Tajna misija specialnih zračnih sil: Iskanje Hamze Bin Ladna, ki načrtuje nove teroristične napade

Hamza Bin Laden (Foto: Youtube)

Specialne zračne sile so na tajni misiji. Izslediti želijo sina Osama Bin Ladna in ga prijeti. Njihova naloga je odstranitev mladega Hamze Bin Ladna, pa naj bo živ ali mrtev.

V Sirijo je zato letelo vsaj 40 vojakov, iščejo pa tudi ostale sodelavce Al Kaide. Specialne zračne sile v operaciji, pri kateri sodelujejo tudi z ZDA, uporabljajo vrhunska vohunska letala, drone in naprave za prepoznavanje glasu.

Verodostojni vir je za Daily Star dejal: “Uporabljamo prvovrstno tehnologijo. Ta nam je pri iskanju ljudi, kot je Hamza, v veliko pomoč. Kljub temu pa imajo viri s terena, ki so ga identificirali in nam o pobeglemu lahko dajo dodatne informacije, največjo težo. Da lahko nekoga najdeš, moraš vedeti, kje iskati. Zanašamo se na lokalne vire. Hamzo bomo prej ali slej našli, naredil bo majhno napako in mi ga bomo čakali.”

Osama Bin Laden (Foto: epa)

Skrival naj bi se v Siriji, koalicijske sile so ga uvrstile med deset najbolj iskanih
Hamza Bin Laden je pred kratkim dejal, da je še zmeraj aktiven in načrtuje teroristične napade na Zahodu. Skriva se že od leta 2011, ko je mornarica ustrelila njegovega očeta. Menda naj bi se takrat skril nekje v Pakistanu, zdaj pa pravijo, da se je preselil v Sirijo. Varnostne sile so ga vključile med prvih deset najbolj iskanih, ki jih iščejo koalicijske sile v operaciji Shader. Hamza je pred dvema letoma prek spleta delil video, v katerem je povedal, da je ”volk samotar” in bo slej ko prej napadel Zahod. Pisma, najdena po smrti njegovega očeta Osame Bin Ladna, razkrivajo njegovo željo, da sin postane novi vodja in prevzame teroristično skupino Al Kaida.

Osama bin Laden je koval načrt, da pošlje po sina, ki je bil v hišnem priporu v Iranu, da bi ga izučil za naslednjega vodjo Al Kaide. Hamzo bin Ladna je uradno za člana teroristične skupine leta 2015 proglasil njen vodja, Ajman al Zavahiri, mlajši bin Laden pa je v avdioposnetku takrat pozval k napadom na glavna mesta zahodnih držav in njihovih zaveznic. V lani objavljenem posnetku je pozival k napadom na ZDA in ameriške državljane doma in v tujini.

A. L.

 • Krtača 20

  Komu pa zdaj mislite te pravljice prodajat?

  • Si že kdaj, kaj plačal ?

  • xtc

   Kmalu ti bodo tegale tvojega bratranca Hanzo počili in futrali ribe z njim,kot so že.

 • Dav Lob

  In zdaj je ta portal zajebala vso njihovo tajno operacijo,ki ni več tajna!ji.hi.hi

 • hle

  A se bojijo da malo preveč ve o njih

 • Krtača 20

  Da najprej povem pravljico o binladnu ker zgleda da bojo naredil pravljico binladen 2. Binladna je usfa iskala po Afganistanu, Iraku itd. Tolk so ga iskal, da so mogl spotoma zbit obe državi a ga nikakor niso najdl. Pol pa uleti ena leva cnn ekipa in ga najde na skrivni lokaciji in posname intervju. No na koncu ga najde še vojska, ga ubije in truplo takoj odvrže v vodo. Vojaki ki bi to potrdili so čudežno padli dol s helikopterjem, trupla ni…gledalci smo pa dobil fotošopan posnetek. Hahahaha

  Zdej ga bojo mogl verjetn pa iskat v Siriji pa Iraku, nemara se bo skril kam v Severno Korejo ali Jemen hohohoho

  • Hun

   jst sm ga vidu zadnic k je svignu mim mene na letečem čilimu

   • Krtača 20

    Verjetn je šel na cnn secret fotošuting…

    • Hun

     al je su pa na sedez CIA po kalasnik

 • Hun

  se ena pravlca za glupo rajo…

 • Špela Zmazek

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!