Švedska postaja raj za teroriste Islamske države, nadzora pa nobenega!?

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Na Švedskem obstaja vedno večje število teroristov, ki so se borili kot pripadniki Islamske države v Siriji in Iraku, zdaj pa se svobodno gibljejo po švedskih tleh in med švedskim prebivalstvom. Naravnost neodgovorno pa je, da oblasti nad tem nimajo nikakršnega nadzora.

Približno 150 teroristov, ki so se borili za Islamsko državo v Siriji in v Iraku, je svoje “zatočišče” našlo na Švedskem, kjer so izkoristili njihovo nesposobno oblast, ki nima nikakršnega nadzora nad teroristi in nasploh ne izvaja nikakršnega nadzora nad novoprispelimi migranti. Vlada po treh letih, odkar so v državo vstopili prvi migranti s področja, kjer deluje tudi teroristična skupina ISIS, še vedno razpravlja o novih ukrepih. To pa je tudi vse. Edini, ki po navedbah tujih medijev spremljajo teroriste, ki pridejo na Švedsko, je varnostna policija Säpo, vendar pa to še ne pomeni, da tudi opravlja delo, za katerega je pristojna. Vendar, tudi če ga, Speisa poroča, da Säpo nima dovoljenja deliti svojih podatkov z drugimi organi, kar pomeni, da lokalni socialni delavci nimajo pojma, kdo sploh potrka na njihova vrata in ali ima ta migrant temno džihadistično preteklost, razen, če jim je to posebej v interesu.

Nekateri uradniki, ki delujejo v centrih za priseljence, v tako imenovanih ranljivih območjih, pogosto poročajo, kako vidijo svoje stranke v videoposnetkih, ki jih objavlja Islamska država. Socialna delavka Betty Byvald, ki dela v predmestju Angered v Göteborgu, je priznala: “Včasih zasledim sliko osebe, ki sem jo obravnavala, kako stoji na sliki s kalašnikovim v rokah ali pa z zastavo Islamske države.” Ob tem jo skrbi tudi to, da se teroristi, ki so se dolgo časa borili za Islamsko državo, pri njih pretvarjajo, da so državljani Švedske in da se ni dogajalo nič napačnega.

Bodo Švedski res prizanesli s terorističnim napadom?
Säpo navaja, da je teroristom, ki so prišli na Zahod, Islamska država naročila, naj se ne vračajo na Bližnji vzhod. Nasprotno, naročeno naj jim bi bilo, naj na Zahodu izvajajo teroristična dejanja v tistih državah, kjer se nahajajo, kar potrjujejo tudi teroristični napadi v več evropskih državah v zadnjem času. Vendar pa tuji mediji ugibajo, da na Švedskem ni razneslo še nobene bombe zato, ker ima Švedska bolj sproščen in liberalen pristop do terorizma in teroristov najhujše vrste, teroristi pa naj ne bi napadali te države, ker imajo azil tako rekoč odobren brez velikih naporov.

Marjanca Scheicher

 • bojan

  Popravite … oblasti hočejo da so teroristi svobodni … švedske pa tud ni več

 • totex39

  A bo Švedska prva evropska država , ki jo bodo kmalu vodili islamisti ?????

  • bojan

   ja nova islamska država na severu bo to … po dogodkih sodeč, če že ni

  • Franc Šink

   Saj jo verjetno že,avtohtono prebivalstvo se ne upa več ponašati kot nekoč.

 • dvanajstzvezdic

  fake-news

 • stajerc5

  Baje bodo Svedinje naslednjo smucarsko sezono vozile v crnih zavesah in nikabom…
  Skakalke imajo vecji problem zaradi aerodinamike, ne dovolijo dimlje!

 • Brutus

  Ja, na švedskem imako oblast kure ! Drugače to normalen človek ne more doumeti….

 • Olga

  Na Švedskem islamistom ni potrebno izvajati terorističnih akcij, ker jih izvaja Švedska levičarska vlada sama s svojo “politiko”!

 • macon

  Islamisti se v miru organizirajo in ko jih bo zadosti, bodo razglasili kalifat, domačine pa pobili in pregnali. Normalen proces, ker jih zabiti Švedi ne motijo, da ne bi bili rasisti.

 • Roy Rki

  V Malmeju menda granate pokajo vsak teden…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!