi, kjer se pojavlja vrsta incidentov in napadov, ki temeljijo na podlagi vere, v Nemčiji pa obstajajo posebne šeriatske patrulje. Glede spreobrnitve nekaterih mladih Američanov je komentiral, če bi imel možnost, da bi z njimi lahko govoril, bi jim rekel, da je spreobrnitev seveda njihova svobodna odločitev, pri tem pa bi jih vprašal, kaj nameravajo narediti, če si glede tega premislijo, saj je kazen za to predvidena v obliki smrtne obsodbe. “Res me boli, ko vidim, kako se mladi spreobrnejo, pri tem pa sploh ne vedo, s čim imajo opravka.”

N. Ž.

 • garfi

  Spreobrnjenec iz rdeće vere: “V krščanstvu vidim veliko ljubezni, v rdećuhih pa ogromno jeze in sovraštva”
  SPREOBRNITE SE DOKLER JE ČAS

 • Merkava4

  Moderndolfe je zamenjal že 8 strank – pa še ni srečen…Skrajni čas je da poizkusi še z NSi…

  • Franc Šink

   Če ni bil pri SDS ni nič vreden!

   • Merkava4

    Ne gre za to – ampak slinarjev okoli Bratuškove, Jankoviča, itd pa baje v SDS res ne sprejemajo…

 • Jovo Jamnica

  Ljubaf je bol! Ko voli, taj je vol!

 • Demonkrat
 • Dorti

  Tu je ogromno pricevanj spreobrnjenih muslimanov: http://blog.godreports.com

  • Jurij Musar

   Ampak je tudi mnogo spreobrnjenih kristjanov., ki se borijo za Islamsko državo.

   • Dorti

    Tudi. In ti so najhuši zločinci.

    • Jurij Musar

     Zločin je zločin. Kdo je hujši? Breivik, ki je postrelil na desetine ljudi ali tista hči, ki je danes v Mariboru zaklala svojo mater, ali morda tisti, ki je obesil svojo 11 mesečno hčerkico? Obstajajo pa še zločini, ki jih izvajajo države in ki posledično umorijo milijone ljudi. Težko bi se odločil, kdo je najhujši.

 • Jurij Musar

  Vse vere so nasilne in izkoriščevalske, razlike se porajajo zaradi okolja v katerem delujejo. Krščanstvo izgleda bolj miroljubno le zato, ker je v okolju v katerem deluje zelo prisotna levičarska ideologija.

  • samotoje

   Einstein je rekel (že čisto obrabljen citat, ker je tako prekleto resničen), da sta vesolje in človeška neumnost neskončna, ad infinitum. In je dodal, da o vesolju tega ne bi mogel z gotovostjo trditi.

   • Jurij Musar

    Einstein je bil pameten človek, ateist.

    • Nata

     Jud

     • Jurij Musar

      Tudi mene so krstili, pa nisem katolik.

    • samotoje

     Tudi s tem se lahko tolažiš.

     • Jurij Musar

      Zaenkrat ne rabim nobene tolažbe.

     • samotoje

      Glagol tolažiti v tem primeru nima prvotnega pomena, ampak je v bistvu rabljen frazeološko in pomeni, da sebe prepričaš, da nisi tak bedak, kot v resnici si. Sorry, man, you’ve had it coming.

     • Jurij Musar

      Bi me morda rad prepričal, da Einstein ni bil ateist? Resnica pa je zelo, zelo relativna. O bedakih pač nebi, ker nima nobenega smisla. Običajno pa ljudje druge zmerjajo z bedaki, ko jim zmanjka argumentov.

    • šmentanamuha

     Ne bo držalo. Tudi Tesla ni bil ateist.

     • Jurij Musar

      Za Teslo ne vem, Einstein pa je izjavil javno, da Bog ne obstaja.

