Švedski premier Löfven skrušeno obljublja, da masovnih migracij ne bo več dovolil – pa je švedsko vlado res izučilo?

Foto: YouTube.

Švedski predsednik vlade Stefan Löfven si še ni opomogel od petkovega terorističnega napada v središču glavnega mesta Stockholm, njegovo vlado pa je močno pretresla novica, da je bil napadalec ekonomski migrant, čigar prošnja za azil je bila zavrnjena. Švedska je samo leta 2015 prejela več kot 160 tisoč prošenj za azil, zaradi česar je država takrat za kratek čas zaprla svoje meje, da bi omejila dotok migrantov. Švedske oblasti ocenjujejo, da v švedski prestolnici trenutno živi še vsaj 3000 ilegalnih migrantov, zato se bojijo novih krvavih napadov. Lövfen svojim državljanom zdaj panično obljublja, da bo njegova vlada vendarle spremenila svoj odnos do migrantov in da novega nekontroliranega dotoka ne bo več dovolila.

Naj spomnimo; švedska policija je v povezavi z napadom prijela migranta Rahmata Akilova iz Uzbekistana, ki je tovornjak v petek popoldne zapeljal v cono za pešce, pri tem ubil štiri ljudi, 15 pa huje ranil. Gre za veliko podobnost z napadi, ki so se dogodili prejšnji mesec v Londonu, decembra lani v Berlinu in pred tem poleti v Nici. Policija zdaj razkriva, da si je Akilov očitno samo nekaj dni pred napadom skrbno ogledal pot, po kateri se bo s tovornjakom zapeljal v množico.

Akilov bi moral Švedsko sicer zapustiti že januarja, potem ko so decembra zavrnili njegovo zadnjo prošnjo za azil, izgonu pa se je izognil tako, da je dal oblastem napačne podatke o svojem naslovu. Tega se zelo dobro zaveda tudi premier Löfven, ki zdaj trdi, da se bo vlada težav z ilegalnimi migranti lotila bolj odločno in le-te deportirala nemudoma po zavrnjeni prošnji za azil.

“Švedska nikoli več ne bo obremenjena z masovnimi migracijami, kot je bila jeseni leta 2015. Vsi, ki jim zavrnejo prošnjo za azil, se morajo nemudoma vrniti domov. Počutim se zelo frustriranega. Pravila so vendarle jasna; če ti zavrnejo vizum, moraš iz države,” švedski mediji citirajo Löfvena, vseeno pa se poraja veliko vprašanje, kakšna bo podpora njegovi stranki na naslednjih volitvah, saj imajo Švedi že nekaj časa dovolj multikulti politike, zaradi katere država nezadržno drvi v civilno vojno.

39-letni terorist Akilov je v preteklosti večkrat izrazil svojo podporo Islamski državi, policiji je namreč povedal, da je napad izvedel po navodilih zloglasne teroristične skupine. Ob tem ni izrazil nikakršnega obžalovanja za svoje dejanje, saj je uspešno opravil nalogo, ki mu je bila dodeljena. Policija je v ugrabljenem tovornjaku našla tudi doma narejeno bombo, ki pa se ni uspešno detonirala.

Švedski premier Löfven pa trdi, da Švedi kljub napadu ne bodo spremenili svojega obnašanja in bodo še naprej mirno živeli svoja življenja. “Teroristi nas ne morejo nikoli premagati,” je še dodal. Švedski konservativci mu očitajo, da si zatiska oči pred resnico, saj Švedska že dolgo ni več mirna dežela, po čemer je bila znana še pred dvema desetletjema.

T. F.

 • janez zorman

  Švedom bojo pokavsali vse domorodke in čez 20 let ne bo niti ene Pike Nogavičke več – tiste simpatične blond pegavke.

  • tasilo

   Pika nogavička je bila rdečelaska. Tako kot Anni-Frid Lyngstad, po domače Abbina Frida.

