Streljanja na vzhodu Ukrajine še ni konec. Nove smrtne žrtve med vojaki, ranjen je tudi civilist

Foto: epa

Na vzhodu Ukrajine je zadnji napad proruskih upornikov zahteval najmanj osem smrtnih žrtev med vojaki Ukrajine, pet jih je bilo ranjenih in en civilist je umrl.

Ukrajinska stran trdi, da so v minuli noči proruski uporniki s topi napadli položaje ukrajinske vojske. Drugo zgodbo pa govorijo prorusko usmerjeni vojaki, ki jih podpira Moskva. Ti pravijo, da je ukrajinska vojska obstreljevala eno od predmestij Donecka, pri tem pa naj bi umrl civilist.

Rusija ne popušča z represijo
Francoska tiskovna agencija AFP pa poroča, da sta v sredo, le 40 kilometrov vstran od mesta Donecka, v streljanju umrla dva ukrajinska vojaka. Na vzhodu Ukrajine je bil konec junija dosežen nov dogovor o prekinitvi ognja. Mirovni načrt, ki so ga dosegli ob mednarodnem posredovanju, pa ni zaživel. Po podatkih Združenih narodov je od aprila 2014 v spopadih na vzhodu Ukrajine umrlo več kot 10 tisoč ljudi.

Po napovedih Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi naj bi se nemška kanclerka Angela Merkel 24. junija po telefonu pogovarjala s predsedniki Francije, Rusije in Ukrajine, a Kremelj zaenkrat tega še ni potrdil.

N. Š., STA

 • Adolf Hitler

  spet cia na delu in pomaga mu zdraven gladio!

 • tramal

  Zapiti ruski divjaki imajo spet halucinacije

 • mojadezela

  Kako bedno lazete. Ukrajina ni v vojni z rusijo! Ce bi bila bi rusi ze zdavnaj pili kavo v Lvivu. Vi nimate nobene veze z resnico.

 • dr Janez Sveti

  Ukrajinski nacionalisti, pod kljukastim križen napadajo dolmoljube v Donecku
  DR Janez Sveti resnicoljub

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!