     • Jurij Musar

      Ne vem ali je bil Tesla veren ali ne, vem pa, da je bil zelo socialno usmerjen, saj je želel, da bi bila električna energija zastonj za vse sloje prebivalstva, zaradi česar je posledično ostal siromak, saj je kapital podpiral Edisona.

    • AlojzZ

     Before God we are all equally wise – and equally foolish.
     Albert Einstein

     When the solution is simple, God is answering.
     Albert Einstein

     https://www.brainyquote.com/quotes/authors/a/albert_einstein.html

    • AlojzZ

     Albert Einstein’s religious views have been widely studied and often misunderstood.[1] Einstein stated that he believed in the pantheistic God of Baruch Spinoza.[2] He did not believe in a personal God who concerns himself with fates and actions of human beings, a view which he described as naïve.[3] He clarified however that, “I am not an atheist”,[4] preferring to call himself an agnostic,[5] or a “religious nonbeliever.”[3] When asked if he believed in an afterlife, Einstein replied, “No. And one life is enough for me.”[6]
     https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_and_philosophical_views_of_Albert_Einstein

  • Caetano

   Pomembno je, da je krščanstvo nastalo drugače kot islam, ki je bil vseskozi teokratična religija.

   • Jurij Musar

    To seveda ni res. Tudi krščanstvo je vladalo v državah, kjer je bila njihova vera razširjena. Krščanstvo bi vladalo še danes, če se nebi pojavili levičarsko usmerjeni ljudje, ki so izborili pravice ljudskim množicam, ženskam, otrokom itd. V islamskih deželah je bilo premalo takšnega gibanja. Turčija je bila na dobri poti k sekularni državi, pa vidimo kaj se je zgodilo. Da o Iranu ne govorimo, saj je demokratizacijo zaustavil zahod (ZDA) in nastavil Rezo Pahlavija. Vse religije so teokratične.

    • Caetano

     Je res. Govorim o nastanku. Mohamed je bil t.i. prerok in bojevnik. In je dal navodila, da kar je zastavil se ne sme spreminjati. Zato se islam ne more prilagajati.
     Človekove pravice so levičarji pa velikokrat raje vzeli kot komu dali in to tudi v sodelovanju z islamisti.

    • Nata

     O, lepo te prosim, no ??? Levičarji so izborili pravice množicam ?? S ciljem, da bodo poslušali njih.
     Ja, tudi tvoja relihija je teokratična.

  • Krščanstvo??? Ne poznaš ga niti za ped, samo to kar si slišal in prebral govoriš. Jezus: “jaz sem pot in resnica…..”

   • Jurij Musar

    Jezus je (če je sploh živel) zgodovinska oseba, vse kar sedaj pisarite, pa so napisali ljudje par sto let po njegovi smrti zato, da obvladujejo in izkoriščajo takšne kot si ti. Krščanstvo??? Kdo pa ga sploh pozna, saj še danes ne vedo ali je živel ali je bil poročen ali je imel otroke ali je……………….

    • Kdor ni v duhu prebujen, ga ne more prepoznati in spoznati v vsej polnosti. Ne spotikaj se ob zunanje znake vere. Kako že reče; Jaz sem pot in resnica. Samo po meni lahko pridete k očetu. in Kdor sledi slepcem bo enako kot slepec nazadnje padel v prepad.

     • Jurij Musar

      Ti si že padel v prepad.

 • Morala

  Zato pa naj vsi ostanejo v svojih državah, tam kjer spadajo! Če tujca spustiš v svojo državo, potem dobi z časom krila! Poglejte kaj se dogaja v Makedoniji, Albanci grozijo, da bodo prevzeli oblast! Državni udar v Makedoniji? https://www.srbijadanas.com/vesti/region/haos-u-makedoniji-upali-u-zgradu-sobranja-2017-04-27

  • Franc Šink

   Albanci že imajo oblast.

  • Jurij Musar

   Problem je, da vse vere razdvajajo ljudi. V Makedoniji so za probleme krivi muslimani prav toliko kot kristjani, kajti oboji želijo prevladati.

