Srbska premierka za Deutsche Welle brez dlake na jeziku: V Srebrenici ni bilo genocida!

Ana Brnabić (foto: epa)

Srbska premierka Ana Brnabić je v nedavnem intervjuju za Deutsche Welle komentirala tudi dogodke v devetdesetih letih v zvezi z vojno na Balkanu, pri tem pa se je zapletla v precej žolčno polemiko z novinarjem.

Novinar Tim Sebastian je namreč v intervjuju namignil, da Srbija ne bo mogla vstopiti v Evropsko unijo in da od tega nima nič, dokler se ne podpiše vzajemno priznanje. Ob tem je premierki tudi navrgel, da so se zahodnobalkanske države Evropski uniji zamerile, nakar je Brnabićeva odgovorila novinarju, da ni diplomatsko, da on govori v imenu celotne Evropske unije. “Potem lahko rečem, da imate intervju sami s seboj,” mu je zabrusila.

In v čem je spor? Voditelj pogovora je vztrajal, da je pogoj za vstop Srbije v EU njeno priznanje Kosova. Prav tako je omenil tudi genocid v Srebrenici. Premierka je na to odgovorila, da se za Srbijo genocid v Srebrenici ni zgodil. Odgovorni ljudje za ta strašen vojni zločin so bili izročeni Haagu, Srbija pa je naredila vse, kar je lahko. Na novinarjevo pripombo, da premierka potvarja zgodovinska dejstva, pa je premierka ponovila stališče o Srebrenici in pripomnila, da ni korektno, da novinar omalovažuje uspehe Srbije. “Ponosna sem na to, kako se Srbija sooča s svojo preteklostjo.”

Demokracija.si

 • Andrej

  Že balkan in EU ne gresta skupaj. Kaj šele islam in EU. Nikoli in nikdar.

  • Black_Raven

   zato jo pa hočejo pognojit s to muslimansko golaznijo…

 • Staybell geenius

  CNN toži Belo Hišo zaradi onemogočanja novinarskega poklica in zatiranja svobode govora (1. in 5. amandma ustave ZDA).
  Ravnokar pa je Bela Hiša priznala, da je zmontirala posnetek, ki naj bi kazal agresivno vedenje novinarja CNN in ki je bil razlog za odvzem novinarske akreditacije le-temu.
  Še dobro pa, da boste trumpovi častilci ta podatek nemudoma ignorirali ter skušali preusmeriti temo na enega od večnih dolgočasnih “krivcev za vse”: levico, soroša, kučana, hillary

  • pesjanar

   Imaš prav Tramp je za tiste omenjene kljukce bog in batina,kako ti je uspelo spraviti med njih veleizdajalca in trgovca z orožjem Kučana,on bolj sodi v rubriko črna kronika.

   • Staybell geenius

    In zgodilo se je točno to, kar sem napisal da se bo.
    Hvala navijač.

 • THOR

  so srbi bili jasnovidi in par alahovcev takrat pospravili !!! ampak jih ne zmanka ,PORKAŠ !!!!!! bo hitro treba povečat odstrel ,kot tudi isto do SLO rdečih morilcev in IZDAJALCEV -TUDI V PARLAMENTU z levaki ,klovni…. DAJMO SE ZBUDIT LJUDJE !!!! URA DELA ZMERAJ HITREJEW TIKTAK,TIKTAK !!!!!!!!!!!!!!!!!! NAPALM , SVINC, KOCKE…. A BI!!!!!!!!!!!??????????????????

 • Van Der Waals

  NI GENOCIDA NAD MUSLIMANI!!!! ONI IZVAJAJO GENOCID NAD NAMI S SVOJO KULTURO!!! DA NE POZABIMO SKUPAJ Z LEVIMI FAŠISTI SD, LMŠ, LEVICA, BRTUŠEK, SMC!!! ŠE POOSEBEJ LEVI FAŠISTI LEVICA Z KORDIŠEM POLMESECEM IN GRDA VIOLETA!!!

