Stanje je resno: Po seriji umorov v Stockholmu, ki so se zgodili v samo nekaj dneh, mesto zaprosilo za dodatne policijske okrepitve

Foto: iStock

Policija je v švedski prestolnici Stockholm zahtevala okrepitve po petih umorih, ki so se zgodili v samo nekaj dneh. Da je stanje res skrb vzbujajoče, potrjuje tudi policija, ki pravi, da naj ne bi bilo moč zagotoviti, da se umori v prihodnje ne bodo več zgodili. 

Policija je v četrtek pripravila novinarsko konferenco, po tem, ko so v sredo našli dva moška ustreljena v avtu, ki se je nahajal zunaj Stockholma. Žrtvi sta bili po navedbah Speise ustreljeni v glavo. Na našem portalu smo že podrobneje pisali o torkovem dvojnem umoru zakoncev, ki sta bila zabodena do smrti, na krutost umora pa kaže dejstvo, da so ženski brezčutno prerezali vrat, morilci pa za umor niso pokazali prav nikakršnega obžalovanja.

Zaprosili za dodatne okrepitve
Statistika kaže na to, da se je v zadnjih dneh v Stockholmu zgodilo kar pet umorov in več primerov streljanja. Stanje je skrb vzbujajoče in zelo resno. Stockholmski vodja policije Ulf Johansson je povedal, da so vodjo nacionalne policije zaprosili za dodatne okrepitve, saj je po njegovem prepričanju nujno, da do razporeditve pride v najkrajšem možnem času.

Po besedah Johanssona je prvi cilj, da najprej najdejo storilce, prekinejo nize streljanja in zaustavijo širjenje kriminala kolikor je to mogoče. “Razmišljamo tudi o tem, kaj je narobe, mogoče gre za policiste, ki delajo pod krinko, preiskovalce ali za uniformirane policiste.”

Foto: iStock

Policija zasegla večje število kalašnikov, ročnih granat in pištol
Preiskovalni direktor Patrick Ungsäter je povedal, da ni mogoče izključiti možnosti za nove nasilne zločine. “Opažamo, da so zločini povezani s tolpami, kar pomeni, da gre v tem primeru za konfliktno in impulzivno vedenje, ki ga je zelo težko preprečiti.” Ungsäter meni, da zaradi dejavnosti tolp ni pretirane nevarnosti za javnost in dodal, da policija še vedno dela na tem, da čim bolj zmanjša nevarnost, ki bi bila usmerjena proti tretjim osebam. Policija je zasegla večje število kalašnikov, ročnih granat in pištol, a je vendarle težko ugotoviti, koliko umorov so s tem preprečili.

Foto: iStock

Trenutno so v teku preiskave kar 47 umorov, 57 poskusov umorov in 436 drugih kaznivih dejanj, kot so posilstva in ugrabitve. Doslej je bilo ubitih sedem ljudi in 14 poškodovanih, vprašanje pa je, za koliko se bo število v prihodnje še povečalo.

N. Ž.

 • moon

  Zanimivo, kako strpnezi fasajo od nestrpnezev in potem pricakujejo, da bodo kljub porazu spreminjali zmagovite nestrpneze v sebi podobne mamine maze….

 • Olga

  Kot prvo, nagnati levaško vlado! Za njimi pa še nezakonite horde!

 • novaknovak

  pa dajte no, saj to se ne dogaja..feministična, odprta, liberalna vlada pravi, da je na švedskem vse v najlepšem redu. da še nikol ni bilo lepše in boljše, posebn sedaj, ko so obogatil švedsko kulturo…. :-(

  • stajerc5

   Takole med nama ti povem, da komaj cakam na tako opevani svedski standard, no-ja, kulturo sem mislil…
   sarc. off

 • WatsonForus

  ma ne , kako to , če pa so tam samo migrantski intelektualci!

 • WatsonForus

  kaj pravi Carel Bildt ? a se je kej zakadu ?

 • Razocarana

  Evo deli Evrope se lahko po kriminalni dejavnosti že lahko primerjajo z tretjim svetom, razlika je samo v tem da v tretjem svetu zločinci ne živijo na račun davkoplačevalcev.

 • lauraas

  In spet bodo migrantsko nasilje na vse pretege prikrivali.

 • lauraas

  Krivec je levaška vlada, pri desnih jih niti ne bi bilo tam.

 • sodnikisozločinci

  “Policija je zasegla večje število kalašnikov, ročnih granat in pištol, a je vendarle težko ugotoviti, koliko umorov so s tem preprečili.”

  Če bi kastrirali vse levičarske multikultarje, koliko posilstev bi s tem preprečili?
  Nobenega, samo Levanka in Desanka bi ostali brez dela.

 • Antonius

  A ima Patrick Ungsäter sebe za norca ali tiste, ki so ga postavili za preiskovalnega direktorja?
  Ne izključuje možnost novih nasilnih zločinov, ki ga je zelo težko preprečiti, potem dodaja ne šeriatarske tolpe javnosti ne predstavljajo posebne nevarnosti in s policijo zmanjšuje “nevarnost”, ki je ni.
  Preiskovalni direktor Patrick Ungsäter je navaden švedski cepec, ki v javnosti ne vidi posameznika. Zaradi žrtev nekaj posameznikov vendar ne bomo razburjali javnosti, ki jo niče ne ogroža.
  Zaseženi kalšniki, ročne bombe in pištole pa itak ne predstavljajo nobene resne grožnje, zato se človek vpraša, zakaj so jih sploh zasegli mirnim multikulturnim šeriatarjem.

  • Franc Šink

   Sem nekoč vprašal človeka v BiH,za katerega vem da tihotapi orožje, ali mi lahko prodaš en AK 47
   da stane 550 Evrov,če jih pa naročiš več kot10 jih ti dostavimo v Slovenijo. Toliko o zasegu Švedske policije.

   • Antonius

    Vsaj takim, ki smo nekoč morali zaradi grožnje z zaporom odslužiti svoj dolg komunistični domovini, pride na misel, da bi bilo zelo pripravno imeti kaj strelskega v svojem arzenalu.
    Vse bližje je mojemu pacifističnemu prepričanju ameriška pravica do posedovanja orožja.
    Da smo danes krščansko vzgojeni svetlobna leta daleč pred srednjeveškimi šeriatarji se kaže v dejstvu, da sredi vročega poletja v dve tančici zavita ženska, fizično ni od nikogar ogrožena. Ma kaki, prav poletje je najlepši “moški” čas, ko se nam povsem varne, ženske ženstveno predstavijo v vsej njihovi zapeljivi lepoti.
    Vsiljeno šeriatarstvo sodi v Evropo toliko, kot fekalija na čist pogrinjek sredi mize.

 • garfi

  zaprosijo naj za pamet, libertardi

 • Oregon

  jaoooooo, Švedi, kaj ste naredili iz te nekdaj čudovite deželice, kjer si bil najhujši kriminalec, če si se peljal 10km/h hitreje kot je bilo omejeno. Zdaj pa uboji, posilstva, tolpe, mestne četrti kamor niti policija ne upa itd, itd…
  Hvala lepa za tak multikulti drek.

 • Goran Hvala

  Levaki oziroma komunisti….vsepovsod…baje…heh

 • Steiermark

  Dokler se nebodo rešili mislijev, se tudi kriminala nebodo!

 • šmentanamuha

  Ah, na Švedskem nič novega.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!