Švedski absurdistan: Sodišče oprostilo moža, ki je pretepel svojo ženo zato, ker je zločin prijavila policiji

Ena od sodnic laikov Ebtisam Aldebe (vir: twitter)

Sodišče na Švedskem je razsodilo, da je mož, ki je pretepal svojo ženo, nedolžen, saj je, namesto da bi se obrnila na soprogovo družino, zločin prijavila policiji. Gre za še enega v vrsti primerov švedskih sodišč, kjer mnenja sodnikov laikov pretehtajo v korist obdolžencev. Laiki namreč ignorirajo splošno sprejeto sodno prakso in aplicirajo načela šeriatskega prava. 

Švedsko sodišče je moškega, ki je pretepal svojo ženo, razglasilo za nedolžnega. Ker je bila odločitev sodnikov razdeljena, so odločili v prid obdolžencu. Bolj absurden od tega pa je način utemeljitve takega načina presojanja, saj so sodniki laiki po poročanju spletnega portala Sputnik News presodili, da ženska ni vredna zaupanja, ker za razliko od svojega moža ne prihaja iz ugledne družine.

Kar je še bolj strašljivo, je postavljanje pod vprašaj vidno pretepeno žensko zaradi dejstva, da je zločin prijavila policiji. Kakor so zapisali sodniki laiki, bi se morala po njihovem mnenju najprej obrniti na soprogovo družino.

Ko muslimani zavzamejo sodišča
Razlog temu naj bi bilo dejstvo, da je bila ena od sodnic laikov tudi Ebtisam Aldebe, ki je zavedna muslimanka, zaradi česar naj bi po mnenju Jihadi Watch aplicirala šeriatsko pravo na primer, v katerem je presojala o nasilju, storjenem nad žensko. Šeriatsko pravo namreč dovoljuje možu pretepanje svoje žene ter spodkopava pričanje ženske.

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Moža so tako oprostili, čeprav je imela zlorabljena ženska na sebi vidne sledove zlorabe. Mož jo je potiskal ob pohištvo, ji pulil lase ter jo s čevljem udarjal po obrazu. Vse to je bilo premalo za islamu naklonjene sodnike, ki so med drugim v svoji obrazložitvi zapisali, da bi si ženska lahko sama zadala nastale poškodbe, medtem ko je modrica pod njenim očesom lahko nastala zaradi viška spanca.

Tožilka Josefine Dahlqvist se je nad odločitvijo nemudoma pritožila, trdeč, da taka sodba “krši temelje švedskega pravnega sistema.” Podobnega mnenja je tudi nekdanji predsednik švedske pravne zbornice Bengt Ivarsson, ki je povedal, da je to “ena od najbolj pristranskih in nenavadnih sodnih odločitev, ki sem jih bral”. Ob tem je tudi pozval k spremembam pravnega sistema in vloge politično nastavljenih sodnikov laikov.

Problem politkov ali politični problem
Nad sodniško odločitvijo so bili ogorčeni tudi v Sredinski stranki, ki je oba sodnika laika, ki sta poskrbela za oprostilno sodbo, pozvala k odstopu. Aldebe je bila v preteklosti del Sredinske stranke, a zdi se, da se je stranka v zadnjem času od nje distancirala. “Grozovita odločitev sodišča v Solni,” je komentirala oprostilno sodbo predsednica Sredinske stranke Annie Lööf. “Srh zbujajoča argumentacija in vrednote, ki nimajo mesta v državi, ki je zgrajena na pravnih načelih. Te vrednote nimajo mesta v naši stranki.” Ob tem je poudarila, da si njena stranka prizadeva za enake pravice vseh in enakost pred zakonom.

Predsednica Sredinske stranke Annie Lööf (vir: twitter)

To ni prvi primer, kjer je Aldebe dajala prednost islamu. Tako je že leta 2006 na nacionalni televiziji zagovarjala poseben tretma muslimanov na Švedskem v primeru ločitve in dednih pravic. Po poročanju časopisa Världen Idag je Aldebe odgovorna tudi za zavrnitev azila trem krščanskim spreobrnjencem, saj je bila del Stockholmskega administrativnega sodišča, ki je odločalo o njihovih primerih.