  • Steiermark

   Tukaj se pa motiš! Genocid je bil v Bosni, pa ne samo nad Bošnjaki – muslimani (tudi otroki…) ampak predvsem nad Hrvati. Nihče ne omenja genocida, ki so ga srbi izvedli, poleg drugih, tudi v Vukovarju, ko so srbjanske pošasti klale otroke, ženske , moške, ko so moške (hrvate), psihopati srbi, skopili …..pa še veliko takšnih gozljivih zločinov so zagrešili srbi, kateerim se pri nas, v Sloveniji, od 45 dalje cedijo sline za pretakanjem krvi nedolžnih ljudi, ki moramo še naprej prenašati prisotnost zločincev in njihovih potomcev, ki bi želeli početi z nami, tudi danes, isto kot njihovi rodžaki v Sloveniji! Koga zanima realnost in resnica o srbskem zločinu, si naj ogleda katero izmed Bujic, na you tubu, kjer vsaega normalnega človeka, ob pripovedovanju oz. opisovanju zločinov spreleti srh in ostaneš tudi pod vtisom teh grozot, ki so jih zagrešili zločinci, srbski, ki se pa danes, prosto sprehajajo po Vukovarju in se v obraz režijo svojim žrtvam – Hrvatom.Isto kot pri nas, ko se nam jugozločinci režijo v obraz, medtem, ko nas, za enkrat še, samo ropajo, v upanju, da nas bodo kmalu lahko tudi odstranili, s pomočjo muslijev…… ampak oni ne vedo ali nočejo vedeti, da bodo sami med žrtvami islamkega divjaštva….

 • janko

  Srebrenica – srbska vojska postrelila 9000 muslimanov…. Tega pa ne povejo, kdo so bili ti muslimani. Kmalu po pokolu je povedal en učitelj od tam nekje, da bi ti lahko vsak dan prej odšli mimo modrih čelad na prostost, pa da niso hoteli. In baje so bili to večinoma pobijalci nemuslimanskih prebivalcev v vaseh regije, oborožieni pa z orožjem, ki ga je poslal naš Kučan Izetbegoviču!!

  • Steiermark

   …in “baje” so jih poklali “baje srbi”, baje isti zločinci kot islamci….Janko, pozabljaš, da so po 45 letu, v času “svobode” po titu, klali, na “svobodnem ozemlju” , predvsem srbi ter jih poklali, vsaj 200.000 poštenih in zavednih Slovencev, če ti niso pravočasno pobegnili iz smrdljive jugovine …no tem so samo zaplenili vse imetje, ker jim življenja niso mogli odvzeti, zato so ga pa odvzeli drugim, nesrečnikom, ki so imeli čisto vest in se jih, naivno, niso bali!

 • Mihilus

  Vprašanje kaj se je v Srebrenici zares zgodilo. Kosovo bo spet Srbsko.

  • Steiermark

   res veliko vprašanje, tako kot tisto, kaj se je zgodilo pri nas , po vojni z več kot 200.000 zavednimi Slovenci, za katere se pravtako lahko “postavi vprašanje”, kako so “končali” po jamah in rudnikih, ali niso morda sami not posakali! In takšna vprašanja si zastavljajo ravno njihovi morilci, zločinci!

   • Mihilus

    Problem pri raziskovanju teh stvari je, da jih preiskujejo ljudje, ki so v stvar vpleteni ali kako drugače investirani. So vmes tudi kakšni nevtralni profesionalci, ampak se utopijo v morju labilnih, neracionalnih, čustveno nezrelih ljudi, ki imajo neko svojo agendo. Vse kar vem o Srebrenici vem iz medijev in pri takšnih stvareh so se izkazali za neverodostojne. Zato takšne stvari jemljem z rezervo.

    • Steiermark

     Jaz to zadevo poznam iz pripovedovanja enega “visoko plasiranega” udbovca, ki je osebno raziskoval primer, v Srebrenici, pa tudi druge, govorila pa sem tudi z Bosancem, ki je prestajal zločinsko ravnanje srbov, v Manjači, kjer so tako kot v Srebrenici, med drugim, rezali na koščke, jih metali v mešalec za beton in potem dajali za jest prašičem – ne “svojim” ampak pravim prašičem……Kaj so zveri srbske počele z Hrvati – svojimi sosedi, v Vukovarju, pa je zgodba, ki si jo lahko ogledaš – pričevanja, na Bujici……….

  • Olga2345

   Če ga bodo preselili v Pašaluk!

  • tramal

   Bedak ,čez deset let bo namesto srbije ,kosovo .Srbini so že vsi prebežali v Slovenijo.

 • Mare

  Po Zokijevi zmagi bo čas za zabavo.

