Starši v Avstriji svojih pet otrok silili v gledanje posnetkov usmrtitev Islamske države

Foto: YouTube

Naravnost grozljivo, a na žalost resnično. Radikalni islamistični starši v Avstriji so se znašli pred sodnikom, ker so svojih pet otrok prisilili v gledanje posnetkov Islamske države z usmrtitvami. Nato pa sta 29-letna mati in 39-letni oče v obrambo povedala, da sta to storila zato, da bi otroke spreobrnila v boljše džihadiste. 

Starša sta po navedbah Daily Maila svojega 8-letnega sina prisilila v to, da z namenom samoobrambe sodeluje v vojaškem usposabljanju z orožjem. Oče je na sodišču povedal, da so otroci že pri svojih šestih letih začeli trenirati z replikami strelnega orožja, kar je v skladu s prakso Islamske države. Zato ne čudi podatek, da je bilo mogoče na sodišču v Grazu slišati, da so nekateri izmed otrok posnetke opisali kot dobre.

Odhod v Sirijo družina opredeljuje kot dopust
Obramba je zatrdila, da je družina odšla v Sirijo na dopust, tožilci pa so dokazali, da je dejstvo, da je oče prodal avtomobil za financiranje poti dokaz, da je šlo za načrtovano potovanje, v okviru katerega so se želeli vključiti v džihadistični način življenja. Tožilstvo je opomnilo: “Ali vi vedno prodate avto pred vsakim dopustom?”

Oče je na sodišču zatrdil, da ga je radikalna sekta v lokalni mošeji preslepila. “V mošeji sem slišal, da lahko živim v Siriji v skladu z islamom, tam naj bi bila tudi svoboda za ženo in otroke. Povedal je, da je želel za seboj pustiti svoje staro življenje in je zanikal članstvo v Islamski državi, kljub temu, da je od teroristične skupine prejel avto, stanovanje in službo. V več primerih pa se je obtoženi ob predstavljenih dokazih na ves glas smejal.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!