  • sprehajalec

   “Ginger” keltski tip je bila Pika. Menda je ta gen zapuščina neandertalcev.

   • samsara

    Preko Keltov menda…

  • ljubinica

   Se spomnim da sem enkrat brala nekega srba ki je jamral da so jih turki ne samo porinili v zaostalost ampak so onesnazili njihov genetski bazen … baje so na starih podobah vse srbske zenske blond …
   ….
   Lahko si predstavljamo da bodo cez 300 let skandinavci izgledali kot sicilijanci …

   • šmentanamuha

    ” … baje so na starih podobah vse srbske zenske blond …”
    Seveda, to so bile Slovenke in Beli grad je bil slovenski.

    • šmentanamuha

     Moške Slovene so pobili, pokavsali Slovenke in nastali so Srbi.

   • samsara

    Ko vidim podobo Srba, v njem takoj prepoznam prisotnost in količino turških genov, če je ta omembe vredna. Poznam en in drugi narod…
    Če konkretnega spoznam še nekoliko bolj (mentaliteta, delovanje) je diagnoza samo še natančnejša. Kar zaznavna je prisotnost turškigh genov v Srbskem narodu ja.

 • pajot

  Čez deset let bo hokejska reprezentanca Švedske komplet zamorska. Francoska nogometna je že.

  • tasilo

   In tekme bodo prekinjali, da bodo vmes lahko pomolili proti Meki.

  • moon

   Tale bo tezka, bolj verjetno je (glede na zimske sposobnosti crnih), da bo tam konec z zimskimi sporti (kaj ze pravi koran o sportu in zabavi?)
   “Every game of man is Haraam
   except three: a man plays with his wife, breaking (training) one’s horse and archery.

  • samsara

   Ah dej no, takrat Šveriatarji ne bodo imeli več hokejske reprezentance. Niti smučarske in še kakšne druge ne.
   Takrat ne bodo imeli več skoraj nič!

 • totex39

  Na žalost so si Švedi z to svojo dobrodošlico migrantom že uničili svoj način življenja in ne bodo nikoli več imeli tako kot je bilo.

 • alojz

  Tile politiki so pa heroji. “Ne bomo se bali”. Seveda, ko se pa vozi v blindiranem avtu in 20 varnostnikov okoli. Ko so pa navadni državljani povoženi, zaklani ali razstreljeni pa “ostro obsodijo” teroristični napad.

 • tasilo

  ” … bombo, ki pa se ni uspešno detonirala.”

  Zágorec najde bumbu pa je pita “Kaj buš pukla?”.
  Bumba pa reče “Bum”.

  LP. Hanibal Lector

  • sodnikisozločinci

   A človeku z bumbo rečejo Zagorci bumbar?

 • sprehajalec

  Pravila so vendarle jasna; če ti zavrnejo vizum, moraš iz države,”

  ha, ha, izjava leta. Severnjaki imajo res problem s tem. Da če nekaj piše, potem pač tako mora biti. Že merklini Sirci so zbudili presenečenje, češ, saj smo rekli da samo Sirce, so se pa vsi vsuli v Nemčijo. Seveda bolj greš južno, bolj stavek zvodeneva. Balkanec bi na koncu dejal “Glupi Šveđanin”.

  • Igor Kavalar

   Z besedami jih ne bodo spodili.

   • sprehajalec

    Če so na silo prišli, odhod ne bo drugačen, kot na silo. Če jim bodo plačevali za odhod, tako kot Nemci, jih bo samo še več prišlo po denar.

    • Igor Kavalar

     Itak. Se strinjam.

 • Franc Šink

  Jaz sem pa vedno mislil da lažejo pokvarjeni politiki, sedaj pa vidim da prav vsi.

 • tasilo

  Kdor je kdaj odprl in poskusil konzervo surströmminga, bo razumel, da so Švedi res malo čudni. Lepo vas prosim, kdo pa še daje umazane šufece v konzervo?

  *Za tiste, ki ne veste, kaj so šufece … Šufece, to so fuzeteljni.