 • Get Smart

  Ta kao premierka je seveda kao premier nje, je kaviaržido KOMINTERNISTIČNI oz. jugokomuistični transić, je rojen fantek, ki so ga gazde transićirale v pussiko
  in jo futrajo z ženskimi hormoni (in bolj ali manj obvezne plastične operacije).
  To pač delajo, to je KOMUNISTIČNI modus operandi.
  Je skratka LUTKA, kot je lutka tukajšnja BARBIE, ki pa je primer obratnega transićizma, iin sicer iz deklice v kao fantka BORATA nje.

  MOSES MOŠA PIJADE, desanka šakić levanke rukić JOSEPHA BROZIćA TITA:
  “Njih ćemo povezati uza se POZORIŠNIM predstavama (z gledališkimi predstavami)
  i drugom propagandom.”

  ODPRITE OČI, ljudje.

  “Novi svetovni red” je njihov vedno isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO,
  kjer te kreature (transići) in njihovi novi pridruženi člani=SERBUSI=hlapci,
  ki bodo po pridružitvi tudi transičirali svoje otroke,
  kjer torej te satanistične kreature ZASUŽNUJEJO ljudi.
  So smrtni neprijatelji ljudi,
  kar vam celo priznavajao, le poslušati se jih morate naučiti.

  Vsi -IZMI so izdelek teh kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH kreatur
  (ki vseskozi malikujejo svoja zlata teleta in ostale kao bogove iz njihovih kao mitologij =
  SUŽNEJLASTNIŠKE strukture babilon perzija egipt bizanc jugoslavija Sovjetska zveza i tako dalje od MILVOKIJA (tudi zda totalno kontrolirajo) do tokija nje =
  KOMUNIZEM=FAŠIZEM=SOCIALIZEM=Nacional-SOCIALIZEM=državni-SOCIALIZEM
  = pedrizem = lezbizem = vukojebizem = pedofilizem …
  vsi ti izmi so izdelki teh kreatur najprej za ohranjanje že pridobljenega=NAROPANEGA
  in za vzpostavitev enega reda = RAZREDNEGA REDA = svet razredov =
  1. prvorazredni = gazde = transići
  2. drugorazredni = psi čuvaji revolucije = WATCHDOGI = transići in novi SERBUSI
  3. ljudje = SUŽNJI.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   MOSES MOSHA PIJADE (kaviarŽIDO KOMINTERN desanka šakić MURGL JUGOKOMUNISTIČNE levanke
   rukić JOSEPHA BROZA TITA, ki mu
   MURGL KOMI JUGOSLAVIJA ((( prisega ))) večno zvestobo):

   “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba,
   ZA NAS NIŠTA NE VREDI.
   Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti,
   zato MI MORAMO NESREČU STVORITI, mase u očajanje baciti,
   MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira…”

   (tako torej MOSES MOSHA PIJADE, mentor WATCHDOGIćEV

   v MURGL JUGOKOMUNISTIČNI oz. TITOVI JUGOSLAVIJI).
   .
   Pamet v glavo.

 • Olga2345

  Ponosna je na Srbijo in zločine?!!!

  • Djuro Sumar

   Saj si tudi ti uš ponosna na sebe.

  • pesjanar

   V Srebrenici so morili vesoljčki,ubogi srbi so samo z prstom kazali koga morajo zaklati,sicer pa je tudi Slovenijo napadla srbska vojska za katero se je izkazalo da nič drugega kot banda prestrašenih posrancev z generali na čelu.

 • Nata

  Oooooooo, kakšna zmešnjava !! Preklemana Juga ! Kaj je ta hudirjev komunizem naredil. Zgodovina ?? Izgleda , da so v knjigah same pravljice za malo deco.

  Kdaj nam bo kaj dovolj jasno, da lahko napišemo črno na belem ???

 • ana janez

  Popolnoma se strinjam z Ano Brnabić.

  • tramal

   A si ti tudi lezbača .Potem se ne čudim.

 • ZatonMesecnikov

  Srebrenica je samo prikaz tega, kar se je pri nas dogajalo leta 1945. Metode in postopki so povsem enaki. Odkod izvira pobijanje zajetih nasprotnikov? Zahodna Europa tega ni že dolgo več poznala, Srebrenica pa je presenetila tudi samega Miloševića, ki je bil šokiran, ko je za to izvedel, saj se je zavedal posledic. “Oni su ludi” je izjavil, ko so mu povedali.