Tiskovni predstavnik za pravosodje Liberalne stranke Roger Haddad, ki je ravno tako del opozicije v švedskem parlamentu, je povedal, da je “politično imenovanje sodnikov laikov” nesprejemljivo. “Definitivno ne želim na Švedskem ljudi, ki zagovarjajo šeriatsko pravo.”

Ivan Šokić

 • Olga_10

  Drugič naj ga raje fenta!

 • šmentanamuha

  Švedska je torej postala šeriatska država. Lepo. Švedske feministke pa so tiho ko riti. Babnice, 8. marec je, razmislite, kaj to pomeni.

 • Soave

  No, vidiš !! Tak ” nepristranska ” sodišča bi si pri nas želel Porić !!

 • Bozz

  Ja, kako je že po šariji: v primeru posilstva morajo 4 ženske pričati proti 1 moškemu, da mnenje upravičene tožilke sploh obvelja, pa še takrat jo verjetno ignorirajo ali pa obsodijo prešuštva, pa čeprav je bila ona v resnici posiljena, kot vidimo prakso iz novic iz Pakistana, itd. Ženska je vredna 1/2 moškega, ženska je enaka psom, itd. To je satanizem. Satan sovraži ženske zaradi prerokbe v Genezi 3:15, ki jo je izpolnil Jezus Kristus (ko je na križu poškodoval kačino (Satanovo) glavo, ko ga je tako pohodil in premagal, Satan pa je poškodoval njegovo peto (kot kača, ki te ugrizne, če stopiš na njo), ker ga je na križ spravil (v Božjem načrtu in Satanovi nevednosti, da bo to njegov poraz)) in njegova mati Marija, ki ga je rodila:

  Geneza 3
  14 GOSPOD Bog je rekel kači: »Ker si to storila, bodi prekleta med vso živino
  in vsemi poljskimi živalmi. Po trebuhu se boš plazila in prah jedla vse dni življenja.
  15 Sovraštvo bom postavil med teboj in ženo ter med tvojim zarodom in njenim zarodom. On bo poškodoval tvojo glavo, ti pa boš poškodovala njegovo peto.«

  Mimogrede, od te prerokbe so stari Grki tudi plagializirali svojega mitskega Ahila in njegovo usodno peto.

 • dr Janez Sveti

  Ah ti švedi…
  DR Janez Sveti Rus

 • bojan

  Bolj pametno bi ji blo ko bi mu kuglo poslala sred čela

  • Zgornji

   Ja, tako v Pravi Samoobrambi …

 • Striker

  Ja seveda, pol se bojo pa “Švedi” čudili, ko se bo pojavila AfS (Alternative fur Sweden). In včasih so Švedi bili pravi borci, zdaj jim pa babe urejajo, kaj lahko delajo. Ko pa musli zmlati svojo babo, pa te feministke, ki so obenem tudi mazohistke, to aplicirajo nase in mu dajo prav, ker Šved tega svoji ženi ne bi naredil, feministka bi pa rada, da ji naredi. Saj bojo imeli počasi dosti muslijev, ki jih bojo mlatili, saj bojo rekli, da tako glupih babur nihče ne bo gledal. Tisto burko bo imela pa zato, da se “batine” ne bojo videle.

 • Zgornji

  Nooo, evo vam rezultate mohamedanske zlobe … zgleda da vam je všeč pretepanje žensk , nasilneži bolani slovenski – vsi ki ste tiho ob teh in podobnih satansko mohamedanskih svinjarijah in zločinih … !!! ! !!!

 • koza

  Več kot tri četrtine držav članic Sveta Evrope je Istanbulsko konvencijo podpisalo (36 od 42); 14 pa jo je tudi že ratificiralo: Albanija, Andora, Avstrija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Danska, Francija, Italija, Malta, Portugalska, Srbija, Španija, Švedska in Turčija.
  Torej kaj delajo na Švedskem, kaj so navedli v poročilu v Avstriji, ko je bil posiljen deček, ker IK ščiti samo ženske in deklice (?) v domačem nasilju, več … http://www.amnesty.si/istanbulska-konvencija

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!