Sprijeno: Islamski skrajneži zajeli otroke in jih uporabili kot talce

Foto: iStock/YouTube

Teror skrajnežev ne počiva in se za doseganje svojih lastnih sprevrženih ciljev ne ozira tudi na najbolj ranljive skupine družbe, med katere uvrščamo otroke. S Filipinov namreč poročajo, da naj bi podporniki Islamske države za talce vzeli nedolžne otroke. Vdrli so namreč v eno od šol na južnem delu Filipinov, kjer že peti teden zapored potekajo boji med skrajnimi islamisti in vladnimi enotami. 

Okrog 300 oboroženih moških, vključno s pripadniki islamske militantne organizacije Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF), je vdrlo v šolo v mestu Pigcawayan na otoku Mindanao. Več učencev je bilo po navedbah britanskega Expressa zajetih, tiskovni predstavnik vojske brigadni general Restituto Padilla pa je javnosti sporočil, da so v šoli razmere že normalizirane. Sicer ni komentiral vpletenosti otrok, je pa povedal, da so skrajneži skušali v svoj prid uporabiti človeške ščite.

Inšpektor Realan Mamon je povedal, da so bili pripadniki BIFF udeleženi v strelnem spopadu z vojsko in dodal, da je mogoče potrditi, da so ti zasedli šolo in zajeli civiliste. “Trenutno preverjamo, koliko oseb je bilo ujetih in določamo njihove identitete,” je dejal župan mesta Pigcawayan Eliseo Garcesa in dodal, da je še vedno v iskanju informacij o morebitnih žrtvah.

Foto: iStock

Mesto Pigcawayan je le 190 kilometrov stran od mesta Marawi City, kjer so 23. maja borci BIFF in ostali podporniki teroristične skupine Islamske države zajeli več sto civilistov. Po prepričanju Padille tovrstni incident ne bo prerasel v tolikšen obseg, kot je bil zaznan v pettedenskem obleganju mesta Malawi, v katerem so se sprijeni skrajneži lotili celo vernikov v cerkvi in jih vzeli za talce.

Foto: epa

Duterte neizprosen do islamskih skrajnežev
Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je razglasil vojno stanje na otoku Mindanao, po tem ko so se začeli vrstiti nasilni spopadi v Marawiju. Svoje vojake je iz tega razloga pozval k uničenju islamskih ekstremistov in dodal, naj pri tem ne skoparijo z uporabo sile, saj je Bagdadi, vodja Islamske države, naročil izvajanje terorističnih aktivnosti na Filipinih. “Upor nikakor ne predstavlja šale,” je dejal in poudaril, da zdaj ne more več ustaviti svojih vojakov. “Končajmo vojno, ki jo je začela Islamska država.”

Foto: epa

Specialne sile ameriške vojske v bojih pomagajo filipinski vojski, ki je v torek ponovno pričela z izvajanjem akcij potiskanja skrajnežev iz zasedenega dela mesta Marawi.

N. Ž.

 • bojan

  To me spominja na HITLERJEV konec ko je otroke poslal v boj… Se pravi da je s tem IS drekom konec

  • Caetano

   Z IS kalifatom na BV je res skoraj konec. V glavnem po zaslugi Trumpa ki je dal Kurdom in iraški vojski dovolj orožja in pristrigel ambicije sultana Erdogana po vojni s Kurdi. Vendar pa dobivajo jihadisti novo bojišče na samih evropskih tleh kamor jih je spustila vodilna politika iz Bruslja.

 • mona lisa

  Take so veselo in še spuščajo v Evropo mi pa delamo za njih.

 • Olga

  Za vse, ki se spravljajo nad otroke, je edina primerna kazen dosmrtni zapor ali smrt!
  V Sloveniji bomo dobili zagovornika otrok? Če bo “deloval” tako kot varuhinja človekovih pravic, ga ne rabimo!

 • Jure kavčičeu

  GROZNO!: Cerkev že dobrih 1500 let jemlje otroke in jih razglaša za svoje. Naši najmlajši nimajo pojma kaj je vera in bog in se niso sposobni sami opredeliti do tega vprašanja, vseeno pa verjamejo vse, kar jim starejši natvezijo. Ne obstaja krščanski, muslimanski otrok, le otrok krščanskih ali muslimanskih staršev.
  Peace!

 • Mihilus

  Uporaba otrok je njihova klasična taktika. Že iz leta 1683, ko so Otomani oblegali Dunaj obstajajo zapisi o njihovi krutosti. Na poti do Dunaja so zajeli ogromne količine talcev katere so ubijali na najbolj živalske načine, da bi oblegaim Dunajčanom nagnali strah v kosti. Za ubijanje otrok je bila priljubljena igra “razbijanje lubenice”. Otroke so prijeli za gležnje in zavihteli z glavo v obzidje, da so jim razbili glave. Na ta način so predniki današnjih ubogih beguncev pobili okoli deset tisoč otrok naših prednikov.

  • Moji Signali

   Tako je in o tej zgodovini se zelo malo pise.Plenili so po nasem ozemlju,pobijali ljudi,kradli in to v imenu njihove miroljubne vere.Upam da pride dan,ko bo nekdo javno napovedal vojno vsem muslimanom.Nakaj je tudi normalnih vendar jih je premalo,da bi jih locevali

   • McBobo

    Če je človek normalen, bo sam zapustil muslimansko vero in se spreobrnil v kaj drugega ali postal ateist.

 • Caetano

  Kaj pri šeriatu pa sploh ni sprijenega?

  • Ja to je satanizem v celoti, ker v desetih zapocedih lepo vse piše ..

 • tramal

  Mislim da bi tudi mi potrebovali tega duarteja.

 • razmislek

  islamistični kult je zlo.

 • garfi

  NOVA24TV NAZAJ NA ZAČETEK 9-11 NWO SATANISTI !!!
  9/11 Truth from the Pulpit
  https://www.youtube.com/watch?v=YAoWxPwuyKw

 • cosmosjasnovidec

  Taka je tale strahopetna posrana golazen.Enaka kot komunajzerji kateri so si upali samo na nedolžne in neoborožene žrtve v nasprotnem so pa bežali bolj kot zajci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!