  Bizantinska tradicija oziroma neka tradicija, ki vleče korenine v daljno preteklost? Že angleška novinarka ki je kot vojna dopisnica obiskovala bojišča prve in druge balkanske vojne, med Srbi in Bolgari, je bila šokirana nad krutostjo, ki so jo uprizarjali eni do drugih. Sekali ude, skrunili padle itd…

  Kdor pozna Balkan, nad Srebrenico nikakor ne more biti presenečen. Tako kot ne nad ovčaro. Pa nad povojnimi likvidacijami in križevimi poti. Pa nad obojestranskimi medvojnimi krutostmi.

  zato me vedno znova preseneča neka glorifikacija balkana in balkancev, predvsem pri nas…

  • črnaovca

   Razlika je samo v tem da l 45 ni bilo nobenih mednarodnih sil kot so bile v Srebrenici in so mirno gledale početje Mladiča in njegove bande. Oni so vsaj sokrivi če ne krivi ker so bili tam za varovanje nič krivih ljudi, mednarodne sile so spustile hlače ko bi lahko z nekaj poleti letal razbile Mladičevo drhal in njega in Karadžiča pospravile. Niso hoteli in tega ne priznajo zato naj ta novinarček malo povpraša one Nizozemce in ostale kaj so počeli da so lahko drugi zganjali nasilje.

   • ZatonMesecnikov

    Opazovalci leta 1995 so potem udarili s polno močjo. vendar te stvari se počasi odvijajo. Če naprimer traja v Občini jezersko 10 let da se izglasuje odločitev o graditvi mostu, do začetka te gradnje, je potem to razumljivo pričakovati tudi pri Natu. leta 1991-1995. Od groženj na začetku, do končnih letalskih napadov in končanja vojne. O holandskih strahopetcih je prosrbski mit, tako kot o angležih, ki so vračali domobrance.

    Češ, krivi so oboji, kaj pa niso streljali oziroma kaj pa so vračali.

    Ko boš sposoben zamenjati ploščice v kopalnici v roku enega tedna Ovca, se pa oglasi.

  • Hun

   Od samih Otomanov se je učil Vlad Tepeš( kolac) krutih metod mučenja vojnih ujetnikov.
   Ironija usode je Turkom vrnila, ko jih je Drakul, največ v Bosni nataknil na kol. Sultan se je kmal začel zavedat, da balkancev ni moč na silo z najkrutejšim mučenji poturčit. Zato so jim nudl najbolše službe, če prevzamejo vero. Tko k se je tvoj Janša za pozicijo pokumonjaril. Potem kot Črtomir pokristjanil zarad Bogomile.

   Kako je bilo ime angleški novinark?

   Ker so Nemci že pred letom 1500 pisal i Vlaški dinastiji in njihovi znameniti krutosti.

   • ZatonMesecnikov

    Krutost balkancev ima daljše korenine in ne otomani Hun. V časih vpadov na balkan so bili Otomani še zelo Bizantinci. ker zavzetje Kontantinopla 1492 je v glavnem pustilo veliko večino prebivalstva pri miru, le vero so spremenili. zato so turkinje iz istambula tudi blond s plavimi očmi. Pa v 70tih so porniče snemale. Turčija je bila edina muslimanska država z razvito porno industrijo, v zgodovini.

    Osvajalci Seldžuki so bili na začetku samo vrhnji sloj oblasti in vojaki. nekje sem zasledil, da je še danes v istanbulu le 2% turkmenskega gena.

    Novica o angleški novinarki (mislim da je bil The times) je bila nekoč zapisana v Delu, leta nazaj. Sedajle ne bom iskal. vendar pa sam veš, da balkanci nikoli niso bili nežni vojaki. Še sploh, če so imeli nasprotnika ujetega.

    Rimski pisec je takole opisal Ilire. značilno zanje je, da so plemena skregana med seboj ter se neprestano bojujejo. Pogumni so, ko so v tropu in napadajo iz hrbta v zasedah. Če se jim postaviš v bran na odprtem, pobegnejo v zavetje gozdov….

    • Hun

     Slovence ni noben resn jemal nikol. Po razpadu Centralnih sil, Maistr in ostali srbski častniki pvrič Slovenclu hrbet pokončno postavl s tem, da so se moral Slovenci dret po srbsk in v malem številu nagnal strah u kosti poleg Švabov, Turkom še Italijanom.

     • ZatonMesecnikov

      Švabov, Turkom še Italijanom.