  • RATATA

   O, knapovski fant.

  • slosin

   A imajo tud konzerve z ‘onučam’…?

 • domovina mili dom

  Zdaj se jim maščuje leva politika. Škoda, ker na fašejo samo tisti, ki so volili to politično …..

 • Egon83

  Švedi se morajo zelo bati vsakega socialnega turista, ki se mu zavrne azil. Spomnimo: Eritrejec, ki so mu zavrnili azil, je sredi Ikee zmasakriral žensko in njenega sina. Snel jima je glavi – za memento? Očitno so sorta ljudi, ki zelo slabo prenašajo besedico ”ne” in zavrnitev, kar vedo povedati mnoge žrtve posilstev. Švedi so izklopili možgane in dovolijo, da mediji razmišljajo namesto njih. Terorizem bodo izkoreninili z neumnostmi na socialnih omrežjih, s srčki, poljubčki in objemi. Znanec iz Stockholma je na FB takoj po napadu napisal ”na varnem!” potem pa je začel ”verjamem v ljubezen”, ”premagati moramo sovraštvo”, ”skupaj smo močnejši” itd. Odrasel moški, ki se obnaša neodgovorno in otročje kot kaka zadeta 16-letna hipijevska pubertetnica. Slike njegove razmazane rojakinje ga niso ganile, važno da je bil on s svojimi miniaturnimi cucki na varnem. Če Švedov tudi nasilje več ne gane, se vprašam kdaj se bodo zavedli genocida? Verjetno samo še, ko jim bo hudo padel standard. Ko bodo morali začeti spalnice deliti z temi divjaki in ko socialna država ne bo več zdržala parazitov, lenuhov in multikulture.

  • sprehajalec

   Teoretično bi to z ljubeznijo, pa žebranjem “love, love” pomagalo in je seveda zaželjeno, če bi živel na svetu, ki bi bil ves takšen. Nek osamljen otok ljubezni, blagostanja in na koncu celo odprtih vrat, je pa nek utopični eksperiment, ker je kot takšen vaba za vse milijarde revežev tega sveta. Ki pa ne prinesejo ljubezni, niti se na ljubezen ne odzovejo z ljubeznijo. Pa saj Švedi niso tako neumni, da tega ne bi vedeli. Le neko svojo sceno furajo, iz katere ne morejo izstopiti. Tako kot pišeš, ko začne družbi iti slabo, potem odpade tudi ljubezen.

 • Igor Kavalar

  Paul Joseph Watson – I was right about Sweden
  https://youtu.be/49E9grEcrxs

  • samsara

   Kar dobra doza ‘čistega vina’ in žlahtnega sarkazma.

 • lauraas

  Hvaležni migranti.

 • disqus_LPrKgVDNOZ

  Po toči zvoniti ??? Vendar ne bo plačala, oz. ne polačuje samo Švedska, ampak cela Unija !

 • garfi

  enim pozno pride

  • novaknovak

   enim nikoli…

 • Steiermark

  Bedak, “masovne migracije” nebo več dovoljeval, sedaj, ko so že do vratu v dreku – muslijevsko teroristični posiljevalsko morilski drhali, ko se vtapljajo v njihovem nasilju, ko posiljenim šenskam in otrokom, niti pozornosti več ne posvečajo, ker bojada tile prišleki pač ne razumejo naše kulture in največkrat so tudi “duševno prizadeti” in bojda zato tudi izvajajo zločine nad gostitelji. Idioti, rdeče protičloveško oz. genocidno naravnani, najprej, izgleda, dda bomo morali, zaradi lastne varnosti, poskrbeti kar za vas in vas poslati skupaj z vso to satanistično navlako, v njihove dežele, kjer se boste lahko skupno “družili” in uživali v lgbt in queerseksualnih grupnih seksih, ko neboste več vedeli, kam in od kje ga boste dobili……

  • šmentanamuha

   Najprej bo treba nabutat feministke, pol pa to migrantsko bagro in jih sterat nazaj. Ampak, kdo bo to naredil?