   • Nata

    Spodaj si pa zelo lepo dodal še levčarsko vero !!!!

    • Jurij Musar

     Kakšna levičarska vera, lepo te prosim, saj tudi desničarstvo ni vera.

     • Nata

      No, glede na to, kako se prepirajo ??
      Je pa prepričanje. In to je včasih še bolj neprijetno, kot vera.

     • Jurij Musar

      Potem pač ne smemo govoriti o veri, kajti vera potrebuje božanstvo, nekaj kar je nad človekom in naravo.

   • dvanajstzvezdic

    Kaj pa je tako združljivega v ateizmu?

 • Dorti
 • Caetano

  Nekateri ateisti še vedno naivno ali celo bedasto trdijo, da je problem z islamizmom verski češ islam proti krščanstvu. V Saudijski Arabiji so pa ravnokar usmrtili mlajšega moškega zaradi ateizma in ”odpadništva”. Ateisti so pod šeriatom tretirani še slabše, kot t.i. ljudje knjige kamor islamisti štejejo kristjane in jude.

  https://www.independent.co….

  • Jurij Musar

   Normalno je da vsi verniki najbolj sovražite ateiste, ker mi vemo, da Bog ne obstaja in če ni Boga ni vere.

   • Caetano

    Zgleda zaman in ne moreš dojeti, da ne gre za nobeno versko sovraštvo ali tekmovanje ampak za sovraštvo do neislamske vladavine v našem primeru demokracije. Razen če ti je to pa potiho še všeč.

    • Jurij Musar

     Bedarija. V resnici je vse skupaj le boj za bogastvo, za dobiček, za izkoriščanje naravnih dobrin in ljudi. Vse vere so le sredstvo za doseganje teh ciljev.

     • Caetano

      Če je teokracija je seveda tudi boj za moč. To ni sredstvo ampak sestavni del te oblike totalitarizma.

     • Jurij Musar

      Teokracija je najbolj čista oblika totalitarizma in zato se ateisti borimo (na povsem miroljuben način) proti teizmu.

     • Caetano

      Teokracija je ena izmed oblik totalitarizma. Pošteni ljudje pa se borijo proti vsem.

     • Jurij Musar

      Normalno, le da je bolj zapleteno.

     • dvanajstzvezdic

      Miroljuben? Miroljubna borba. Če spoštuješ verne ,kakor si opisal malo preje, čemu “miroljubna borba” proti Bogu?

     • Jurij Musar

      Ne proti Bogu (ker ga pač ni), temveč proti teizmu.

   • šmentanamuha

    Tudi ateizem je vera, da Bog ne obstaja. Mimogrede, zakaj si napisal Bog z veliko, če ga ni, če ne obstaja? Celo v slovenskem pravopisu se piše z malo.

    • Jurij Musar

     Neumnost. Ne moreš verovati v nekaj, kar ne obstaja. Bog pa napišem z veliko začetnico, ker spoštujem vernike, poštene ljudi, ki verujejo intimno, brez sovraštva do drugače mislečih, pa čeprav so to ateisti, komunisti, socialisti, istospolni, ženske, črnci, južnaki itd.itd. Tako kot je verovala moja mati.

     • šmentanamuha

      Če ti misliš, da Bog ne obstaja (torej v to verjameš, ker dokazati tega ne moreš), to še ne pomeni, da je res. Ti samo verjameš, da je res tako. Nekdo mi je enkrat rekel eno res zanimivo, da je tudi znanost religija, ker temelji na aksiomih. Institucionalne religije pa temeljijo na oaksiomu, da je Bog takšen in takšen. Še najbližje RESNICI so bili staroverci, ki so videli Boga v vseh stvareh: nebu, zemlji, rastlinah, živalih, rekah. gorah, soncu….To videnje je tudi meni najbližje.