      Dvomim, da je bilo tako. Koroški pohod ni uspel. Italijane je ustavil Vrhiški župan, ki jim je šel nasproti ko so šli čez črto Londonskega sporazuma iz 1915 in jih spomnil na ta sporazum. zato so zasedli le črto iz sporazuma. kasneje je jugo ikonografija zasluge pripisala majorju Švabiću, vojnemu ujetniku, ki je je vračal iz nemčije in naj bi ga v ljubljani sneli iz vlaka ter postavili proti Italijanom na Vrhniki.

      Turki so dolga zgodba, obrambo pred njimi je financiral Dunaj. ter novačil čete za boj z njimi.

     • Hun
     • ZatonMesecnikov

      Poslušaj, italijani niso šli čez črto določeno v Londonskem sporazumu. Tako so se zmenili z Angleži. ne pa zaradi srbov in švabića.

     • Hun

      Ni problema. Prosm podj mi argumentiran vir. Ne bom zapitega Siskota poslusal, ceprov mi je hecno zanimiv, ko mu dogaja pred kamero.
      Dans je polno polno ljubitelskih in profesionalnih zgodovinarjev. Vsak po svoje, kokr se jim zdi interesno slišno ušesu in prepričnju.
      Resnica ne bo nikol prava.
      Ce je kronika dokumentirana, primerjas z drugimi viri. Ce je seveda geadivo na voljo.
      Hocm pridt sam do lastenega prepricanja.

      “Poslušaj” men ne pomen nič. Nima vrednosti. Briga mene za Švabića, Anglijo, Italijo, ker pri argumentiranju ne vklucujem čustev.

     • ZatonMesecnikov

      zakaj si niso vzeli ljubljane? Pa Dolenjske, pa zagreba? Kdo jih je oviral pri temu? četa majorja Švabića? Župan Vrhnike jih je spomnil, da so že prešli demarkacijsko črto, ko so vstopili na Vrhniko. In so pospravili pa šli nazaj. Z lahkoto bi šli naprej, nasproti jim ni stala nobena realna sila.

     • Hun

      Zakaj se niso hotel zamert Anglezm 2.svet vojno. So spet lepo zavzel Ljubljano. Pa Vatikan celo Hrvasko.

      Potem pridejo do Vrhnike, kao ne vejo kje so po tajnem londonskem sporazumu zacrtane meje in glejga zlomka se pred italjansko vojsko postav vrhniski zupan in pove halo lahi kam pa vi, a ne veste kaj pise v londonsken sporazumu in so se obrnil, a prsli so ze do Vrhnike pozabljivi kje so ble zarisane meje.

      Tu povsem vrjamem dokumentu.
      Ni pa Svabić zbral nobenih 300 al 900 srbskih ujetnikov ampak so bli dobrovolci med njimi skoraj vsi Slovenci.

     • ZatonMesecnikov

      Druga vojna je bila v spremenjenih okoliščinah za Italijane. Tukaj je zemljevid londonskega sporazuma. Do teh meja so šli. čez niso šli.

      pa si poglej.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f3/Trattato_di_Londra.svg/1024px-Trattato_di_Londra.svg.png

     • Hun

      Sprehajalc se teb resnicno dozdeva, ko sm ti pisal, da si bil men izziv, glede znanja zgodovine, da je to resnica.

      Ponizal sm se, da sm vidu kaksna oseba si.

      Ne si vzet, ta komentar, da te ponizujem. Rd se pa igram z ljudmi, ki se jim zdi, da so pomembni in da vec vedo, kar so slisal in prebral.

      Steje samo tisto, kar si pisal o svojem dedku, da je drugiemu resil zivlenje. Ce je resnica,no sš kri, ki se pretaka radkim.
      Teoreticnega znanja o zgodovim pa resnicno ne potrebujem.
      Vcas sm tok kopal po zgodovin, da sm prsu do vzroka posledice.

     • ZatonMesecnikov

      #Sprehajalc se teb resnicno dozdeva, ko sm ti pisal, da si bil men izziv, glede znanja zgodovine, da je to resnica.#

      ne, boljšega od tebe ni…. vedno je bilo tako.

