Sredi Zagreba Tito v grmovju trdovratnejši od najhujšega plevela

Vir: Večernji

Sredi Zagreba še po 27 letih, odkar je razpadla Jugoslavija, mestne oblasti negujejo grmovje s Titovim imenom. Prebivalci mestne četrti so kljub negodovanju nad takim poveličevanjem komunističnega diktatorja soočeni z odzivi, da je ta napis tam že več kot 50 let.

Za starejše stanovalce na Domagojevi ulici je napis Tito že več desetletij del njihovega vsakdana. Je nekaj, kar je bilo tam, kot piše Večernji, še preden so se mnogi od sedanjih prebivalcev tja sploh priselili. “Veste, tu živi polno starejših ljudi, ki imajo iz tistih časov dobre spomine,” je povedala ena od mimoidočih.

Kaj menijo mlajši, ne zanima nikogar. Njihovo nasprotovanje naleti na gluha ušesa, zaradi česar so prisiljeni opustiti idejo in gledati napis, ki je bolj trdoživ od plevela, ne glede na to, kaj si sami mislijo o njem. Ena od upokojenk na to odgovarja: “To tu stoji že od zdavnaj, odkar sem se priselila.” Številni starejši prebivalci delijo njeno mnenje. Napis je tam že več desetletij, njih samih pa nič kaj ne moti.

Mlajši na napis gledajo nekoliko manj rožnato. 20-letni študent Karlo Borko meni, da “ime maršala ni najprimernejša mogoča vsebina” za lokacijo. Vseeno, mnenje mladih zaenkrat ne šteje dosti. Mestne oblasti vsako leto pridno skrbijo za grmovje.

Ivan Šokić

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!