     • Jurij Musar

      Kako naj dokažem da nečesa ni, če tega ni. Saj to je vendar dokaz.

     • AlojzZ

      Če bi spoštoval verne, o tem ne bi govoril.

 • Franc Šink

  Zakaj bi se spreobračal? A ni Bog samo eden?

  • Obstajata dva pola Bog in Satan, ki je kralj materialnega; eni verjamo v eno, drugi v drugo.

   • Jurij Musar

    Pametni pa v nobenega.

    • Nata

     In zato si verjetno duhovno, predvsem pa materialno zelo zadovoljen ?

     • Jurij Musar

      Materialno takole za silo, ker sem penzionist, duhovno pa popolnoma, brez Boga in brez Hudiča. Dovolj mi je narava in človeška bližina. Tudi tvoja, čeprav nisva na isti valovni dolžini.

 • dob

  Islamisti ljubosumno varujejo svoje sovraštvo, enako kot komunisti svoje. Brez njega so nula.
  Zato so tako obupno ljubosumni na svoje simbole, medtem ko se poserjejo na tuje simbole in znake druge vere.

  • Jurij Musar

   Razjasni mi ti veleum, koga sovražijo komunisti?

   • dob

    Nekomuniste.

    • Jurij Musar

     Pa si res veleumno pojasnil tole sovraštvo.

     • RATATA

      Kak butl (!) HOHOHO …….

    • Burek Burecki

     Mim usekana. Ce so zeljni moci in vladavine ne pomeni da so polni sovraztva. Komunist nikoli ni ubijal iz sovraztva ampak iz koristoljubja.. to je razlika…

     • Jurij Musar

      Po tej razlagi so vsi kapitalisti komunisti.

     • dob

      Pravi komunisti so ubijali pa iz sočutja.

      Daj ne jebi burek.

     • Nata

      V tole razlago pa močno dvomim.
      Edino hudo, brezobzirno sovraštvo naredi toliko gorja, kot so ga oni.
      Iz koristoljublja so ubijali takoj v začetku, da so vse pokradli. Potem pa………….ko ga enkrat tako polomiš, samo še sovražiš.

    • Caetano

     Kratko a zelo jasno.

   • rubec

    Vi Musar priimki ste pa res od sile. Pametujete v okolju ki vas ne mara. Nimate mazohisti nobenega svojega foruma?

    • Jurij Musar

     Tole z mazohisti si brcnil v temo, ker tole z mazohizmom nima res nobene zveze. Komentiram pač tam, kjer je vsaj majčkeno zanimivo in se krešejo nasprotna mnenja. Ti si pač navajen poslušati pridige v cerkvi, kjer vsi tulite v en rog.

     • rubec

      Če na tem forumu večina pravi da je danes sobota ti rečeš da je ponedeljek. In to je tvoje mnenje ki se kreše.

     • Jurij Musar

      Četudi vsi mislite drugače od mene, imam pravico to povedati na glas. Tako je vsaj zamišljena demokracija.

     • rubec

      To je res. Ampak če to delaš znova in znova potem je to mazohizem kajne ali misliš da sčasoma sobota rata ponedeljek?

     • Jurij Musar

      To isto bi lahko jaz trdil zate, kajne.

     • rubec

      Lahko ampak za razliko od tebe se večina forumašev z mano strinja, kajne.

     • Jurij Musar

      To pač ni merilo, še zlasti ne v demokraciji.

     • šmentanamuha

      Ni čisto tako, ampak imaš prav, ker nismo vsi iz cerkvenih logov, ampak če boš oplemenitil naše pogovore s svojim mnenjem, potem DOBRODOŠEL!

     • šmentanamuha

      Tale stavek sem malo spalamudila, zato še enkrat: Ni čisto tako, ker nismo vsi iz cerkvenih logov, ampak imaš prav. Če boš oplemenitil naše pogovore s svojim mnenjem, potem DOBRODOŠEL!