     • Hun

      Sprehajalc a se spovnes k smi u brk vrgu, nekak v tem smislu, ko pa se bo slo za makedonsk nacionalizm , bos pa plosco obrnu.
      Povsem prou si mel. Nevem zakaj tumbam z glavo v zid k bedak.
      Velik hinavsk od mene, najbl to, da pluvam Janso na njegovmu portalu. Pa se bunim, ko gdo cefurje omenja. Jebe se mi za Srbe po domac povedan. Furajo neko srbstvo mi ze cel lajf pred ocmi al pa muslimani. K siptarju me fotr sladoleda ni pustu kupt.Kebab pa njihova sranja nism sploh probal.
      Moj fotr se je z vsem Srbi skregal jst isto. Spostoval jih bom dol. Oni morjo pa tu Slovence. Za vse ostale nacije isto vela.

     • ZatonMesecnikov

      Ne razumem najbolje kaj hočeš povedati. Italijani si niso vzeli ničesar več kot pa jim je določal Londonski sporazum iz leta 1915 z Angleži. Ki so ga podpisali, da so vstopili v vojno na strani Angležev. Realno bi si takrat lahko vzeli celo današnjo Slovenijo pa še Hrvaško, nasproti jim ni stala nobena realna sila. Oziroma se s Srbi zmenili za razširjeno Srbijo. ostalo pa Italiji. Vendar niso šli čez črto, saj se niso hoteli zameriti Angležem. Noben Švabić jih ni ustavil. Kot se je v šolah učilo 70 let.

     • Hun

      “Ne razumem najbolje kaj hočeš povedati. ”

      Pravim da me boli kurac za srbski nacionalizem v Sloveniji. In ga ne maram.
      Tu povsem podpiram slovenski nacionalizem in mu stojim ob strani.
      Srbski al bilo ker drug nacionalizem nima kaj pocet v Slo. To ti hocm povedat. Ce jst nasprotujem v kaksni debati teb in komu na tej srani to ne pomen da ne drzim s Slovenci. Pickaste politeke o sprejemanju migrantov pa ne maram tud sam. Niso problem samo merklovi migrantje amak tud migrantje iz balkana, ki vsako leto pridejo k nam. Treba je strogo merkat kdo hod k nam. Hitr se neka nacija razmnozi in cez 100-200 let bo Slovenija srbska al pa šiptarska.

     • ZatonMesecnikov

      Slovenija je od pamtiveka polna migrantov. Vendar so se v drugačnih zgodovinskih okoliščinah prilagodili okoliškemu prebivalstvu. Ogromno takratnih govorcev dialektov današnjega slovenskega jezika (to je bolj pravilen izraz) pa je sprejelo tuj jezik (nemščino, italijanščino, madžarščino) in so bili pregnani ob formiranju slovencev kot nacije, predvsem pa po letu 1945.

      O tem nam pričajo priimki, ko so etnonimi postali priimki in se ohranili do danes.

      Najbolj pogost je Horvat, Hrovat. Gre za prebivalce takratnega obsega Hrvaške (15, 16. stol), ko je obsegala današnji zahodni del Hrvaške, Velebita ter Dalmacije. Prišleka je župnik vprašal kaj je, pa je rekel Horvat in je bilo zapisano kot piimek.
      Potem Turk, Türk – zelo verjetno prebivalce današnje Bosne in Srbije, ki jih je pot zanesla sem. bili so pa del Turškega cesarstva.
      Bezjak, Bizjak, Vizjak – bezjaki je staro ime za današnje hrvaške kajkavce. Imenovali so se bezjaki, sami sebe. Torej iz takratne Slavonije, zagorja, zagreba, Gorskega kotarja, tudi istre, saj je čakavski le oblika kajkavskega. Z mehčanjem k v č.

      Vengar, Vogrin, Vogrinc itd. iz verjetno današnjega prekmurja in madžarske. Ozemlja pod ogrskim delom države, Ogrske.
      Tavčar – Tajčer, – nemec
      Prevc – Prus

      Lah – italijani
      Polak, Čeh, Pemc, Rus,

      Vižantin – zelo verjetno Bizanc
      Arbanas, Šiftar – albanci

      Potem so tukaj še lokalne etnitete, če so se preselile v drug del.
      Kranjec (če je kranjec prišel živet na Štajersko), Dalmatin, Bohinc, Dolenc (Če je Dolenc prišel živeti na gorenjsko). V Avstriji Krainer, če je Kranjec prišel živeti tja, Korošec.

      Pomembno je, da kritična masa nekih prišlekov ne preseže števila lokalcev oziroma se ne getoizira in se je pripravljena vklopiti v obstoječo družbo.