   • Steiermark

    Imam boljšo idejo: vso to bagro, družno z levaki in feministkami spakat ter jih poslati na njihov planet – med opice!

 • sodnikisozločinci

  Civilna vojna je logična posledica vladavine “bakrenih”.

  • dr Janez Sveti

   Ali pa genocid :)
   DR Janez Sveti 88

 • Vince Blake

  Ja kaj je zdaj švedi? Ne bit’ zdaj pizde. A ne boste nadaljevali s svojo agendo? Do bridkega konca. Je pa že bolje, da gre samo ena evropska država v kurac, kot pa vse. Če je nekdo kužen, se ga da v karanteno, ne pa da skače naokoli in okuži še druge.
  Pa šalo na stran….uresničuje se tisto, česar sem se bal že od vsega začetka, kar se je začela ta migrantska kriza aka invazija muslimanov na Evropo. Namreč to, da bodo nekatere drave začele nekontrolirano sprejemati migrante, si jih prebrale (ker roko na srce…vsi migranti niso teroristi, nekatere se celo da ponucati), preostali drek bi pa porinili drugim. Z drugimi besedami…na zunaj bi izpadli ful lepi in humanitarni, gnoj bi pa drugi čistili za njimi.
  Tako da…Nemci in švedi….boste pač morali jesti segedinar, ne pa da bi meso za sebe obdržali, zelje pa nam podturili.
  Jaz iskreno upam, da bodo vzhodnoevropske države in Slovenija znale reči “ne” tej kravji (kamelji) kupčiji.

  • pajot

   Upanje sicer umre zadnje,ampak močno dvomim,da bo cerar rekel ne.

 • Olga

  Švedski premier bi moral nemudoma odstopiti, saj je s svojo politiko sokriv smrti nedolžnih ljudi in ne “skrušeno” filozofirati!

  • novaknovak

   posle jebanja nema kajanja…

 • terezija

  Zdaj ko jih v nizkem štartu čaka 30 miljonov bodo pa pisde stisnili. Zdaj se bomo pa mi zajebavali z njimi?

 • novaknovak

  Švedski premier Löfven pa trdi, da Švedi kljub napadu ne bodo spremenili svojega obnašanja in bodo še naprej mirno živeli svoja življenja. “Teroristi nas ne morejo nikoli premagati,” je še dodal

  tepec. človek ne more reči ničesar drugega kot tepec. ker to je izjava tepca. ne bodo spremenili življenja, mirnega? wtf, vsakokrat ko bo zaropotal kakšen težji kamion se bodo zdrznil in pogledal okol sebe. vsakokrat, ko bodo videl bradača, ninjo, temnega…se bodo v seb vprašal, kaj ima za bregom. nikoli več ne bo isto. nikoli. tudi on ne bo peš brez spremstva, kot so to počel njegovi predniki pred dvajsetimi leti, šel mirno po ulici, z ženo, v gledališče, opero. če pa verjame v to, kar pravi, pa naj da zgled in naj to počne. feministične ministrice pa kar tiho. nič obžalovanj. nič vprašanj. …babe zmešane…

 • Vrhovni sodnik

  Švedi, za vas je edina rešitev, prosti lov na emigrante, pa za vsakega 500 EUR, bo hiter red.

 • samsara

  Pa ja ne!!!
  Pa ne boste no zdaj nehali, ko se ena milijarda pakira, da pride k vam na lepše.
  Vztrajajte, saj zmorete in znate. Tako napredni ste in humani. Svet boste spremenili na lepše in v zgodovino boste zapisani kot največji zaslepljenci in kolaboranti NWO kreatorjev, ki so bili sposobni uničiti lasten starodaven narod. Pa ne le lastnega…

 • garfi

  libertardi: ne bomo dovolili da zmaga teror
  zato jih uvažamo karseda veliko
  in industrija rož in cvetja cveti

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!