   • dvanajstzvezdic

    Ne-komuniste.

 • luckyss

  Verska zaslepljenost je primerljiva s politično….
  Oboje je domena šibkih osebnosti…

  • Nata

   Odvisno v katerem času živiš, oz., so živeli. Niso bili prav nič šibke osebnosti. Mnogi, ki so verovali. In mnogi politiki so bili tudi velike osebnosti.

 • učko

  Trenutno je islamizem in Erdogan največja nevarnost za EU !!! Bruseljski nesposobni in požrešno naduti birokrati pa nimajo pojma kaj počnejo, idioti !!!!!!!!!!!

  • šmentanamuha

   Bojim se, da zelo dobro vejo, kaj počnejo, problem je, ker je tolko naroda padlo na finto humanitarnosti, ker raja ne šteka, kaj se grejo.

 • RATATA

  Tisti dan, ko smo se v kasarni jna prvič tuširali v skupni kopalnici, je med nami izstopal totalno pobrit shiptarski musliman zvani “Bizonska glava”.
  V hrupu brizganja vode sem ga vprašal:
  “gde su ti dlake majketi ?”
  Odgovori mi naglas, ponosno:
  “Obrija!”
  Jaz pa:
  “Zakwaj?”
  Bizon odgovori in pokaže: “Da NE …. KRIŽ… znaš: glava – dole i podpazduhi.”
  Od tedaj sem pameten.

  • Nata

   Ratata. . . . . . ??Ne , sej ni treba razlagat. Sem pač morala čivknit.

   • RATATA

    Take taprave vedno čivknejo ob pravem trenutku. ;-)

  • Jurij Musar

   Ti se imaš za pametnega? Svašta zemlja nosi.

   • RATATA

    Morda si res v vseh ozirih od mene pametnejši, ampak vsaj v enem sem pa jaz daleč pametnejši!
    Komuniste sem zapustil že pri svojih petnajstih. Lp

    • Jurij Musar

     Oprosti, sploh se nimam za pametnejšega, le na svet gledam drugače od tebe. Ne razumem pa, kako si zapustil komuniste pri petnajstih letih. Kdaj pa si vstopil?

     • RATATA

      Vržen sem bil vanje.

     • Jurij Musar

      Tole nekaj ne štima pri tebi. V ZK niso sprejemali mladoletnikov, pa še odklonil bi lahko, saj niso nikogar prisilili. Vsaj pri nas v Radečah je bilo tako. Le kdo in kako bi te vrgel v ZK.

     • RATATA

      Podobno kot v kakšno jamo.
      Ne sekiraj se. Nihče njihov tega ne dojame.

 • Slovenec 33

  Zapomnite si prosim
  Islam je krvava, histerična, agresivna in pedofilska religija, ki jo poveličujejo le retardiranci in izrodki.

  Nikoli in nikjer ni bil islam gibalo napredka ampak le nasilja, mračnjaštva in fevdalizma.
  samo filozofije, ki dajejo duhu svobodo lahko vodijo v napredek.

  • Jurij Musar

   Katolicizem pa je gibalo napredka, da pedofilije ne omenjam.

   • Goran Hvala

    Ja se trudjo to mi dopovedat…ce neb hodo po svetu in bral se kaj drugega kot novo bi jim se verjel…

 • Nata

  ” Dejstvo je, da v neskladje s pravili islama prideš že, če slediš normalni dnevni rutini.”

  Saj skoraj ni potrebno nadaljevati, ali ne ?? Kako bomo živeli s takimi v državi ? Manjšina bo imela glavno besedo. . . . zaradi svoje vere ? Vere ???? Dragi moji, saj vera je strup za komuniste. Vera je opij za ljudstvo !! Tako so vsaj trdili !!

  Ti muslimanski moški imajo velike družine. . . . . vendar jim družina ne pomeni nič !! Moški so bojevniki, ženske pa sužnje. In, ko pridejo navskriž v osebnem mnenju, si lahko ob življenje.
  Lepa vera , no !!