     • Hun

      Pises mi sprehajalc stvari k jih sam vem. Imena in priimki so ze pred krscanstvom obstajal na nasmu ozemlju.
      Sj jih se dons nosmo.
      Vcas so dajal preprosta imena.
      Cerku si je pa svetnike zmislila, da ni prevec rimsko, grsko, slovansko,…izpadl.
      Jurij- Georgios- geo- zemlja-kmet
      Al po Slovansk pisani vuzel zeleni Jura, Đuro Đurđevdan…

      Ozemlje danasnje Slovenije je od pamtiveka……sprehajalc.

      Ves kaj ti se delaj norca al noricana iz norika od druzga.
      Naj ti Jansa pere mozak kok smo Slovenci prvotna nacija.
      ddr.Jaklic naj ameriskim kolegom razlaga o Korotanskih knezih in njihovem ustolicenju in demokraciji.
      Da so Slovenci predniki germanov in vikingov ne da je ravno obratno v slovenski krvi kapljica tega.
      Sprehajalcu je tok padu na mitologijo, da se ovci dozdeva, da so levicarji pa komunisti tuja nacija, potolkl so pa slovensko mescanako intelegenco slovenska delavska in kmecka raja. Sj ti je ded puso nosu. Ce bi bil med mescansko elito bi bil v Argentin al pa zatolcen.
      Ne povelicuj se sprehajalc iz hlapca v modro kri. Modra kri je pa prav tako rdeca. Za hlapca bo Kralj zmeraj bajeslovno bitje in bogabojec.

     • ZatonMesecnikov

      Priznam, najboljši si. Da bo potolažilo tvoj izraziti ego, ki neprestano potrebuje božanje….

     • Hun

      Ne bit tok skromn do sebe.
      Kolk si me nasmejal takrat, ko si djal, da nic ni narobe z ucenjem, Slovenc si ponavad domisla, da vse ve.

      Al si mi napisal da se balkanskemu egu vedno zdi, da je najaći.

      Sprehajalc priznam, da si ti najbolsi.

     • ZatonMesecnikov

      Ti si domišljaš, da se z nekom igraš, pa po jajcih te žgečka, ko imaš občutek, da nekoga analiziraš.

      V resnici si pa močno razdvojena osbe, nek balkanski dr. jenkyl pa mr. hyde…

     • Hun

      Za tok pametne pa nis nikol mel balkance, da smo dr. anglezem podobni. Tvoji ljubi pametni naciji.
      Mozn da sm se bl genialn in norcav, da je se tretja oseba v men jack the ripper al sm to en in isti izmislen lik.

     • ZatonMesecnikov

      You can always be like them, but they can never be like you.

      Izrek iz filma Clint Eastwooda, ki je razmišljal podobno kot Hun…

     • Hun

      Pa ravno vcer sm poslusal Ennio Morriconea, kje me najdes..
      Drugac mi je ta insert edn ljubsih.. Tok se nasmejim k pr teb ko te drazm…

      https://youtu.be/6fZ1eUL2Hqo

     • Hun

      Dobr setać ne rabs se tok jezit name…pejt RATATA rajs povedat k je prlimal da Stalin ni zidov u gulage tlacu al kam ze si ti govoru.
      On od hayeka bere da so bli bestići.
      Zdj ste cist zbrkanih informacij o boljsebizmu

 • Ana Job

  Zakaj srbsko politiko v celoti obvladuje gejevski lobi???! A normalnih, poštenih ljudi ni več? POLNO PIZDO IMAM TEH ISTOSPOLNIH! Glede na to, da Srbe vodijo lezbijke in geji dokazujejo, da so postali NAVADNE PIČKE! Enkrat se že distancirajmo od tega Balkana!

 • rabbit

  A niso lezbijke pa geyi neka poduhovljena in mila bitja potem pa ta fašizem ven udari. Saj Adolf je bil tudi gey pa vegeterijanec

  • sodnikisozločinci

   A je Ana Brnabić pizdolizka?

   • tramal

    Saj je sama priznala ,pa še hvali se s tem.

    • sodnikisozločinci

     Pa to je grozno, da lezbijka zagovarja genocid, jaz sem mislil, da se zavzemajo samo za ljubezen in mir v svetu.

