Študija razkrila: Več sto tisoč žensk spolno nadlegovanih v javnem transportu

Foto: iStock

Študija  francoske nacionalne kriminalistične agencije je razkrila pretresljivo statistiko, in sicer, da je bilo v obdobju dveh let, konkretneje med letoma 2015 in 2016, več kot 220.000 žensk tarča otipavanja, poljubljanja in spolnega nadlegovanja v francoskem javnem prometu.

V praksi se javnost večinoma osredotoča na domače nasilje in na spolno nasilje, do katerega pride na ulicah mest, čeprav je nasilje v javnem transportu in na drugih javnih mestih prav tako resen problem.

Foto: iStock

Tarča nadlegovanja so večinoma ženske
Študija Nacionalnega opazovalnega urada za kriminal in kazensko pravosodje (ONDRP) iz leta 2015 je razkrila, da je bilo med leti 2014 in 2015 na francoskem javnem transportu spolno nadlegovanih 267.000 ljudi.

Vsaj 85 odstotkov žrtev so predstavljale ženske, ki so bile tarče poljubljanja, otipavanja in celo posilstva. Po navedbah študije območje francoske prestolnice Pariz prevladuje po številu tovrstnih incidentov, ti so bili namreč kar sedemkrat pogostejši kot v drugih predelih države. Študija je pokazala, da je imelo območje francoske prestolnice Pariz najvišje število primerov: sedemkrat več kot v preostalih delih države.

N. Ž.

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Mislim da prvič berem kako statistiko iz Francije. Glede na to da so demografsko še bolj na udaru kot na Švedskem, dobi človek občutek da prikrivajo ogromno grozot.

 • Sadako

  Žal vam ne morem pokazati dokumentov VS Nemčije, Švedske, Anglije in Belgije, ki govorijo o integraciji muslimanskih prebežnikov zadnjih 20 let, toda če si boste ogledali spletne povezave ni potreben noben dokument več. Integracija muslimanov v Evropi dolgoročno ni mogoča v pogojih, ki se tukaj ustvarjajo. Če bi države že v kali zatrle vse ekstremiste in jih takoj izgnale iz Evrope, bi bilo to bistveno bolj mogoče, tako pa se ekstremizem med priseljenimi muslimani širi z tako hitrostjo, da so nad tem presenečene tudi vse VS (poglejte si posnetke). Problem ni v muslimanski veri, temveč njeni ekstremni veji ki prevzema celotni nadzor, kjer koli se pojavi,

  Skratka, če ne bi šlo za varnost nas samih, naših otrok in vnukov, bi se nad nekaterimi Evropskimi in še posebej slovenskim mediji (redke so izjeme) lahko preprosto vprašal ali so tudi naši novinarji pod vplivom drog Več kolegov policistov me je opozarjalo, da so vse dni prvega vala poslušali zgodbe medijev o nemočnih otrocih, ženskah. Celo zgodbe o uspešni integraciji pri nas so začeli objavljati. Ko pa so bili migranti nasilni, so vzklikali gesla ISLAMSKE DRŽAVE, metali vse mogoče v policiste, se znašali nad migranti drugih ver, izrabljali otroke, pa so ugašali kamere. Prizor predsednika vlade, ko obišče migrante in ga poljubi nedolžen otrok je srce parajoč. Pa je res? Na eni strani reklama za politiko, na drugi pa izkoriščanje otrok, ki so največji reveži celotne zgodbe za podli načrt, ki se izvaja. Ti otroci nimajo nikakršne prihodnosti. Pa jo imajo naši zaradi vaše neodgovornosti?

  http://www.nenavadno.com/forum/index.php?topic=7357.0

  • cosmosjasnovidec

   Na žalost imaš prav a kot pravijo po toči zvoniti je prepozno.
   Tudi vsem policajem kateri so ob vstopu te drhali bili na mejah bo slej ko prej žal,da so golazen spustili naprej namesto,da bi jo nagnali nazaj ali postreljali,če ne bi ubogali ukazov.
   Da se niso uprli zahojeni SMC vladi pa seveda sodi zraven.
   Nobeden državljan ni in nikoli ne bo varen pred to golaznijo tako tudi ne nihče iz družin policije pa tudi vlade katera jih je privlekla ne.
   Ko bo nastradal kdo od njihove družine bodo komaj spoznali napako katero so naredili in se enostavno niso uprli taki kronično bolani levuharskokomunajzerski vladi kateri se je interes samo,da sama sebi na račun kamelotrajbarjev napolni žepe.
   Razumljivo,da en sam ali nekolicina policajev glede tega nestrinjanja z uvozom musličev ne more storiti nič saj bi se morala zediniti policija vseh Europskih držav in narediti red ko je še bila priložnost.
   Tako pa kar je je.

 • Slobodan Penezić

  Očitno imajo muslimanke z razlogom na sebi burke. https://www.youtube.com/watch?v=IN675OGwVok 3:00 je najbolj zanimiv del.

  • xtc

   Torej te je treba v burko ,da te kak islamist ne otipa ali naskoči.

   • cosmosjasnovidec

    Tam niso samo musliči posiljevalci ampak je ogromno francoskih psihičev trenutno skoraj ali pa še nad musliči.
    Ti francoski psihiči niso samo zadovoljni z tem,če kje pod kakim železniškim prehodom žensko posilijo ampak ji po posilstvu izbijejo še zobe populijo lase polomijo roke ali drugo veliko jih pa še zbrcajo da podležejo poškodbam.
    Skratka povsem zahojen narod kar se tudi vidi po naseljevanju kamelotrajbarskih musličev.

 • xtc

  Najprej je treba razkriti kdo je v teh posameznih vrstah nadlegovalcev iztopal-lahko si samo mislimo.
  Definitivno bi morale biti kazni za hujše oblike nadklegovanja-otipavanje,posilstvo,nasilno poljubljanje ipd znatno ostrejše.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!