 • xtc

  Tule si lahko preberejo rusofilski troli kaj je ŠIITSKI iRAN in kaj so islamski teokrati naredili iz Šahovega modernega Irana;leglo iztirjencev in teroristov:

  • Jurij Musar

   Iran je bil na zelo dobri poti v demokracijo, katero so zaradi nafte uničili Američani in nastavili šaha Rezo Pahlavija in uničili porajajočo demokracijo. In nastalo je, kar imamo sedaj.

   • RATATA

    Hokus Pokus praviš. Tvojih pet minut slave.

    • Jurij Musar

     Pisariš nekaj brez veze.

     • RATATA

      Ja imam probleme s seštevanjem. Inštrukcije so drage.
      Ej musar, dej pametuj v Rogu alpa na Metelkovi.

     • Jurij Musar

      V Ljubljano hodim le na obiske, pametujem pa v Radečah.

   • RealRevolution

    Z Iranom bo se problem…
    Kot zmeraj.

    • Jurij Musar

     Pa ne le z Iranom. Z vsemi, ki se upirajo izkoriščanju in “demokraciji” po ameriško.

     • RealRevolution

      Poglej si western.
      To je demokracija.
      Amerika ,se bojuje z levicarji v 21 stoletju na veliko.

     • Jurij Musar

      Amerika se bojuje proti vsem, ki se ji ne pustijo izkoriščati, ogroža pa jo itak nihče. Komuniste pa pobija odkar so nastale ZDA.

     • RealRevolution

      Saj se mora ,drugace jih ne bi bilo.
      Poglej zgodovino velesil od nekdaj.
      Roparski pohodi so normalni in tako je .
      Ogrozajo iz znotraj vrst,ker ima prevec odprto ustavo,ki je z namenom tako narejena.

  • RealRevolution

   Ce ni vec moderen,zakaj se ga pa “bojijo”?
   Ker moda tu ni v ospredju.

 • sprehajalec

  “V krščanstvu vidim veliko ljubezni, v islamu in komunizmu pa ogromno jeze in sovraštva”

  Takole bi moral biti naslov.

 • šmentanamuha

  Spodbudna novica. Še je upanje tudi za muslimane. Dejansko je pa tkole: spreobračjo se tisti, ki Boga dejansko niso spoznali oziroma, ki niso v spoznanju Boga, presežnega, česar z linearnim umom ni mogoče dojeti. To je nekaj zelo osebnega, globoko intimnega, česar ne moreš deliti z nikomer. Je preprosto spoznanje. Potem tudi nimaš več potrebe po religiji taki ali drugačni oz. to presežeš, nisi ateist, nisi musliman, nisi katolik, jud ali karkoli. Za to ni več potrebe, zaveš se veličastnosti bivanja in postaheš HVALEŽEN.

 • šmentanamuha

  In še en mali dodatek za novinarja/-ko N.Ž., ker novinarji pač morate poznati tudi nekaj pravopisa. V slovenskem jeziku zanikamo v 2. sklonu (rodilniku): ““Krščanstvo ni rigidna vera tako kot islam, ki vam narekuje, kaj lahko jeste, kaj ne smete jesti, kaj lahko nosite, kaj ne smete nositi, kako se smete in kako se ne smete ljubiti. Obstajajo zakoni za vsako stvar, ki jo počnete.”

  V upanju, da bo prihodnjič pravilno, ker imamo radi svoj jezik: ““Krščanstvo ni rigidna vera tako kot islam, ki vam narekuje, kaj lahko jeste, ČESA ne smete jesti, kaj lahko nosite, ČESA ne smete nositi, kako se smete in kako se ne smete ljubiti. Obstajajo zakoni za vsako stvar, ki jo počnete.”

 • Jefferson Vendski
 • Aton

  Tako kristjani množično ljubijo svoje muslimanske brate!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!