 • Ana Job

  Ovira me zatiranje svobodnega govora, ker bi v nasprotnem primeru napisala nekaj močno krepkih o zgornjem “gospodu” na sliki, ki se “ga” če premier.

 • samsara

  “Ne priznajem ja ovaj sud!!!”

 • Caetano

  Srebrenica, Vukovar, Zvornik, Sarajevo, Brčko, Bljelina… vse to so zločini velikosrbskih in jugokomunističnih akterjev najbolj pa paramilic v organizaciji beograjske udbe.

 • črnaovca

  Za Srbe je jasno da ni bilo genocida saj je tam poveljeval Mladič ob asistenci Karadžiča ne verjamem da bi ju kdo lahko ustavil

 • hle

  Tisto kar se je zgodilo v Srebrenici niti približno ne moremo imenovati genocid v nasprotnem primeru bi morali tako označiti tudi dogajanje pred Srebrenico ko so ti junaški musoti pobijali po Srbskih vaseh v okolici in se skrivali pod zaščito ZN v mestu Nizozemci ki so bili tam so to dobro vedeli zato so se tudi umaknili od tam takoj ko je Srbom počil film

 • sodnikisozločinci

  Srbija je Kosovo!

 • xtc

  Ni bilo genocida pobijali pa Srbi,sicer pa oboji so en in isti šudr z Kosovarji vred.

 • tramal

  Se vidi kakšni bedaki so srbi ,da izvolijo lezbačo za premierko ,in še hvali se s tem.

 • Hun

  Brnabić hrvatski priimek.

 • Dragana P

  Ali je bil genocid bodo morali povedati nepristranski ljudje. Sto izjavo si nabira točke na političnem prostoru ali povedano drugače to je hrana za bedake ki nasedajo.

 • BorisDe

  Genocid je bil pred tem nad Srbi po okolišnjih vaseh, pa je bil svet tiho, sicer pa vsi vemo na kateri strani je bil zahod takrat in na kateri strani je tudi danes ..skupaj z džihiči in musliji, ki tukaj nimajo tako in tako (kljub vojni ali ne) kaj iskati. To so poturice oziroma ostanek invazivnih Turkov, kateremu je zahod pomagal ohraniti državo in vero, tam kjer je nikoli niso imeli niti bi je smeli imeti, saj tudi Kraljevina Bosna ni bila nikoli pod vodstvom muslimanov, ampak naših (v imenu bosanskih kraljev ni nobenega turčina ali muslija, tako pravi logika in wikipedia in cel svet).

  • Dragana P

   Imas prav do nekatere mere. Se pa le vpašaj zakaj je vojska JNA in dobrovolci iz srbije napadali slovenijo, hrvasko, bih in kosovo? Nacionalizem gor ali dol od tega se ne da ziveti vsi zapuscajo te bivse republike in bezijo na zahod in nobeden ne v mati RUSIJO ki jo nas narod tako rad ima za svojo.

   • BorisDe

    V takratni JNA so bili še vedno tudi Hrvati, Slovenci (poglej si na wikipediji slovenske generale, ki so bili proti odcepitvi Slovenije in še vedno za jugo-bratstvo) in Srbi ter Makedonci in pa tisti, ki so hoteli še vedno obdržati staro jugo. Kasneje je seveda počilo predvsem na Hrvaškem in v Bosni ravno zaradi številčnosti določenih entitet prebivalstva v določeni regiji. Če je prej bilo npr. 350.000 Srbov več na ozemlju današnje novonastale države z imenom Hrvaška in jih sedaj tam več “ni”, kdo je torej potem naredil etnično čiščenje? En Srb, ki je živel na tem območju od nekdaj se sigurno ne bo identificiral kot “Hrvat”, saj Hrvaška obstaja šele od leta 1991. Po številčnosti je bilo v stari jugi največ pač Srbov, ki so živeli razprostranjeni vsepovsod, kar tako zbrisati jih pa tudi ne moreš, ker so VSI narodi po zmagi partizanov hoteli v bratsko tvorbo imenovana “Jugoslavija” in to ni bila samo odločitev “Srbov”. Srbi so imeli kralja pred tem, katerega so komunisti odgnali v London. Ne smeš gledati na problem enolično, vedno je več dejavnikov in potrebna sta najmanj 2 za konflikt. Tukaj ni krivec samo eden, ampak več njih in različnih narodnosti.

    • Dragana P

     No ja vsak ima svoj pogled na to pa lp.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!