Švedska levica v prostem padu, proti-imigrantski Švedski demokrati v anketah prevzeli vodstvo

Švedski premier Stefan Löfven in predsednik Švedskih demokratov Jimmie Åkesson (vir: twitter)

Vladajočim socialdemokratom na Švedskem po zadnjih anketah ne kaže najbolje. Podpora jim že dlje časa vztrajno pada, zdaj pa so vodstvo v anketah prevzeli desni Švedski demokrati in tako postali najmočnejša stranka v državi.

Jimmie Åkesson in njegovi Švedski demokrati (ŠD) so po napovedih Voice of Europe na dobri poti, da na jesenskih parlamentarnih volitvah, ki bodo 9. septembra, postanejo najmočnejša stranka v parlamentu.

Od zadnje meritve podpore strankam je ŠD pridobil kar tri odstotke, kar znaša 26,1-odstotno podporo. V istem času so socialdemokrati izgubili 3,6 odstotka in so trenutno na drugem mestu z 21,7 odstotka podpore, tako da se bližajo svoji najnižji izkazani podpori, ki je znašala 20,6 odstotka. Zmerna stranka, ki je nekdaj izredno podpirala prihod migrantov, je ravno tako zdrsnila z 20,4-odstotne na 17,1-odstotno podporo volivcev.

Tajnik Švedskih demokratov Richard Jomshof je za švedski Nyheteridag povedal, da se “tu dogaja nekaj in le nekaj mesecev je še do volitev. Je nadvse čudovito”.

Ivan Šokić

 • Olga2345

  Samo v murglstanu volijo polmesečnike in drugo murglsko eksotiko…

 • Anton

  tole je bilo za pričakovati, da bodo desničarji prezeli vajeti v svoje roke, tisto akr je pa bizarno, pa je slednje, da totalka nespsobni, populistični levičarji, svoje “vrednote” prelagajo na desnico (populizem, fašizem itd). Kdo ima le zrno zdrave pameti, z lahkoto uvide kdo dejansko je populist, kdo pa tisti, ki dejansko dela v intereu naroda in to so kajpak praviloma desno orientirane vlade.

  sarkazem press

 • Slovenka

  Premika se, premika.

 • Mirko Zidenjsek

  Vse ki so prisli v Evropo se bo Evropa pocasi resila,samo kam jih bo dala.Najlazje v sibke,brez vojske drzave in med temi je Slovenija.Upam da ne…..

  • Olga2345

   V Murglah je prostor…

 • xtc

  No sedaj čaka po zmagi Švede težje delo,zmanjšanje pritepensko islamske in lavaške populacije na 1/10 današnjih to pa bo trdo delo.

 • Caesar

  Ja, ampak 26% je še vedno daleč od 50+%. Enako je v Sloveniji, kjer bo levica vseeno sestavila vlado Marjana Šarca, ker SDS v parlamentu ne bo nikoli dobila 50+% podpore.

  • Igor Kavalar

   SDS ne bo dobil 50% , mislim pa da bolj kot bo levica brezmejno utopična do šeriatske kolonizacije večja verjetnost je, da se bo za vse slabo končalo.

  • Logika in dejstva

   A SDS je desni?? A desni hodijo na jug k balkancem-čefurjem po denar (2017) a desni prikimavajo Brusllju ko uvaja kvote beguncev po EU državah (Izjava JJ 2016) ?? A desni (DEMOS 1991/92) podari 180.000 Slo potnih listov balkancem ??….ja kul desni…

 • althar

  To se bo zgodilo povsod po Evropi. Tudi pri nas, le da zaradi več oprane pameti malo kasneje.

 • KP

  Se pravi,da bo lovenija kmalu postala izbrana destinacija za Ahmade. Mali rajski otok…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!